烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問各位-用來包北京填鴨的薄皮邊度有得買? 買回來是否蒸熱就用得呢! 急急

複式洋房

請問有冇人知呀....

男爵府

醒目開學勳章

你可以用新鮮春卷皮...蒸熱佢就食得架啦

新鮮春卷皮可以係...賣粉麵o既舖頭...不過都唔係度度有...
我知大埔街市...2樓英記粉麵舖有...

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 yinggo 於 10-9-14 23:19 發表
請問各位-用來包北京填鴨的薄皮邊度有得買? 買回來是否蒸熱就用得呢! 急急

我都想知呀, 因為小朋友鐘意食.

複式洋房

THX!
但係呢...我上網睇到人地講蒸春卷皮好仲係太硬wor!!!

最好都係買番糖蔥餅d皮...最好味!!

原帖由 Pigbaby 於 10-9-15 14:42 發表
你可以用新鮮春卷皮...蒸熱佢就食得架啦

新鮮春卷皮可以係...賣粉麵o既舖頭...不過都唔係度度有...
我知大埔街市...2樓英記粉麵舖有...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

係灣仔街市...
唔係大樓入面..
係出面街...個公園仔斜對面嫁..
我果次行過見佢有得買.....

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

複式洋房

Thanks 大家呀...我終於問到啦...有人話九龍城好出名既新三陽南貨舖有...不過就比較大張d....大家去睇睇啦...

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 yinggo 於 10-9-15 16:19 發表
THX!
但係呢...我上網睇到人地講蒸春卷皮好仲係太硬wor!!!

最好都係買番糖蔥餅d皮...最好味!!

蒸好...個底同面要用熱騰騰濕毛巾cover...食先打開...可以keep到佢軟身

男爵府

醒目開學勳章

但好想知你買個皮...包D咩...點食呀???

男爵府

荃灣啦~!!
荃灣楊屋道池記粉麵廠.....
福建人好鐘意買黎包蠔仔,蘿蔔絲,豬肉絲,西芹黎食...好好味架~!!
。。。。。。。。。。。

首頁

尾頁

跳至