自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

面上無肉者不可交:面上無肉其心狡毒
面皮青薄者不可交:面皮青薄其情必薄

鼻形不端者不可交:鼻有三灣其人必奸
準頭無肉者不可交:鼻似鷹嘴啄人心髓

眼光無肉者不可交:眼光流露非奸則盜
腦後見腮者不可交:腦後見腮反骨無情

顴橫眼突者不可交:顴橫眼突兇惡之極
面肉橫生者不可交:面肉橫生不仁不義

伏面沉吟者不可交:伏面沉吟損人利己
唇掀露齦者不可交:唇掀露齦與謀必洩

身材過矮者不可交:人無三尺肚內藏刀
鼻輒撮動者不可交:土星輒動狡詐貪婪

口如鼠吻者不可交:口如鼠吻必貪而狠
腹如蝦蟆者不可交:腹如蝦蟆貪求無厭

紅筋貫睛者不可交:笑裡藏刀暗殺害人
面色過黑者不可交:存心陰毒利己害人

面色過藍者不可交:立心奸險不義不仁
面色過赤者不可交:朱雀色動恐禍干連

男爵府

好媽媽勳章

擇交朋友心法

面上無肉者不可交:面上無肉其心狡毒
面皮青薄者不可交:面皮青薄其情必薄

鼻形不端者不可交:鼻有三灣其人必奸
準頭無肉者不可交:鼻似鷹嘴啄人心髓
(我冇鼻, 點算??)

眼光無肉者不可交:眼光流露非奸則盜

顴橫眼突者不可交:顴橫眼突兇惡之極

伏面沉吟者不可交:伏面沉吟損人利己
唇掀露齦者不可交:唇掀露齦與謀必洩

鼻輒撮動者不可交:土星輒動狡詐貪婪

口如鼠吻者不可交:口如鼠吻必貪而狠
腹如蝦蟆者不可交:腹如蝦蟆貪求無厭

紅筋貫睛者不可交:笑裡藏刀暗殺害人
面色過黑者不可交:存心陰毒利己害人

面色過藍者不可交:立心奸險不義不仁
面色過赤者不可交:朱雀色動恐禍干連

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我老公係肥仔, 不過佢好好人架, 成日義務幫朋友做野既~

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

無奶油你所有朋友,有晒以上特徵格~ ?!
原帖由 我想生三個 於 10-9-15 13:01 發表
甘講我真係會無曬朋友...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

笑c人啦, 我得151 cm 咋, 唔知過唔過矮, 不過3尺應該係侏儒wor

大宅

"面肉橫生" 唔係指肥既人,
舉個例係好似 "董太" 果種咁,
係打橫生, 好易睇得出, 明唔明.

原帖由 lalababe520 於 10-9-15 12:56 發表

我老公係肥仔, 不過佢好好人架, 成日義務幫朋友做野既~

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

梗唔算啦,人地係依個呀~你係耳後爭好遠架!
原帖由 我想生三個 於 10-9-15 13:12 發表

梗係會中是但一樣,我自己國字面嘎,算唔算耳後見腮??

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 幗幗 於 10-9-15 13:10 發表

哦, 我明喇
係咪姐係 董太係一個不仁不義既人?

男爵府

好媽媽勳章

腮骨兩邊凸出,所謂耳後見腮,一般認為反骨形,為人實幹剛直,精力足,工作能力強;風字面為人主觀強,愛惡分明,但任性仇心重,有才能有學問喜出主意,組織力強,但不滿意時,小心離職時便會破壞一切,心腸狠毒破壞能力甚大;喜戴高帽,愛情方面外表嚴肅,但內亂,女人則容易離婚,如前額紋多,主早年多辛苦。風字面形的人,如五官端正而你能了解其人性格,在無利益沖突之中,亦可以交往,因其人剛直,如遇有困難雖其人幫助,他除非不答應,如果答應他會不惜一切去替你完成,是可信托之人。所謂腦後見腮,視為反骨,其實不一定,因主觀強,任性報復心重,如無利益之爭,亦不必可怕;運程一生反覆,如收心種善,使下停飽滿,晚景亦不差。

原帖由 我想生三個 於 10-9-15 13:12 發表

梗係會中是但一樣,我自己國字面嘎,算唔算耳後見腮??

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 joey_23 於 10-9-15 13:16 發表
梗唔算啦,人地係依個呀~你係耳後爭好遠架!

我頭先都一直幻想緊, 腦後見腮係點樣

水晶宮

原帖由 幗幗 於 10-9-15 13:10 發表

有董太甘富貴
冇朋友我都制啊
少奶奶的身份,丫頭的命...

禁止訪問

大宅

舉個例咋, 我無心架~

原帖由 lalababe520 於 10-9-15 13:18 發表

哦, 我明喇
係咪姐係 董太係一個不仁不義既人?

水晶宮

原帖由 215702 於 10-9-15 13:19 發表
腮骨兩邊凸出,所謂耳後見腮,一般認為反骨形,為人實幹剛直,精力足,工作能力強;風字面為人主觀強,愛惡分明,但任性仇心重,有才能有學問喜出主意,組織力強,但不滿意時,小心離職時便會破壞一切,心腸狠毒破壞能力甚大;喜戴高帽,愛情方面外表嚴肅,但內亂,女人則容易離婚,如前額紋多,主早年多辛苦。風字面形的人,如五官端正而你能了解其人性格,在無利益沖突之中,亦可以交往,因其人剛直,如遇有困難雖其人幫助,他除非不答應,如果答應他會不惜一切去替你完成,是可信托之人。所謂腦後見腮,視為反骨,其實不一定,因主觀強,任性報復心重,如無利益之爭,亦不必可怕;運程一生反覆,如收心種善,使下停飽滿,晚景亦不差。

系味鄺美雲果種啊
少奶奶的身份,丫頭的命...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 54heima 於 10-9-15 13:32 發表

系味鄺美雲果種啊

禁止訪問

大宅

"陳慧琳" 有對三白眼架喎~

原帖由 我想生三個 於 10-9-15 13:44 發表

我係俾人話過似鄺美人,不過更多人話我似陳慧琳囉.....

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至