親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

同埋我想問住邊間酒店好呀?

民房

由台北坐車到宜蘭的礁溪需要1小時.
我今年7月份去過礁溪,住 '老爺大酒店',感覺十分好.

大宅

好媽媽勳章

酒店貴嗎?

民房

當時我訂這酒店時,平均每人大約HK$1,000,但已包dinner buffet及早餐,小朋友不佔床要付NT$1,700 (也包dinner buffet及早餐).

http://www.hrjhotel.com.tw/main.php

這酒店好很多活動及設施,可供住客享用的.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 healthy2002 於 10-9-15 11:39 發表
當時我訂這酒店時,平均每人大約HK$1,000,但已包dinner buffet及早餐,小朋友不佔床要付NT$1,700 (也包dinner buffet及早餐).

http://www.hrjhotel.com.tw/main.php

這酒店好很多活動及設施,可供住客享用的. ...

請問住幾多晚呀

男爵府

原帖由 healthy2002 於 10-9-15 11:39 發表

這酒店好很多活動及設施,可供住客享用的. ...

呢間真係好正, 我今年復活節住左3晚, 係佢既網訂. 下次去我都會再住呢間, 呀仔係老爺酒店玩到唔願走, 裡面每日都有好多活動, 呀仔試過由朝早玩到晚上10點先返房訓覺, 仲有佢最好就係每層都有自助洗衣機同乾衣機, 洗同乾都係大約HK$25.
:) :)

民房

我7月去住這間酒店時,用visa咭在佢既網直接訂房,有免費接送優惠,由台北老爺酒店接送到礁溪老爺酒店.

http://www.visa-asia.com/ap/tw/c ... aiwan%20with%20Visa(中文)

水晶宮

我參考東瀛遊的旅行團有住呢間的酒店,
有一晚/二晚,想問下如果住一晚夠玩嗎?
原帖由 toto 於 10-9-16 08:42 發表

呢間真係好正, 我今年復活節住左3晚, 係佢既網訂. 下次去我都會再住呢間, 呀仔係老爺酒店玩到唔願走, 裡面每日都有好多活動, 呀仔試過由朝早玩到晚上10點先返房訓覺, 仲有佢最好就係每層都有自助洗衣機同乾衣機, ...

民房

我上次住一晚,大約下午兩點幾到酒店,check-in後放些行李到房間,便坐免費的接駁車到礁溪火車站行街吃東西(車程大約4-5mins),之後再回酒店休息,5:30pm便吃dinner buffet. 晚上8:40hrs,再坐接駁車到宜蘭東門夜市行街. 第二天早上,便在酒店中玩它的活動及設施. 下午2點幾便回台北.
我的小朋友都係玩到不想走,因為酒店有Wii玩,佢話下次要再住這間酒店.

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我上網睇過,都想下次住呢間酒店~

想問下除左酒店設施,宜蘭夜市,仲有咩其他活動﹖見酒店有d一/半日遊,OK嗎﹖

民房

我無join過,因為我只住了一晚. 如果住三日兩夜,就有時間參加.

水晶宮

我都想知宜蘭夜市值得去嗎?
因我原先問包車的,
但包車個邊話唔值得專登去宜蘭住呢間酒店為左浸溫泉,話北投個邊都好好甘woo.

原帖由 小草 於 10-9-16 13:14 發表
我上網睇過,都想下次住呢間酒店~

想問下除左酒店設施,宜蘭夜市,仲有咩其他活動﹖見酒店有d一/半日遊,OK嗎﹖

首頁

尾頁

跳至