想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

...

男爵府

.

複式洋房

原帖由 哈理媽媽 於 10-9-14 11:33 發表
岩岩驗到,希望今次得啦!
之前小X咗2次啦!第一之次無嘔,成日肚瀉,超眼訓,個肚成日無拿拿痛,5w無咗,7w食藥排番出黎o
第二次有作嘔,無肚瀉,少少眼訓,無肚痛,4w幾無咗o
今次勁作嘔,少少眼訓o希望今之得啦!
第一次,一知道有咗唱通街,之後,四圍 ...

你小X後有無調理返好身體呀? 或者你可以睇下醫作安胎,或幫你提升血氣等. 因為你試過2次,西醫又有無幫你打安胎針??
祝你一切順利,BB健康出世.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

唸多D 開心野, 俾多D 正能量BB , 可以既話飲下奶, 食下蛋, 瞓多D 都好長胎.

祝順順利利~

大宅

原帖由 msyoyolam 於 10-9-14 11:57 發表
加油呀!唔好咁緊張!我都知好難,因為我都係小產後BINGO,呢幾晚成日發夢BB唔得…
唔好意思,你介唔介意講點解咁快喺4~5WEEK就知BB唔得?係見紅?因為我上次係BB唔長,乜徵狀都冇,到8WEEK先知… ...

我前晚都夢到見紅,好似黎M咁,嚇到我訓吾返...
我三次有咗都係check晒排卵期,排卵後day13,14已經check到有咗o

第一次小X,個肚成日無拿拿痛,睇咗三個吾同婦產科醫生,第一個話我作小產,第二個話我宮外孕,第三個抽血後話已經無咗,叫我食藥,排清D組織出黎o

第二次小X,排卵後day15,16,17,我日日驗孕都仲有懷孕,day18見紅,call醫生,醫生話自然懷孕,塞藥打針都無用,跟住當晚好似黎M咁...

複式洋房

放輕鬆 la ,好運自然來

大宅

我之前都小產過﹐而家又岩岩有﹐好明白你果種顫顫驚驚嘅心情﹐又唔敢同人講住﹐甘大家就一於喺BK度分享下同鼓勵下喇

大宅

努力... 祝你成巧.

大宅

don't worry!

I hv misscarriage 2 times without any reason...( i have been waiting 3 years to get pregant) i thought i will never hv any baby in my life again or miscarrage again & again...

but now my daughter is 1 year & a half only & she is a very healthy girl and I am 3 months pregnant now...

別墅

add oils & Good luck ^^

大宅

原帖由 clairecarmen 於 10-9-15 19:13 發表
don't worry!

I hv misscarriage 2 times without any reason...( i have been waiting 3 years to get pregant) i thought i will never hv any baby in my life again or miscarrage again & again...

but now m ...

thank you vy much! 希望我都得啦!!!!!

大宅

本來吾想比屋企人知我有左,但琴日,家姐話我知亞爸病左,仲好大鑊,全家去晒醫院o我一路聽一路咸,右邊子宮好痛,勁頭暈,全日不斷咸,而家都係咁咸...最後我都話左比屋企人知我去吾到醫院,因為太肚痛,我既經驗話我知,小X緊...4week炸,又係咁...點解咁黑仔架?
我老公見我係咁咸,叫我吾好去醫院,嚇死亞爸!

大宅

我都好想唸多D正面既野,真係好難!!!

複式洋房

原帖由 哈理媽媽 於 10-9-16 11:48 發表
本來吾想比屋企人知我有左,但琴日,家姐話我知亞爸病左,仲好大鑊,全家去晒醫院o我一路聽一路咸,右邊子宮好痛,勁頭暈,全日不斷咸,而家都係咁咸...最後我都話左比屋企人知我去吾到醫院,因為太肚痛,我既經驗話我知,小X緊...4week炸,又係咁...點 ...

個人一緊張...一定會痛的...最緊要無流啡...我同你既case差不多...6月小x後睇中醫...在毫無準備下bingo咗(中醫叫我年尾至可以再有)...而家bingo咗都無辦法...唯有靠中醫幫我安胎...頭先啱啱打去中醫話佢知...佢叫我要爭取時間平卧...坐同屈住都唔得呀...

大宅

原帖由 Ron2010 於 10-9-16 12:31 發表

個人一緊張...一定會痛的...最緊要無流啡...我同你既case差不多...6月小x後睇中醫...在毫無準備下bingo咗(中醫叫我年尾至可以再有)...而家bingo咗都無辦法...唯有靠中醫幫我安胎...頭先啱啱打去中醫話佢知...佢叫 ...

但係,其實我兩次小X都完全無流啡...
我無返工,已經日日訓床,訓都個頭勁暈...

複式洋房

原帖由 哈理媽媽 於 10-9-16 12:44 發表

但係,其實我兩次小X都完全無流啡...
我無返工,已經日日訓床,訓都個頭勁暈...

哦...係呀...咁你有無睇開中醫下呀?

複式洋房

中醫要我戒好多嘢...包括米粉, 通粉, 河粉(佢話無咁好), 最好食麵包, 鹼水麵, 公仔麵(呢樣真係估唔到, 我唔係成日食), 同埋最緊要既牛奶(佢話係寒的, 有d人無事, 可能個個唔同)...上次bingo咗我有日日有飲奶...唔知關唔關事...但今次唔會飲喇...但可以芝士...

給你參考的

大宅

原帖由 Ron2010 於 10-9-16 13:37 發表
中醫要我戒好多嘢...包括米粉, 通粉, 河粉(佢話無咁好), 最好食麵包, 鹼水麵, 公仔麵(呢樣真係估唔到, 我唔係成日食), 同埋最緊要既牛奶(佢話係寒的, 有d人無事, 可能個個唔同)...上次bingo咗我有日日有飲奶...唔知 ...

thank you for yr information

大宅

好耐未試過咁開心啦!今日用clearblue check(2-3),懷孕指數高左,可能亞B大左D.
上兩次4week幾都仲係(1-2),第一次小X時,5week都仲係(1-2), 6week先(2-3),個次食藥時抽血得900超低o兩次都未有胎囊o
希望今次亞B得啦!!!

我個大女已經3歲,之前駝佢過時,超正常,4week已有胎囊,中間仲有一點,5week有心跳o我過時仲有返工,鬼打咁精靈,份工吾係坐office ,成日港九新界周圍走,仲耍成日企同周圍行o過時物都食:生毫,魚生,雪糕,燒鴨,牛雜...成日食,完全無肚痛過o

呢三次有左,物都吾敢食,街都吾敢落,日日訓床,訓到個頭好暈,個肚又成日無拿拿痛,仲耍成日睇醫生(西醫),連婦產科(不孕)中醫都睇埋,飲藥飲到勁肚瀉o咁辛苦!咁小心!頭個兩次都無咗...真係好無耐...

希望今次得啦!!!

首頁

尾頁

跳至