自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

10月初會去大阪, 但唔識plan行程, 請大家幫忙. 因為帶住一個2歲多既小朋友. 加上我地住ramada osaka, 我不知道最快由關西機場去酒店, 是否要轉很多程呢? 請教教

以下是想去既景點 :
- 海遊館
- 環球影城
- 奈良
- 日清公仔麵
- 大阪城
- den den town
- 神戶港
- 天王寺公園
- 溫泉大世界
- rinku premium outlets
- 心齊橋

男爵府

五日,要去十多個景點,自由行真係好似多左d。
如果帶住個2歲幾的,預行程真係要預得好鬆。
再加上,以我估,你對大板都應該唔係太認識,咁就更加要用多d時間搵路。
以我帶小朋友去旅行的經驗,一日最好唔好多過兩個景點。上午一個,下午一個。
五日行程,算你早機去,晚/下午機返,咁實際都係得返4日時間。咁安排最多都只可以八個景點,仲有,環球影城呢d,有d人要玩夠一日先夠。
所以真係要諗清楚想去邊,想玩咩先得。

原帖由 sprandy 於 10-9-15 11:19 發表
10月初會去大阪, 但唔識plan行程, 請大家幫忙. 因為帶住一個2歲多既小朋友. 加上我地住ramada osaka, 我不知道最快由關西機場去酒店, 是否要轉很多程呢? 請教教

以下是想去既景點 :
- 海遊館
- 環球影城
- 奈良
- ...

男爵府

以下是想去既景點 :
- 海遊館:啱小朋友
- 環球影城:機動遊戲比較啱大人(同disney比),但都可以同小朋友影下相咁,
- 奈良:比較長途,同埋都幾臭。但餵鹿又幾啱小朋友
- 日清公仔麵:自己整公仔面,幾好玩
- 大阪城:未去過,因為我帶住小朋友,驚佢地會悶
- den den town:無去過
- 神戶港:無去過
- 天王寺公園:如無記錯,好似有動物睇
- 溫泉大世界:無去過
- rinku premium outlets:如無記錯,好近機場,可以臨上機的上午去掃貨(如坐下午機返港)。
- 心齊橋:shopping集中地

可請其他jm補充。

伯爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

去得晒就發達啦!!!!! D景點好吸引呀!!!!!

*得饒人處且饒人!!
*Be able to forgive, and forgive !!
*許しを、できるようしようと許す!!
*용서를, 수 만나 용서를!!

伯爵府

原帖由 yanlongma 於 10-9-15 11:40 發表
以下是想去既景點 :
- 海遊館:啱小朋友
係一個幾層樓高既魚缸, 有魔鬼魚, shark, 岩小朋友, 隔離有個 shopping mall, 有 100 yen 店, 但不行也罷。

- 環球影城:機動遊戲比較啱大人(同disney比),但都可以同小朋友影下相咁,
真係岩大人多d, 小朋友都係影下相, 要快就要俾錢買 fast pass...

- 奈良:比較長途,同埋都幾臭。但餵鹿又幾啱小朋友
d鹿係勁多, 一見有野食就堆晒埋黎, 真係好臭, 不過唔拎住食物就唔會惹佢地, 佢地試我個 sweet potato 紙袋都食埋落肚

- 日清公仔麵:自己整公仔面,幾好玩
要去丫, 真係好好玩, 較岩時間可以整埋麵添

- 大阪城:未去過,因為我 ...

大阪城公園, 而家去可能無咩睇, 但係公園好大, 俾小朋友走下影下相都 ok 啦, 周圍好多小食

- den den town:無去過

電器城, 可以走走

- 神戶港:無去過

- 天王寺公園:如無記錯,好似有動物睇

天王寺動物園, 應該去, 可以玩半日, 在附近食埋野先閃..
- 溫泉大世界:無去過

無去過

- rinku premium outlets:如無記錯,好近機場,可以臨上機的上午去掃貨(如坐下午機返港)。

- 心齊橋:shopping集中地

必去啦, 食下拉面, 行下街。 重要去黑門喎, 黑門好多野食, 好多野買, 要買葯之類去黑門, 平好多架。

首頁

尾頁

跳至