想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

好唔開心,前日剛剛5個week,醫生幫我用陰超照個胎,點知乜都睇唔到,現在要抽血看,今日又要再去抽血比較,叫我星期五去覆診再照過。如果再照唔到唔知點好,我之前就係咁試過無咗。醫生話照唔到有可能係宮外孕,如果係就慘啦。我現在乜mood都無哂!個人好疲倦,都唔知做乜好!有無人好似我咁最終無事....?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

等多 1-2wks 先啦, 可能遲左排卵者~

男爵府

Thank you miffymiffy.

不過我相信我排卵無遲。總之唔係幾好兆頭。現在下面有d濕濕地我已馬上去toilet看是否流血....!

原帖由 miffymiffy 於 10-9-15 12:10 發表
等多 1-2wks 先啦, 可能遲左排卵者~

大宅

畀面勳章

我7月底時都自己check bingo,之後去婦科check, 又係咩都無, 理應5weeks左右, 循例抽血再確定一下hcg指數, 點知兩日後朝早就見紅, 仲好似m come 般, 比之前的cycle 較倦添, 無幾耐就診所姑娘打俾我有關個抽血報告, 話"係有左", 咁我就順便同姑娘講"見紅", 咁佢就即日安排我見醫生, 從報告中的hcg指數都偏底,再加上m come 般見紅, 所以醫生都認為我miscarriage, 就等自己流清,乜都唔好攪了, 希望你唔會好似我呢個經歷啦,初孕有時係太細到睇唔到的, 放鬆心情會有幫助的

男爵府

Thanks lusea_88.

咁醫生有無比病假你休息?希望你快d休養好再努力過啦!

原帖由 lusea_88 於 10-9-15 15:25 發表
我7月底時都自己check bingo,之後去婦科check, 又係咩都無, 理應5weeks左右, 循例抽血再確定一下hcg指數, 點知兩日後朝早就見紅, 仲好似m come 般, 比之前的cycle 較倦添, 無幾耐就診所姑娘打俾我有關個抽血報告, 話 ...

大宅

加油, 再努力過

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實5w真係尚算早期,
未照到都唔奇,你唔好諗咁多喇,
多d休息喇

大宅

畀面勳章

我無特別要求要sick leave, 個人都唔係太倦頂唔順, 下身會有點兒腳仔軟咁, 我都照返工,放工後都要繼續湊個囝, 依家又再等緊派彩, 希望bingo 啦...

原帖由 hotsing 於 10-9-15 15:32 發表
Thanks lusea_88.

咁醫生有無比病假你休息?希望你快d休養好再努力過啦!

男爵府

你真係好硬淨好叻呀!我想你要休息多d,調理好身子再努力過。祝成功誕bb。

原帖由 lusea_88 於 10-9-15 15:52 發表
我無特別要求要sick leave, 個人都唔係太倦頂唔順, 下身會有點兒腳仔軟咁, 我都照返工,放工後都要繼續湊個囝, 依家又再等緊派彩, 希望bingo 啦...

男爵府

黃二少奶,多謝你安慰!不過我已打定輸數!

原帖由 黃二少奶 於 10-9-15 15:47 發表
其實5w真係尚算早期,
未照到都唔奇,你唔好諗咁多喇,
多d休息喇

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 hotsing 於 10-9-15 04:02 PM 發表
黃二少奶,多謝你安慰!不過我已打定輸數!

唔好咁快放棄喇,
你要加油,bb一定會同你一齊加油嫁

男爵府

真係非常之多謝你鼓勵。
現在好似渡日如年,等行刑....!

原帖由 黃二少奶 於 10-9-15 16:06 發表

唔好咁快放棄喇,
你要加油,bb一定會同你一齊加油嫁

大宅

畀面勳章

謝謝你的讚賞呀, 只不過有過經驗後就睇得開d, 我第一胎時9weeks時無左心跳,要做刮宮, 心情一定好激動, 話哂第1次, 但知道呢d 講緣份的, 傷痛過後3個cycles 後就有第2胎,生左依家個囝了, 我會把呢次8月頭的miscarriage 當為中左"安慰獎"囉, 起碼我兩公婆機能上無問題, 每次當我們打算再有小朋友時都"成功", 或者個天要我"逢2進1"吧, haha...
祝福你的...
原帖由 hotsing 於 10-9-15 16:00 發表
你真係好硬淨好叻呀!我想你要休息多d,調理好身子再努力過。祝成功誕bb。

大宅

可能太早睇唔到著, 唔好咁擔心~

男爵府

你真係好正面...!我想我要向你學習。
其實我同你都差唔多,我第一個都係乜到照唔到情況下無咗,足足一年先有勇氣再試,結果生咗個女,今次已是第3次懷孕了,我打算生多個就收工,當check到中時都唔咁開心,因有前科。有時心想唔知係咪本身機能有問題定係命運,生bb咁唔順利,我同事同我年紀一樣大,生3個都無野。我想可能我同你一樣要"逢2進1"!好無奈!希望好快聽到你好消息啦!

原帖由 lusea_88 於 10-9-15 16:20 發表
謝謝你的讚賞呀, 只不過有過經驗後就睇得開d, 我第一胎時9weeks時無左心跳,要做刮宮, 心情一定好激動, 話哂第1次, 但知道呢d 講緣份的, 傷痛過後3個cycles 後就有第2胎,生左依家個囝了, 我會把呢次8月頭的miscarriag ...

大宅

畀面勳章

樂觀d, 以平常心去面對,好事會自然來的, 俾正能量bb, 千萬不要把責任賴哂自己呀..., 你要開心d, 努力,加油...

原帖由 hotsing 於 10-9-15 16:50 發表
你真係好正面...!我想我要向你學習。
其實我同你都差唔多,我第一個都係乜到照唔到情況下無咗,足足一年先有勇氣再試,結果生咗個女,今次已是第3次懷孕了,我打算生多個就收工,當check到中時都唔咁開心,因有前科。有時心 ...

大宅

我都有過你8月頭嘅經歷, 仲係一模一樣, 到大半年後再次bingo, 又係咩都照唔到, 嗰陣已經兩行眼淚, 不過e生叫我唔駛咁快喊住, 等多1week後終於照到個胚胎, 有咗而家3歲嘅囡囡, 現在已經積極地努力做人中, 我m一直都超準, 今月遲咗3天, 今朝用棒棒check過無中, 說明書話過咗10mins就算出現紅線都不能作準, 不過事隔30mins後就見到一條非常矇矓嘅淺.......情況同我第一次經歷一模一樣, 而家感到很不安.......

原帖由 lusea_88 於 10-9-15 16:20 發表
謝謝你的讚賞呀, 只不過有過經驗後就睇得開d, 我第一胎時9weeks時無左心跳,要做刮宮, 心情一定好激動, 話哂第1次, 但知道呢d 講緣份的, 傷痛過後3個cycles 後就有第2胎,生左依家個囝了, 我會把呢次8月頭的miscarriag ...

男爵府

前晚回家少少見紅,昨日已好似m來咁,去見婦科,dr話個驗血指數好底,著唔到床,當經期遲來,叫我下次再試...!佢叫我下個cycle都可以試!不過我想要休息下,因好疲倦!

男爵府

你去醫生度比佢check下先,不過真係唔好緊張,同多d休息,因緊張會對個胎有影響,take care and good luck la!

原帖由 新地 於 10-9-16 10:28 發表
我都有過你8月頭嘅經歷, 仲係一模一樣, 到大半年後再次bingo, 又係咩都照唔到, 嗰陣已經兩行眼淚, 不過e生叫我唔駛咁快喊住, 等多1week後終於照到個胚胎, 有咗而家3歲嘅囡囡, 現在已經積極地努力做人中, 我m一直都超 ...

子爵府

虎到金來勳章 DHA勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

唔好灰心!
多d休息, 調理好身體再努力過.

原帖由 hotsing 於 10-9-17 09:15 發表
前晚回家少少見紅,昨日已好似m來咁,去見婦科,dr話個驗血指數好底,著唔到床,當經期遲來,叫我下次再試...!佢叫我下個cycle都可以試!不過我想要休息下,因好疲倦! ...

首頁

尾頁

跳至