嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

打針$100 噴鼻$220

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

原帖由 yin_gho_18 於 10-9-15 13:32 發表

係邊到呀?可唔可以pm d資料比我呀?

Plz check pm~

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

原帖由 yin_gho_18 於 10-9-15 23:34 發表
THANKYOU~......

MO咩人理我...

好多人都會等11月有政府資助先會打嗎,宜家都未到時候d人緊係唔理你喇~~哈哈
到11月時就會有人出post問邊間診所打針唔使補錢ga喇~~

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

我問過診所好似10月先有新既針打喎!

子爵府

原帖由 yuensiu 於 10-9-16 15:40 發表
我問過診所好似10月先有新既針打喎!

藥廠都出晒廣告喇~~可能係你個醫生10月先有貨o者~每支針都有寫明年度,幫人打舊針會比人

大宅

點解唔搵有資助的診所打呀??

六個月至未滿六歲係有政府資助$80架嘛, 我間診所新症收$140針, 舊症收$100針, 唔似醫生收得咁貴, 仲要係兩大藥廠的針都有, 噴鼻那隻都有呢.

今日報紙話政府資助計劃今年11月1日開始呢.
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100917&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=14459591

原帖由 yin_gho_18 於 10-9-16 10:44 發表
我都有諗過,,因為e生建議早d打(佢果間不嬲都mo得資助),,佢話今年既病毒同以往唔同,,,,,

子爵府

原帖由 leung_venus 於 10-9-17 09:52 發表
點解唔搵有資助的診所打呀??

六個月至未滿六歲係有政府資助$80架嘛, 我間診所新症收$140針, 舊症收$100針, 唔似醫生收得咁貴, 仲要係兩大藥廠的針都有, 噴鼻那隻都有呢.

今日報紙話政府資助計劃今年11月1日開始呢. ...

因為唔想等到11月囉~

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

我想同囝囝打噴鼻個隻但好多間都無!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問最新的流感疫苗會否包埋豬流感呢?

子爵府

原帖由 wcpcelia 於 10-9-20 10:42 發表
請問最新的流感疫苗會否包埋豬流感呢?

包埋了~~

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

因為我都有少少担心豬流感疫苗的安全性,所以未決定今年打唔打好...
原帖由 mini_cc 於 10-9-20 11:58 發表

包埋了~~

子爵府

原帖由 wcpcelia 於 10-9-20 16:07 發表
因為我都有少少担心豬流感疫苗的安全性,所以未決定今年打唔打好...

Lucky, my son ,my husband and me still can walk after the injection

禁止訪問

民房

如果小朋友身體不適, 係唔應該打流感針架.

一定要完全康復, 沒有病徵才可接受注射.

2010年11月1日 - 2011年3月31日流感疫苗有政府資助, 可以去有關機構注射不用付針價 $80, 只付醫生注射費. 有些體檢中心及診所流感疫苗只收 $140, 減去$80資助, 只要付錢 $60呢

原帖由 澄晴媽媽 於 10-9-24 18:07 發表
我同阿B剛剛打完, 私家醫生, $400兩個, 冇資助, 點知打完針阿B就開始發燒, 已經燒咗4日, 醫生話唔關支針事, 可能係阿B原先已經有感冒菌, 依家發咗出黎, 已經睇咗兩次醫生, 都未退, 一到夜晚仲燒得高, 不過日頭都識玩 ...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至