自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下各位父母... 你既有無小朋友...

1) 打左水豆針, 而又出左水豆, 情況如何, 係咪真係出好小?!?!

2) 無打針, 而又出水豆既, 情況如何, 係咪真係變"豆皮"?!?!

3) 無打針嘅, 會打算幾時帶小朋友去打 OR 唔打?!

因我大女開始返幼稚園K1, 而家心大心細唔知帶唔帶佢去打水豆針, 又唔想佢無啦啦要吉針, 怕佢打針後發燒等等, 但又怕唔打, 佢到時唔覺意野倒水豆返黎, 出好多, 好辛苦佢... 唉~ 而家都唔知點好, 講大家比D意見~ thanks!!!
兩個寶貝囡~ 每日更新blog~

http://hk.myblog.yahoo.com/kevinjoey-family/

以 生 命 享 受 生 命 !!

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章

1)理論上係,但聽聞話有機會出唔清,病毒潛伏體內,第日有機會生蛇!
2)我自己3個小朋友都無打針,都出得幾好,我煲的水痘“騰”給他們沖涼,無咁痕所以無乜抓無“la”
3)我就無幫小朋友打針,但好睇你自己點諗

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

打,等有多幾日長假就帶佢去打
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

侯爵府

原帖由 GIGITWEETY 於 10-9-15 09:40 發表
1)理論上係,但聽聞話有機會出唔清,病毒潛伏體內,第日有機會生蛇!
2)我自己3個小朋友都無打針,都出得幾好,我煲的水痘“騰”給他們沖涼,無咁痕所以無乜抓無“la”
3)我就無幫小朋友打針,但好睇你自己點諗 ...

5係嗎..

人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

大宅

原帖由 GIGITWEETY 於 10-9-15 09:40 發表
3)我就無幫小朋友打針,但好睇你自己點諗 ...

thanks!! 另請問你d小朋友幾大出水豆?
兩個寶貝囡~ 每日更新blog~

http://hk.myblog.yahoo.com/kevinjoey-family/

以 生 命 享 受 生 命 !!

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章

大仔約2-3歲,兩個女就歲幾.

侯爵府

我又係考慮緊,
以我個女性格出水豆一定勁抓,
怕佢到時又痛又唔舒服

侯爵府

原帖由 paklok 於 10-9-15 10:08 發表
我又係考慮緊,
以我個女性格出水豆一定勁抓,
怕佢到時又痛又唔舒服

不過生蛇重辛苦好似5斷尾.

首頁

尾頁

跳至