跳至

首頁

尾頁

民房

我而家有咗8個星期,上個星期去照,個醫生話個胎long大就大喇,但係裏面無嘢:(,佢話應該都係唔得o架喇,高齡好多時都會出現哩d情況,不過你都可以等多兩個星期到時返嚟再照多次,)
我自己就覺得應該睇多個醫生,可能我係遲排卵呢,所以希望大家可以介紹個醫生畀我,唔好太貴,我平時照埋都係$420,最好喺香港區
唔該晒!

複式洋房

如果用第一次陰超的大細去計,我上星期四再去照的時候應該已經7w1d,但係醫生話我個胎囊有2cm(6w6d), 但係bb只有0.3cm(5w6d), 醫生同我講bb生長得太慢, 又驚係其實bb係6w的時候已經唔再生長, 所以叫我今個星期五再覆診。我自己雖然未只於太唔開心, 但因為始終都係第一胎, 自己同老公都滿心期待, 所以都有d擔心...大家一齊加油啦!!!

我第一次既時候睇蔡玉醫生($600=$450照ultrasound+$150consultation fee), 第二次就睇陳敏儀醫生(奶奶朋友,所以友誼價:p)

珍珠宮

開心吸收勳章

我係睇劉建國醫生 (佐敦)
因為上次作小產所以睇佢, 睇過2次, 唔知他好唔好
$500 (包藥, 照超聲波, 有埋幅圖俾你)

民房

唔該晒!
但係請問仲有無香港區呢?

別墅

原帖由 EDGAR.H 於 10-9-15 17:34 發表
唔該晒!
但係請問仲有無香港區呢?

睇下尼個網幫唔幫妳~
http://www.2choose.cc/doctor/Gynecology/index.php

禁止訪問

回覆 1# junB 的文章

大宅

我上次小x搵2nd opinion係睇St.Paul方敏豪醫生,佢好有經驗,不過佢盡量都唔用陰照,如果你想用陰超,可以試吓叫佢幫你用,收費亦只係$4xx.
我之前睇過好多媽媽分享,如果你呢個case,照陰超會比較準確。
如果你唔介意貴少少,around$800-$1,000,可以試吓中環黃惠瑜。佢多數用陰超。

大宅

推介銅鑼灣陳秋成醫生,收費$700,雖然貴了點,但他講解詳細、細心、有耐性﹗每次見完佢,都令我放心晒﹗解除一切疑慮﹗

首頁

尾頁

跳至