想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我已經41,結婚3半年從未生過BB,我有無都無所謂,但老公好鐘意小朋友,覺得有小朋友個家庭會更完美,你地有無人同我有近似情況,或都係超齡等B jm,一齊傾下,分享下啦~

洋房

hi, i am already 43 la, still trying lei.

have u see doctor?

原帖由 bobotak 於 10-8-6 12:40 發表
我已經41,結婚3半年從未生過BB,我有無都無所謂,但老公好鐘小朋友,覺得有小朋友個家庭會完美D,你地有無人同我有近似情況,或都係超齡等B jm,一齊傾下,分享下啦~ ...

大宅

原帖由 rabitBB2011 於 10-8-6 12:44 發表
hi, i am already 43 la, still trying lei.

have u see doctor?

有呀,我今年1月中開始睇仁安毛醫生,做過iui,但係佢無乜心幫我,所以我會睇另一個醫生,但要排到出年3月,又排緊打尖果條隊,但不知幾時至打到尖。
你呢,有無睇醫生?你有無小朋友呀?

大宅

我今年42, 幾年之前試過自然懷孕, 但小產咗. 但到現在都未成功. C6又係好想有BB.

曾做過2次IUI, 1次IVF都失敗. 9月將會做第2次IVF.

有個朋有43生第2個, 她的朋友45都懷孕中.

大家加油!

原帖由 bobotak 於 10-8-6 12:40 發表
我已經41,結婚3半年從未生過BB,我有無都無所謂,但老公好鐘小朋友,覺得有小朋友個家庭會完美D,你地有無人同我有近似情況,或都係超齡等B jm,一齊傾下,分享下啦~ ...

大宅

原帖由 13姨 於 10-8-6 12:55 發表
我今年42, 幾年之前試過自然懷孕, 但小產咗. 但到現在都未成功. C6又係好想有BB.

曾做過2次IUI, 1次IVF都失敗. 9月將會做第2次IVF.

大家加油!

...

我都準備搵Dr Tay做IVF,但仲排緊隊見醫生,老公前個星期話好担心,因為我地本身年紀大有問題而不育,担心就算IVF成功左第時個BB會有健康問題

大宅

有心不怕遲, 我地一齊努力!!

大宅

唔好擔心!好多高O產婦的BB都正常和健康.

妳排Dr. Tay要等幾耐?

原帖由 bobotak 於 10-8-6 13:04 發表

我都準備搵Dr Tay做IVF,但仲排緊隊見醫生,老公前個星期話好担心,因為我地本身年紀大有問題而不育,担心就算IVF成功左第時個BB會有健康問題 ...

大宅

原帖由 13姨 於 10-8-6 13:38 發表
唔好擔心!好多高O產婦的BB都正常和健康.

妳排Dr. Tay要等幾耐?

我係6月尾打去登記既,就已經排到出年3月啦。

大宅

原帖由 鎂鎂 於 10-8-6 13:30 發表
有心不怕遲, 我地一齊努力!!

只怕有心無力,年紀大機器壞,我做iui打完針都無乜反應,有一邊塞左,打針都只係1粒大2粒細,醫生話我老,卵巢退化,叫我捐卵,但果時我都未試第2次針藥,所以對果個醫生好失望。

洋房

i have see dr mo start from 39, i also feel him 無乜心幫我, also ask me to have egg donation.
now i have change to see dr tung, she is very nice and helpful, coz i also same with u poor response to injection, only one egg, so dr tung suggest me not to inject medicine la coz no use,but will do a natural iui , which is nature grow one egg then do iui.

I believe even we only got one big enough egg, but still can use our own egg to try try sin, until we do not nature generate egg sin consider egg donation, coz it can do anytime la before 55. not a hurry to do this.

原帖由 bobotak 於 10-8-6 12:53 發表

有呀,我今年1月中開始睇仁安毛醫生,做過iui,但係佢無乜心幫我,所以我會睇另一個醫生,但要排到出年3月,又排緊打尖果條隊,但不知幾時至打到尖。
你呢,有無睇醫生?你有無小朋友呀? ...

男爵府

bobotak
你係咪想睇 Dr. Tay 呀,我原本 Book 左 9 月睇架,但我剛剛睇緊另一個醫生,仲未開始任何 treament ,我諗住試幾個月唔得至睇 Dr. Tay呀,你打電話去 Dr Tay 診所問下如果我同你調期得唔得,咁你咪可以9月有得睇囉,你情況比我更加有需要早D睇呀。不過我好似係 book 左星期六,因為我唔想請假呀。唔知你係咪都Book 星期六呢。

原帖由 bobotak 於 10-8-6 13:48 發表

只怕有心無力,年紀大機器壞,我做iui打完針都無乜反應,有一邊塞左,打針都只係1粒大2粒細,醫生話我老,卵巢退化,叫我捐卵,但果時我都未試第2次針藥,所以對果個醫生好失望。 ...

洋房

which doctor you are seeing?

add oil JM, when we still have egg, always a chance there.

hope all of us can have a rabbit year baby.

原帖由 13姨 於 10-8-6 12:55 發表

大家加油!

...

大宅

原帖由 於 10-8-6 14:05 發表
bobotak
你係咪想睇 Dr. Tay 呀,我原本 Book 左 9 月睇架,但我剛剛睇緊另一個醫生,仲未開始任何 treament ,我諗住試幾個月唔得至睇 Dr. Tay呀,你打電話去 Dr Tay 診所問下如果我同你調期得唔得,咁你咪可以9月有得睇囉,你情 ...

好呀,如果得就最好啦,我都唸住一陣打去問清楚係3月幾多號,姑娘好似無講我知係邊一日,只話已經排到出年3月,問我排唔排,我唸住問佢之餘,順帶提下佢我排緊打尖隊。

子爵府

好媽媽勳章

i have been trying for months.. i wanted to book Dr Tung, but she doesnt take any new case la... so..Union hospital refers Dr Loong for me. I heard from here that Dr Loong is not as good as Dr Tung.... sigh.. i did call some other Drs.. but. the Q is. jsut toooo long. i cant wait..

洋房

Dr tung still able to book for new client, but need to wait until Aug next year lor, how old are u ar?
are u seeing another dr?

原帖由 pipip929 於 10-8-6 14:17 發表
i have been trying for months.. i wanted to book Dr Tung, but she doesnt take any new case la... so..Union hospital refers Dr Loong for me. I heard from here that Dr Loong is not as good as Dr Tung.. ...

大宅

原帖由 rabitBB2011 於 10-8-6 14:04 發表
i have see dr mo start from 39, i also feel him 無乜心幫我, also ask me to have egg donation.
now i have change to see dr tung, she is very nice and helpful, coz i also same with u poor response to i ...

其實我第1做左用藥IUI,第2次佢話太肥用藥都無用,只肯幫我做左natural IUI,都失敗,到第3次我減左14磅再試用藥IUI,毛毛係果個cycle我第一次見佢既時候就叫我捐卵,我心有不甘,我都未試第2次藥你就放棄我,我對佢好失望。我問過另外2間生育中心,佢地都話我用藥量唔算高,應該可以再用高劑量既藥去試,只係我年紀大,無謂再side時間,加上我老公既既丁丁唔合格,直接做IVF成功機會高D。
毛毛最初都係叫我做IVF的,但我話付担唔起,所以只做IUI,唸返上黎,佢都無心幫我既,好在無叫佢做IVF咋。

tinlingyuetka  hi, bobotak, 記得我ma? 我就好記得你幅相啦~~~ 其實我覺得呢, 做3次iui不如做一次ivf~ 錢銀方面可以儲下, 針下, 因為我記得你上年的post就話iui對你無效.....  發表於 11-5-10 22:58

洋房

ic, then u go to another dr try to do ivf la. don't wait la

原帖由 bobotak 於 10-8-6 14:30 發表

其實我第1做左用藥IUI,第2次佢話太肥用藥都無用,只肯幫我做左natural IUI,都失敗,到第3次我減左14磅再試用藥IUI,毛毛係果個cycle我第一次見佢既時候就叫我捐卵,我心有不甘,我都未試第2次藥你就放棄我,我對佢好失望。我問過 ...

子爵府

好媽媽勳章

any one has Dr Tay phone number n address..???

i want to call call n see ar

大宅

Dr. Tay 3521 0631

原帖由 pipip929 於 10-8-6 15:03 發表
any one has Dr Tay phone number n address..???

大宅

原帖由 pipip929 於 10-8-6 15:03 發表

Dr Tay 鄭競偉醫生
尖沙咀加拿芬道18號,恒生尖沙咀大廈6樓601室
3521 0631
3521 0632
但我岩岩打去無人聽,只有留言

or 偉澤輔助生育中心 Dr So
都有好多人話好好,成功率好高,我也有去過見Dr Zhou(肧胎專家)做consulation,排期又可以快D,但因偉澤係中環,開始IVF之後要經常去驗血和覆診,所以我等尖沙咀既Dr Tay,因我係尖沙咀返工。

偉澤輔助生育中心 Dr So
http://www.pivf.com.hk/c-index.html
佢好似搬左去隔離喎,因為我去果時佢係另一幢大廈,只係6月尾既時候。見佢而家網上係個新地址。

首頁

尾頁

跳至