跳至

首頁

尾頁

複式洋房

個肚未生肚紋...我一直都有查肚紋gel...
但係.....
個波.......下面果到爆晒d紅色既紋lo!!!
我唔知上面原來......都要查gel嫁..???
而家點算?唉

別墅

我支肚紋膏個包裝上, 都有話要塗胸, 肚 & 大脾架wor, 之前睇書都有講過要塗埋胸架.

不過我都只係查肚咋. 因為我個胸都無大到. 大脾都無咩肥到.... 所以應該唔會咁易有裂紋啦.

複式洋房

我阿媽生我o個時 連手臂都爆紋呀~!!
其實都跟遺傳好大關係~

查左膏膏努力左咪算囉 ^^

大宅

除咗個肚,胸/pat/大脾...呢D都係"高危"部位嚟架!如果身形冇乜肥到應該唔會爆紋,如果脹咗都要搽埋啊.繼續努力啦,祝你好運,唔好再爆咁多.

別墅

我無拿拿近排右手與手臂之間的摺位敏感,好痕抓到起粒粒。右胸側都有小小敏感,右邊頸都有小小。我擔心BB都會敏感,點算?我都無話食左D咩嘢,唔知點解無端端會有,而且全部都係係右邊?????

原帖由 Ines_B 於 10-9-15 21:03 發表
除咗個肚,胸/pat/大脾...呢D都係"高危"部位嚟架!如果身形冇乜肥到應該唔會爆紋,如果脹咗都要搽埋啊.繼續努力啦,祝你好運,唔好再爆咁多.

大宅

原帖由 JanetBin 於 10-9-15 22:10 發表
我無拿拿近排右手與手臂之間的摺位敏感,好痕抓到起粒粒。右胸側都有小小敏感,右邊頸都有小小。我擔心BB都會敏感,點算?我都無話食左D咩嘢,唔知點解無端端會有,而且全部都係係右邊?????

...

記得上次去PMH聽講座,個醫生好似話解釋唔到孕婦點解會出疹....我見好多媽咪都會有呢個情況,應該唔會惹到BB都有敏感,醫生話生完之後D疹就會消失,不過呢段時間就會比較辛苦喇,要開D藥膏搽止痕.

btw,千祈千祈唔好"R"啊!!!!

男爵府

我個胸大左好多..搞到胸下面都有紅色同青青地色既紋..但又係未出肚紋..

複式洋房

個波出紋,我覺得仲難接受過出肚紋丫..><

大宅

畀面勳章

咁依家要努力d查返o個d位啦
我自己都有查肚(提提大家查肚下面既摺位,依d位好多mama都會忽略既)
查胸,查手臂,大腿咁

其實d紋生完會慢慢退,但就唔會退晒
所以你要比心機keep住唔好比佢再惡化
希望o係輕微既時候stop左佢,到生完之後退減d,會無咁明顯囉~

男爵府

好彩睇到個post
多謝各位媽咪既提點

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我個肚都痕到抓到起粒粒,搽肚紋膏、BB油、E生開的藥膏都止5到痕,忍5住拎左以前的濕疹藥膏黎搽,搽左3日即好,我都知5用得但真係頂5順,希望BB冇事LA

原帖由 JanetBin 於 10-9-15 22:10 發表

...

首頁

尾頁

跳至