自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

我無收入存款又唔到額無端端收左,請問有咩著數?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

我又收到WOR~~張卡未有..初頭以為係假既TIM?我見屋企人都申請左未話要LOR~~

別墅

原帖由 ydoris 於 10-9-15 09:25 發表
我又收到WOR~~張卡未有..初頭以為係假既TIM?我見屋企人都申請左未話要LOR~~

封信係堅的,我收到無理佢,過左一星期左右HSBC有人打黎,話只要接受就係有,直接寄你屋企。個服務員小姐話係老戶口(什麼長使用年期果d官腔)無不良信貸紀錄先有。

男爵府

係呀........我有打去........已confirm晒d資料.......不過........前2日又有位小姐.......打黎話要同我confirm資料.......我即刻表示已confirmed喇喎.......跟住佢就話唔好意思.......呢個就唔知真定假.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都收到呀, BUT無打算申請,除左永久免年費, 仲要簽$2000至送$200.

既然唔係最抵, 無謂唗左QUOTA, 留番下次其他PROMO至申請.

佢預先批核, 唔代表我一定要架, 因為我睇過張卡, 商鋪优惠唔係好0岩用.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我同我老公都收到,又係記錄良好同長期客戶,只係免一年年費(好似係$2200),之後要年年打電話waive,我話我用唔到個額,就拒絕左~

男爵府

我都收到, 我17歲已經用hsbc credit card, 但係有時佢d services 好勞氣-----上個月轉e-statement 但又唔肯link落我個联名户口, 打去CS 又要我branch, 去到branch 又話必需card centre先做到. CC 打比我又hard sell我上網e-statement, 後來我發火鬧佢地又唔肯(話私人card數唔可以link去联名, 又唔send paper statement, 甘想點呢)

唉, 我唔申請, 要甘多card又唔係唔使找數

別墅

你地就好啦, 我好想申請呀, 但我無收到信, 我打電話去問過好多次想申請都唔比. 匯豐白金卡好多商戶有優惠架, 其中就係去香格里拉食自助餐, 有75折

原帖由 知心人 於 10-9-15 07:17 發表
我無收入存款又唔到額無端端收左,請問有咩著數?

男爵府

hashtag影視迷勳章

原帖由 meowli 於 10-9-15 11:53 發表
我同我老公都收到,又係記錄良好同長期客戶,只係免一年年費(好似係$2200),之後要年年打電話waive,我話我用唔到個額,就拒絕左~

我都收到.早幾日還SEND SMS提醒.3/10日或前要決定是否接納張卡.

另 CITI又是永久免年費OFFER張卡俾我,都不用提供資料.
早一輪是建行亞洲.

D OFFER多到要揀那些最多優惠.人地不知,打開銀包,全是白金,金,銀卡,還以為你很富貴.但是細看有D所謂白金卡,簽賬額得20XXX多些,得啖笑.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 KWT 於 10-9-15 15:04 發表

我都收到.早幾日還SEND SMS提醒.3/10日或前要決定是否接納張卡.

另 CITI又是永久免年費OFFER張卡俾我,都不用提供資料.
早一輪是建行亞洲.

D OFFER多到要揀那些最多優惠.人地不知,打開銀包,全是白金,金,銀卡,還以 ...

吾係wor, 我張hkbank 差吾多8萬元wor
我要打去叫佢cut 我limit

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

我都收到呀,淨係免一年年費,cheap到死
所以就丟鬼左封信lu~~

男爵府

我收到滙豐萬事達白金咭, 係咪同你地一樣架?

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

之前收到東亞張銀聯白金仲把鬼
諗住去食肆碌有雙倍積分啦
頂~點知絕大部份既食肆都唔收銀聯架囉!!!

侯爵府

原帖由 CrabPincers 於 10-9-15 15:43 發表

吾係wor, 我張hkbank 差吾多8萬元wor
我要打去叫佢cut 我limit

每人的信用額都唔同, 視乎收入及信貸紀錄..

大宅

要年年打去叫佢免年費好鬼煩!

別墅

原帖由 ##21# 於 10-9-16 00:54 發表
要年年打去叫佢免年費好鬼煩!

豐哥係咁嫁喎,連普通卡都無得永久免年費,除非你簽到額。((可能))係搏D懵炳唔記得打去REFUND年費的手段。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

HSBC都好D,橫掂本身已有一張要年年打電話去免年費,所以都OK既..不過成2個WEEK都未收到WOR~佢都好多積分優惠,反而至憎東亞,申請時話永久免年費,1年後寄信來話要收年費.最衰我搞好晒自動增值同埋教協只收佢張卡,無得CUT...積分又少,成年先換到1張超市現金券...

男爵府

我張東亞用咗20年永久免年費, 我從末需要打電話waive.

HSBC / SCB 就年年要打lor

原帖由 ydoris 於 10-9-16 10:37 發表
HSBC都好D,橫掂本身已有一張要年年打電話去免年費,所以都OK既..不過成2個WEEK都未收到WOR~佢都好多積分優惠,反而至憎東亞,申請時話永久免年費,1年後寄信來話要收年費.最衰我搞好晒自動增值同埋教協只收佢張卡,無得CU ...

男爵府

原帖由 meowli 於 10-9-15 11:53 發表

我都有收到仲申請埋...不過我個張咭係永久免年費架喎

大宅

我都收到電話...個staff都係話係永久免年費....
因為我都問左佢幾次....
但如果第一年就cut card就要收返charge...好似$1,xxx
一年後cut card就唔洗收任何charge....
你地講個張同我呢張一唔一樣架?

首頁

尾頁

跳至