論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

明, 憎佢無責任心, 話走就走. 非我族類, 無計

伯爵府

好媽媽勳章

明, 明明講好10月7日話做, 臨時臨急話要今日走, 講過唔算數, 有無人咁不負責任呢?! 都唔唸住指意佢做, 自己做啦! d PK 玩MUC? 莫非有份好工等緊佢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

你都好野,比著我,真係一腳比佢翹起!! (可能佢真係咁諗,無諗過你咁好野,咁快安排到人!)

緊係明你嬲咩啦 ~ 嬲呢d人無口齒 ~ 做野無始無終 ~ 自己話晒事 ~ 好似佢係老闆你要聽佢講!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

浪費僱主的時間及金錢,真係好乞人憎

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

咁佢有冇真係補錢俾你呀??

伯爵府

一個仙都要同佢計足, 呢D死PK, 真係害人害物.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好明顯佢係玩嘢啦, 見你係大肚婆, 就嚟生得, 特登玩嘢! 正PK!

禁止訪問

好媽媽勳章

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實佢會唔會揾到新僱主呢?

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

樓主,

好彩你係FTM,俾著2夫婦要返工的,真係俾佢玩謝...

不過,咁俾佢玩一玩,都幾累...請保重身體,開開心心地生細B...

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 CYK 於 10-9-15 17:42 發表
樓主,

好彩你係FTM,俾著2夫婦要返工的,真係俾佢玩謝...

不過,咁俾佢玩一玩,都幾累...請保重身體,開開心心地生細B...
同意啊! 生細b 生細b. 預祝bb健健康康.

禁止訪問

好媽媽勳章

雲母殿

希望佢快D返歸,唔好再有下一個僱主受害!!

原帖由 sweetcouple 於 10-9-15 17:24 發表

如果做個零月辭工的斷約工人, 都有HK僱主爭住去請, 我只可以講係HK人的無奈同可悲!

雲母殿

真係衰到出汁呀
原帖由 sweetcouple 於 10-9-15 18:05 發表
一個鐘頭前(5PM), 入廚房睇睇今晚應該食D乜......頂佢, 佢條友, 所有今日應做的預備工夫都冇做 (平時係叫佢上午預備洗洗切切醃醃, 晚上煮)..........簡直係坤咗我一日人工囉.......

上晝我囡返學, 我出咗去做自己嘢 ...

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 sweetcouple 於 10-9-15 18:05 發表
一個鐘頭前(5PM), 入廚房睇睇今晚應該食D乜......頂佢, 佢條友, 所有今日應做的預備工夫都冇做 (平時係叫佢上午預備洗洗切切醃醃, 晚上煮)..........簡直係坤咗我一日人工囉.......

上晝我囡返學, 我出咗去做自己嘢 ...

即係早有預謀, 今朝一早已預咗唔做嘢啦!

大宅

佢地做D野都唔係人做既~~
原帖由 sweetcouple 於 10-9-15 14:54 發表
一星期前, 上工未到兩個的工人俾信我, 話要RESIGN, 10月7號LAST DAY, OK FINE, 咁我請人囉......我都算!

頂佢.......頭先2PM, 同我講, 要今日即走!

我話: 你要走, 要補錢俾我喎.....

佢話OK......

D人係咪痴線架 ...
~~MAG~~

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我明!
有需要

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 sillything 於 10-9-15 20:37 發表
我明!
有需要

sillything 絕對是危難中的明燈,隨時在您左右!

首頁

尾頁

跳至