懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本人現在坐月, 不方便走圍去睇奶泵(吸乳器), 住醫院時用個隻牌子好貴, 請問有媽媽用開一d好用, 又有吸力的奶泵介紹嗎? 我已買了六甲村電動吸乳器, 但吸力超差, 急急急~~~~

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

美德牌的思韻型. 好好用! 可買兩個自製雙泵. 建議在二手市場買. 可慳返唔少.
avent手泵都幾好用,不用上班可買呢隻.但如果係上班媽媽,就建議用電泵,隻手冇咁攰.

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

tks for sharing...

我唔駛返工...就係諗緊應該買電定手動好......

因為聽人講手動好辛苦..... 但我想盡量埋身餵....除左夜晚個餐我想泵定.....

原帖由 hahamonmon 於 10-9-15 10:12 發表
美德牌的思韻型. 好好用! 可買兩個自製雙泵. 建議在二手市場買. 可慳返唔少.
avent手泵都幾好用,不用上班可買呢隻.但如果係上班媽媽,就建議用電泵,隻手冇咁攰. ...

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

how abt NUK (手動 or 電動), Chu Chu and avent 電動?? 我想問呢幾隻, 有無人用過???
每日望住佢哋就充滿力量啦!

別墅

Medela is good!!

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

我d 朋友都係咁選:
用$ 去排

1. MEDELA SWING, $141X
2. TOMMEE, $ 86X
3. 六甲村, $ 33X

1. MEDELA , $ 3XX
2. 六甲村/TT $ 1XX <- 睇下想要肥定瘦奶瓶

大宅

我都覺得Avent手泵好用。

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

但手pump會唔會好累??? 健康院姑娘suggest電pump, 所以好confuse!!

大宅

我手泵同電泵都試過,一開始用avent手泵,真係幾累架,所以先買咗個medela swing電泵,用用下又買多個,自製雙泵. 用完電泵唔會再用返手泵架啦,因為電泵實在太舒服,一點都唔累.

別墅

Medela
GD 我家姐借左個俾我用,壞左,我都照買返同一個﹗因好用﹗

另試用過muk & pigeon 電泵超級唔掂,千祈唔好買~~

如果懶 suggest 電泵,舒服好多~
手pump如果你真係只pump一餐,我諗都ok gei~~~ 但make sure 你係咪真係長埋身餵,果時我埋身餵唔倒,先被逼全pump﹗全pump用手泵睇怕會死得人~~~

禁止訪問

好媽媽勳章

王國會長

thx!!
我岩岩見2手Medela swing, $750-850, 我諗住買個2手冒, 平平地咋!!!

首頁

尾頁

跳至