潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

請問有冇人知在法國買LV有邊間Shop買可以即場退稅?

侯爵府

係一定要在購買的地方即場辦理退稅手續, 店舖幫你填退稅表, 但是$$一定要在離開法國境前, 在機場給custom一望貨品, 立即取$$

侯爵府

環保接龍勳章

都係春天老佛爺D百貨會快捷D.
係機場都要俾海關LOOK LOOK 蓋章,
最快ga la..
你想買完即刻攞得返cash退稅 ?
應該無邊度做到

大宅

原帖由 onlam2005 於 10-9-14 12:27 發表
都係春天老佛爺D百貨會快捷D.
係機場都要俾海關LOOK LOOK 蓋章,
最快ga la..
你想買完即刻攞得返cash退稅 ?
應該無邊度做到

AGREE...

禁止訪問

侯爵府

原帖由 mrs.hamster 於 10-9-15 21:34 發表
老佛爺入面有退稅公司嘅city office(鋪面係找換店),你可以係老佛爺lv買完攞住張退稅表去攞錢,至於係咪退十足我就無留意,不過要比信用卡資料做保證,如果你某段時間(好似3個月)仲唔寄返張有海關stamp嘅表比佢佢就會稅連附 ...

甘煩, 係機場辦退稅咪重好, 即時有$$收....

禁止訪問

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我在8月去法國買左LV, 可以係春天OR老佛爺做即時退稅, 但要付7-8%(吾記得左)的手績費, 可以即時辦理克手續後再排另一個窗口攞現金, 當然要用信用咭作擔保. 同時記得離境時去海關蓋印把文件SEND出便可.
我個人覺得都算方便吾煩, 仲可以攞埋D配現金用埋先.

如果吾急米可以出境時一次過做並取現金..吾洗比人扣手續費!

侯爵府

原帖由 mrs.hamster 於 10-9-16 02:40 發表
如果係巴黎走你係咪都要先攞海關個stamp之後再去退現金,依家係機場唔使搞退錢只要照常攞stamp再入張表入信封即寄就得,現金一早攞咗可能已經用埋添,唔明有乜咁煩,係咪我誤會咗你話煩嘅野?
不過係樓主問即時退稅係點,要快d攞 ...

講煩係指我一次退稅的經歷, 個次都好似係法國巴黎戴高樂機場, 個custom一定唔可以退現金, 一定要我填信用卡資料, 再寄出, 因為我要趕住上機, 因此, 上了飛機後, 慢慢填, 我返到hk, 過了一段時間才醒起寄出, 我差不多要成幾個月至半年, 才收到$$, 但我記得, 張信用卡又差不多到期, 又要立即用了那畢$$, 所以要我再寄出退稅表, 我覺得很煩...

想想下, 因為張信用卡已過期, 我都唔肯定畢$$用完未...

侯爵府

原帖由 JSCfamily 於 10-9-16 11:25 發表
我在8月去法國買左LV, 可以係春天OR老佛爺做即時退稅, 但要付7-8%(吾記得左)的手績費, 可以即時辦理克手續後再排另一個窗口攞現金, 當然要用信用咭作擔保. 同時記得離境時去海關蓋印把文件SEND出便可.
我個人覺得都 ...

7-8%手續費係指總貨額的7-8%, 定還是退稅額的7-8%, 因為我於7月份在德國買了幾件lv貨品, 退稅約為11%, 約有€200, 如果手續費佔了總貨額的8%, 即約2/3, 米要€140, 定還是, €200的8%, 約€16???

侯爵府

原帖由 JSCfamily 於 10-9-16 11:25 發表
我個人覺得都 ...

要排2次隊再加離境蓋印及send 文件, 要4個步驟, 真係好煩,

我在德國munchen機場退稅, 只須一個步驟, 便可以羅$$....

男爵府

My husband use his credit card for退稅入款, 結果半年後先退到....

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

多謝你們有用既資料。

首頁

尾頁

跳至