跳至

首頁

尾頁

大宅

今朝坐車無位坐. 企左1/3忽然好唔舒服眼前一黑, 諗住合埋眼乜都睇唔到會好d啦
點知合合下眼, 做乜feel到好似坐左係度, 有人伸手扶自己咁 仲要著短裙唔知有無走哂光tim

醒左對手同個咀係痺, 個頭係咁標冷汗

我知係血糖低, 因為之前around 兩年都會試一次眼前一黑, 但未試過正式暈低

明天要去覆診, 其實駛唔駛今日即去check下呢.
但如果bb同我一齊缺氧, 佢都缺左了...而家去check又好似補救唔到咁

大宅

記得帶定D糖出街啦! 咁好危險架!!! TAKE CARE!!!
11/4 兩個月大了!! 要減肥呀! 6.47kg
11/3 第一次去打針, 心痛死媽媽了! 4.77KG
14/2 很冷的情人節, BB 出院啦! 3.4 KG
11/2 寶貝仔出世啦! 3.45KG

大宅

你有冇事呀,買定d糖放喺嗰袋,我又時見暈都會食1粒嫁!

大宅

Still need to check ar......at least if necessary, Dr can give you some sick leave to stay at home and rest!

民房

你要小心呀....我都有時見暈...立即塗白花油....係公司見咁既情況, 會食一粒朱古力, 就好小小^^

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

買定d糖響身同放定響屋企啦,粗身大細呀,可大可小架,要小心注意身體健康呀,bb好需要媽媽保護架!

複式洋房

記住就算唔夠時間食早餐, 都要食個包先好返工呀, 有時唔知係邊一刻暈好危險ga, take care

複式洋房

前排天氣焗~我等巴士都試過咁~以為未食野~即刻拎個蛋糕咬兩啖都唔掂~跟住眼前黑黑地->想嘔->唔掂即刻坐(街邊都照坐)->再標冷汗~

亞媽果時陀仔都成日暈,佢教落一見暈就要即坐,唔好死頂~如果唔係一失平衡會撞親個頭~
抖一陣就會無事~

我估未至於缺氧,只係血液運行得唔係幾好,
之前睇隔離媽媽會, 有 jm教就算企都原地踏步,等d血唔好聚晒 o係對腳就無咁易暈~
最好朝早出門口前食少少野先~希望有幫助

大宅

原帖由 karen323 於 10-9-15 12:18 發表
你要小心呀....我都有時見暈...立即塗白花油....係公司見咁既情況, 會食一粒朱古力, 就好小小^^

有左唔可以塗白花油架!最好食糖啦,唔好食朱古力!

大宅

血糖低,最好都係食粒糖,你帶定係身啦!唔好塗白花油,夏天最好帶把風扇,小心身體呀!平時吃多少少甜野!唔好怕因為可能有糖尿之類呀!因為你血糖低!

民房

原來有左唔可以塗白花油架....我仲見頭痛及暈時係咁塗TIM, 咁會否影響寶寶架=="食朱古力我都係突然想食都係食一粒咁多...請問如果要食糖, 可以食咩既糖呢....仲有野想問, 我而家可以飲咩湯水呢??????????????可唔可以飲合掌瓜紅羅白清保涼豬骨湯呢?????

大宅

清保涼可以飲?
= =?我記得中醫叫我咪飲架~

點解不可以塗白花油?
(我番工撞到D体味勁的人,埋D香水姐姐或CREAM姐姐 ,= =我頂唔到他們D味會拿來揸)

原帖由 karen323 於 10-9-15 14:22 發表
原來有左唔可以塗白花油架....我仲見頭痛及暈時係咁塗TIM, 咁會否影響寶寶架=="食朱古力我都係突然想食都係食一粒咁多...請問如果要食糖, 可以食咩既糖呢....仲有野想問, 我而家可以飲咩湯水呢??????????????可唔可 ...

大宅

原帖由 karen323 於 10-9-15 14:22 發表
原來有左唔可以塗白花油架....我仲見頭痛及暈時係咁塗TIM, 咁會否影響寶寶架=="食朱古力我都係突然想食都係食一粒咁多...請問如果要食糖, 可以食咩既糖呢....仲有野想問, 我而家可以飲咩湯水呢??????????????可唔可 ...

清保涼唔飲得嫁,太涼喇。而食糖就咩糖都得,睇吓你自己鍾意食咩糖。

民房

原來清保涼唔飲得架....好涼架咩...真係多謝兩位靚媽咪提供寶貴既意見!! 咁塗白花油我都唔係成日塗既...只係見暈及頭痛先塗....而家我會小些塗架喇...但食朱古力真係忍唔到口 , 成日都想食熱辣辣既野食或者係唔可以食既野偏偏想食 !咁究竟你地平時飲咩湯水, 可否提供一下呢???謝謝

大宅

原帖由 karen323 於 10-9-15 15:41 發表
原來清保涼唔飲得架....好涼架咩...真係多謝兩位靚媽咪提供寶貴既意見!! 咁塗白花油我都唔係成日塗既...只係見暈及頭痛先塗....而家我會小些塗架喇...但食朱古力真係忍唔到口 , 成日都想食熱辣辣既野食或者係 ...

我阿媽話叫我煲多d豬骨湯,話好有鈣質,對bb又好,對自己又好。

大宅

點解唔可以塗白花油,睇番以下個forum la~

http://forum.baby-kingdom.com:8888/thread-3062733-1-1.html

另外,煲蕃茄薯仔牛骨湯都好有益。牛骨好有益,價錢仲平過豬骨好多!

民房

煲豬骨湯----其他材料呢....紅羅白/蕃茄, 定係仲有咩呢???煩請你再給我的提示

民房

萬事小心, 我都試過好多次! 又暈, 又眼花, 仲漂哂冷汗...

男爵府

我之前都以為清保涼唔飲得,因為一聽個名就以為好涼,原來唔係架,因為我阿媽同奶奶都有煲過比我飲,我都有問過其他人,其實清補涼係四季皆而既湯水,一D 都唔涼架,我老公初時聽到我奶奶煲清保涼仲同佢爭吵左一輪,不過有一樣野要注意,清保涼湯包入面有蕙米,只要揀左D 蕙米出黎就冇問題架喇.(我唔記得大肚點解唔食得蕙米,總知就唔得啦)

大宅

原帖由 karen323 於 10-9-15 16:51 發表
煲豬骨湯----其他材料呢....紅羅白/蕃茄, 定係仲有咩呢???煩請你再給我的提示

紅羅白/蕃茄都得。

首頁

尾頁

跳至