自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

小一自行選校交表期24-30/9, 駛唔駛第一日(24/9)早上就去!?

會唔會早D交表去到該小學好D呢?
據知交表後會有一個號碼, 越早交該校會覺得誠意多D嗎?
打電話問過, 有職員話唔收profo, 咁仲應唔應該都帶去交呢!?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都諗住24/9嗰日去呀,我想問下係咪要監護人去交架??THX
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

珍珠宮

原帖由 RalphYuki 於 10-9-15 10:07 發表
小一自行選校交表期24-30/9, 駛唔駛第一日(24/9)早上就去!?

會唔會早D交表去到該小學http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=565&cb=2104好D呢?
據知交表後會有一個號碼, 越早交該校會覺得誠 ...

呢 round 係計分,唔駛講誠意,唔駛交 profo,個個都一早去,盞排隊,下午會少人 d ,快 d,查實唔駛第一日去添 !
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

伯爵府

好媽媽勳章

學校係選學生入校, 唔係先到先得架, 所以唔想逼, 梗係唔好第一日去啦

伯爵府

好媽媽勳章

最好係邊個填表(監護人)邊個去,如果有野改都可以即時改.否則就要寫份授權書俾交表人.

原帖由 ChammyMAMA 於 10-9-15 10:14 發表
我都諗住24/9嗰日去呀,我想問下係咪要監護人去交架??THX

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

只要係限期內交就可以, 第一輪係計分, 就算你第一個交但唔夠他人多分結果都係一樣, 不過早交就安心d唔洗煩...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

咁要叫婆婆簽定封授權信比我喇!!
原帖由 雲妮彭 於 10-9-15 10:30 發表
最好係邊個填表(監護人)邊個去,如果有野改都可以即時改.否則就要寫份授權書俾交表人.
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

首頁

尾頁

跳至