自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我20,21號會帶BB去澳門玩兩日呀。但我想問下各位有經驗的BABAMAMA,搭船的時候BB要唔要收埋呀?因為我一般會將D野放曬系BB車度,如果要折我就做好準備先,唔好等到果時先黎整理過D野!

麻煩曬各位知道的BABAMAMA 回复下我啦?

唔該曬

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

要, BB車要收埋架

珍珠宮

好媽媽勳章

我老公在澳門返工, 佢間中會同我講, 又見到歲幾兩歲的bb在船上狂嘔和狂喊, 一個多鐘頭船, bb嘔左六, 七次, 嘔到無野好嘔, 就狂扭計, 要落地, 但阿媽在船上又唔可以抱住周圍行.

你記住帶D零食和小玩具"tum"佢, 上船搵定幾個嘔吐袋以備不時之需.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 chuihiuyin 於 10-9-15 09:59 發表
我20,21號會帶BB去澳門玩兩日呀。但我想問下各位有經驗的BABAMAMA,搭船的時候BB要唔要收埋呀?因為我一般會將D野放曬系BB車度,如果要折我就做好準備先,唔好等到果時先黎整理過D野!

麻煩曬各位知道的BABAMAMA 回复 ...

bb車要收埋 bb就唔洗啦

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 gucci_ha 於 10-9-15 10:18 發表

我都奇怪,點解要收埋個 BB

安全理由,BB車要收埋,唔可以放係路旁,怕左住其他乘客出入,仲要放係船上行李架度話,放心,D職員會幫妳

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

正常BB車要收埋..

上次我帶我.BB 去, 因為套票.UPGRADE 左 去豪華位... 所以中間船餐俾左.D 水果我.BB 食... 跟住中間就聽歌仔咁..

複式洋房

原帖由 sweeticandy 於 15-9-2010 10:48 AM 發表
正常BB車要收埋..

上次我帶我.BB 去, 因為套票.UPGRADE 左 去豪華位... 所以中間船餐俾左.D 水果我.BB 食... 跟住中間就聽歌仔咁..

我都系買套票的,但只包回程船票,去程就自己買,你UPGRADE要俾幾多錢呀?

複式洋房

原帖由 jaycee_mami 於 15-9-2010 10:13 AM 發表
我老公在澳門返工, 佢間中會同我講, 又見到歲幾兩歲的bb在船上狂嘔和狂喊, 一個多鐘頭船, bb嘔左六, 七次, 嘔到無野好嘔, 就狂扭計, 要落地, 但阿媽在船上又唔可以抱住周圍行.

你記住帶D零食和小玩具"tum"佢, 上 ...

多謝你的寶貴意見呀!我都好擔心佢會暈船浪,佢依家17個月大。我驚佢又嘔又喊影響到其他人呀!我真系要準備多D野食俾D先得!

複式洋房

原帖由 gucci_ha 於 15-9-2010 10:18 AM 發表

哈哈,你唔回复我,我都唔知原來自己打少佐個車字,鬧出笑話! 失禮曬

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我23號都帶阿囡去澳門,搭船時唔可以抱bb周圍行ga? 可以自己帶野上去食ma?仲有冇咩係唔俾?

伯爵府

原帖由 tszwan123 於 10-9-15 17:29 發表
我23號都帶阿囡去澳門,搭船時唔可以抱bb周圍行ga? 可以自己帶野上去食ma?仲有冇咩係唔俾?

順便問o下, 請問妳地, 妳地會帶奶粉去開奶架? 咁用果度 d 水, 定係自己帶迷理電熱壺去煲呀?
因為我都將會帶 bb 去大玩. 依家心大心細.? 唔知帶唔帶好.?? thanks!

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

我剛剛同囡囡去完澳門, 佢2歲
係船到玩下又瞓下無扭過呀
住我就搵間好少少既酒店, 感覺乾淨點吧
我有用酒店個熱水煲黎煲水比BB飲
不過我係去到買支裝既屈x氏水再煲
無用過水喉水呀

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我月頭帶個囡去澳門, 佢9個月大...我覺得要帶D玩具去玩..如果唔係要佢地乖乖咁坐1個鐘都好難...

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個女2歲半,岩岩上個月尾先同佢+我屋企人去完澳門
佢全程冇嘔冇扭計,基本上有野俾佢玩同食都唔會有問題~
我女2個幾月大時都帶過去澳門,我係用酒店既熱水壼+另外買既支裝水煲滾黎開奶,當然個熱水壼我事前會煲過兩次水,先再用黎煲水開奶俾bb飲

大宅

畀面勳章

咁又冇邊間酒店推介下呀?因為我今個星期6都會帶亞B去呀,但而家就未諗到BOOK邊間好。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bb車要收埋,如果你驚bb會嘔,拎多幾個嘔吐袋,帶定d零食,玩具等等!!!

複式洋房

原帖由 avyyue 於 16-9-2010 04:56 AM 發表
咁又冇邊間酒店推介下呀?因為我今個星期6都會帶亞B去呀,但而家就未諗到BOOK邊間好。

我地住威尼斯人呀!去兩日1夜,第2日就系酒店玩,去游泳

複式洋房

原帖由 晞玥 於 15-9-2010 11:47 PM 發表
我個女2歲半,岩岩上個月尾先同佢+我屋企人去完澳門
佢全程冇嘔冇扭計,基本上有野俾佢玩同食都唔會有問題~
我女2個幾月大時都帶過去澳門,我係用酒店既熱水壼+另外買既支裝水煲滾黎開奶,當然個熱水壼我事前會煲過兩次 ...

喔!系呀,仲要帶埋水。你的意見好寶貴,多謝多謝

複式洋房

原帖由 Mimmy 於 15-9-2010 07:23 PM 發表
我剛剛同囡囡去完澳門, 佢2歲
係船到玩下又瞓下無扭過呀
住我就搵間好少少既酒店, 感覺乾淨點吧
我有用酒店個熱水煲黎煲水比BB飲
不過我係去到買支裝既屈x氏水再煲
無用過水喉水呀 ...

甘乖。我都希望到時我仔仔都甘乖,我就舒服啦

複式洋房

原帖由 tszwan123 於 15-9-2010 05:29 PM 發表

哈哈,我20號去,21號走!

首頁

尾頁

跳至