跳至

首頁

尾頁

別墅

上星期因流啡,醫生俾左7日假,同埋打安胎針,我食左安胎藥就不停咁瞓,手軟腳軟,唔想郁,攪到個人落晒型,心情好差,於是自己停左藥2日,點知今日又瞓唔到,攪到好頭痛,腰痛,你地話點好呀?

大宅

咩都唔好諗咁多, 總之就盡量休息多d, 因為流啡都係盡量臥床,唔訓既時候就睇下笑片啦, 心情好d架, 呢度既準媽媽好多都有類似經歷, 放鬆d,無事架
原帖由 my0305 於 10-9-14 21:23 發表
上星期因流啡,醫生俾左7日假,同埋打安胎針,我食左安胎藥就不停咁瞓,手軟腳軟,唔想郁,攪到個人落晒型,心情好差,於是自己停左藥2日,點知今日又瞓唔到,攪到好頭痛,腰痛,你地話點好呀? ...

男爵府

畀面勳章

我都係上個week流啡, 去左政府醫院的急症室... 佢地講明政府係唔會有咩安胎藥的.... 所以之後佢地見bb係度, 就只係叫我回去休息, 俾左1個week的sick leave我咋...

所以, 你有安胎藥打, 應該更放心吧~

我這幾天在家, 都只是在床上看tv & youtube 咋... 真的好悶... 不過沒有辦法, 1個人在家.... 唯有等老公放工回來囉~ 要不, 就搬回娘家小住幾天吧~

之前有位姊妹講, 依家媽媽的心情好影響bb架~ 所以要盡量 think postive呀~

我昨晚都有少少啡... 依家食緊中藥安胎... 我都要等下個friday先去私家做第2次產檢... 我都有擔心架... 明白你的心情... 唯有想想其他分散注意力吧~

別墅

我又要休息7日了,都唔明點解d積血會出現響個子宮度,唉.....依家只可瞓同食,每日去洗手間又擔心,瞓時轉身又驚整到個bb,成日都擔心整到bb,希望快d好番啦!

男爵府

畀面勳章

原帖由 my0305 於 10-9-17 09:11 發表
我又要休息7日了,都唔明點解d積血會出現響個子宮度,唉.....依家只可瞓同食,每日去洗手間又擔心,瞓時轉身又驚整到個bb,成日都擔心整到bb,希望快d好番啦! ...

積血? 係咪好似人地講的血塊??
我照u/s冇血塊, 都有流啡啊... 所以你起碼知個原因, 唔關bb事, 咁就放心吧~

因為bb重細... 所以我瞓覺時有側瞓同平瞓都有.... 爬係度瞓都試過... =p 總之最緊要個肚唔痛同瞓得著就ok

首頁

尾頁

跳至