想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我係一個經期超唔準嘅人,但通常都係 28- 35 左右就黎經,有時甚至可以係四十幾日至黎

但我呢個 cycle 好奇,我 D29 嗰日滴咗兩點血,以為黎經,但今日 D30 都係未黎經。只係偶然有少少啡色嘅分泌。

究竟係黎經定 Bingo,麻煩大家幫幫忙,謝謝

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 carmenkm1127 於 10-9-15 09:02 發表
我係一個經期超唔準嘅人,但通常都係 28- 35 左右就黎經,有時甚至可以係四十幾日至黎

但我呢個 cycle 好奇,我 D29 嗰日滴咗兩點血,以為黎經,但今日 D30 都係未黎經。只係偶然有少少啡色嘅分泌。

究竟係黎經定 Bingo,麻煩 ...

唔怕SIDE 錢可以即刻買野驗, 如果唔係可以觀察多 2-3日先~

有無check 開排卵/ 量體溫 ? 會唔會而家係排卵性出血 ?

大宅

其實我都無 check 開體溫,因為我一放假就瞓到我 late 至起身,keep 唔到日日同一個時間 check 體溫

我想問排卵性出血係咪即係,release egg or 代表黎期先兆﹖

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 carmenkm1127 於 10-9-15 10:13 發表
其實我都無 check 開體溫,因為我一放假就瞓到我 late 至起身,keep 唔到日日同一個時間 check 體溫

我想問排卵性出血係咪即係,release egg or 代表黎期先兆﹖ ...

release egg 可能係(咁你又覺唔覺多分泌 ?)... 代表黎期先兆點解?

大宅

代表黎期先兆點解? ==> SORRY 我打漏咗隻字,我係想講 "代表黎經期嘅先兆"

如果係代表 release egg 嘅話,我又好少會咁遲 release egg 喎

瑪瑙宮

carmenkm1127 ,

代表黎期先兆點解? ==> SORRY 我打漏咗隻字,我係想講 "代表黎經期嘅先兆"

>>>> 都有可能差唔多黎m

如果係代表 release egg 嘅話,我又好少會咁遲 release egg 喎

>>>>> 都有可能, 因你話試過cycle 40幾日. 如果d29排卵, 加多14日, 即大約d 43 黎m.

大宅

咁即係一係就驗孕,一係就驗排卵。好等我等多幾日,唔理經就去驗,thank you very much

瑪瑙宮

原帖由 carmenkm1127 於 10-9-15 17:55 發表
咁即係一係就驗孕,一係就驗排卵。好等我等多幾日,唔理經就去驗,thank you very much

如果你多分泌, 就呢1,2日都照dodo

大宅

其實又唔多分泌喎,今日都 D31,呢兩日都無其他動靜

瑪瑙宮

原帖由 carmenkm1127 於 10-9-16 08:57 發表
其實又唔多分泌喎,今日都 D31,呢兩日都無其他動靜

呢 1,2日 都無 m ?

大宅

無 m,分泌又無乜,都唔知搞乜

瑪瑙宮

原帖由 carmenkm1127 於 10-9-16 11:36 發表
無 m,分泌又無乜,都唔知搞乜

咁你有無照 dodo左先呀

大宅

無呀,呢幾日都夾唔到時間

首頁

尾頁

跳至