想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

我係WINGCAR..
較早前..同大家講我第二胎都懷疑係宮外孕..
但昨日己做了手術..
動手術醫生同我講..佢話輸卵管及其他地方都沒有發現胎..而且輸卵管好健康好正常..至於之前懷疑我宮外孕有個陰影..原來係卵巢既水LONG..而呢個水LONG似供BB營養既..所以整個手術都沒有動過入面任何野~我好感恩!
不過亦令我擔心既事..就係今早另一個醫生同我講..她驚我都仲係宮外孕..根本細到睇唔到..又或者係裡面流產左..
第二..可能個胎仲好細未照到...所有野要再等驗血報告才決定..
第一次血指數2仟幾到..第二及第三次未知道..
我想問下大家點睇?
我之前一心諗住係宮外孕..就快快動手術解決左去..
點不知..現在好似出現奇蹟咁..你地覺得我應該點好..
講真..我唔想再做多次手術啦~
亦希望快D見到BB..現在7週多D..唉..請大家幫下我~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

如果係咁, 可以等多 1-2WKS 同埋驗血指數再決定.

祝順順利利

大宅

WINGCAR,

很开心看到你平平安安.

其实当时医生也曾经跟我说过, 因为U/S照不到BB, 且我的指数又特别低(才300多), 恐怕动手术也未必找得到. 最担心的是, 第一次手术无发现, 如果BB继续增长就可能要再次动手术了. 所以就建议我打针. 我今天抽了血, 在等医生的电话. 希望指数会再跌得理想.

医生有没有跟你说用其它办法来解决?

希望你这次是正常的怀孕. 期待你的好消息.

大宅

我找到一个我觉得非常有用的WEBSITE, 是有关宫外孕的. 值得大家参考.

www.ectopic.org.uk

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

不用担心住~
起码你里面副engine茅事先
虽然呢一刻没找到来源, 但起码你touchwood茅野要切出黎
而你讲卵巢里面那个水long, 会不会是functional cyst黎架?

我之前都有试过, 自己会走的

如果受精卵落左去复慷, 先有可能要做手术, 不过指数低的话, 就可以打针

但我都希望你可以正常快些照到bb~~比到我地呢度既jm一支强心针

~~~O猪 ma要生个健健康康既白白猪 :P~~~
~~go go go~~

洋房

但係我呢個情況..
有無人試過..再俾多D意見我~THANKS
多謝大家支持!

大宅

WINGCAR,

你先别着急, 要保持乐观.

你可以先问医生, 一般的怀孕指数要到什么程度才能看到BB? 有时候医生解释得很模糊, 你可以多问一些, 也让自己安心.

抽血报告出了没?

加油! 加油! 加油!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

通常去到3000以上就会看到架啦~~~
i mean闪闪~
原帖由 rc108 於 10-9-14 19:40 發表
WINGCAR,

你先别着急, 要保持乐观.

你可以先问医生, 一般的怀孕指数要到什么程度才能看到BB? 有时候医生解释得很模糊, 你可以多问一些, 也让自己安心.

抽血报告出了没?

加油! 加油! 加油! ...

~~~O猪 ma要生个健健康康既白白猪 :P~~~
~~go go go~~

大宅

去到呢個階段, 不用心急罷, 看定d再決定下一步點做, 最緊要你身體沒有太大不適及流血便可以了!! 或者多看幾個醫生才下定論

洋房

TO:鎂鎂

其實我一直都無不適~無肚痛及無出血~
只不過醫生知道我有宮外孕前科..所以先咁緊張..我都無介意過做左今次手術..反而就完之後仲感到奇蹟就真..因為幫我看症既3個醫生都話99%係宮外孕..但係我就出現左1%唔係..有時D野都唔輪到我去選擇..

大宅

WINGCAR,

那你现在的情况是要如何处理呢? 医生怎么说? 确定是正常怀孕吗?

男爵府

請問腹腔鏡手術痛嗎?
我星期五要覆e生做唔做?
好煩惱~~~
PLANNING~~~~~

洋房

TO:rc108
我要22號再覆診~而家都係未知數!!
係呢..想問下如果要照超聲波是係唔係要飲好多水去照ka???

TO:adamanbaby
其實唔太痛既..因為係全身痳醉..
而且傷口好細..我都係住左兩日醫院..
不過傷口係肚臍位置..記住唔好俾佢濕水..
如果唔係就容易發炎..希望幫到你!!

大宅

原帖由 WINGCAR 於 10-9-15 23:39 發表
TO:rc108
我要22號再覆診~而家都係未知數!!
係呢..想問下如果要照超聲波是係唔係要飲好多水去照ka???

TO:adamanbaby
其實唔太痛既..因為係全身痳醉..
而且傷口好細..我都係住左兩日醫院..
不過傷口係肚臍位置..記 ...

我一直以来都是蔭部超声波, 只有一次是从肚皮外照的. 照蔭部超声波时没听说过要喝很多水或急尿. 但那唯一一次的从肚皮外照之前, 医生有说过最好是急尿时照的因为肚子涨时才好照的.

希望你是正常怀孕. 加油!

洋房

今日醫生證實同我講唔係宮外孕啦~
雖然星期一做過腹腔鏡手術..但我沒有埋怨~
因為醫生要保障我既生命..
醫生向我講BB應該在身體自然流走了..
她發現我子宮內膜厚左..建議我做刮宮..
希望刮宮能幫到我..同埋發現D殘留組織啦~

大宅

原帖由 WINGCAR 於 10-9-17 18:06 發表
今日醫生證實同我講唔係宮外孕啦~
雖然星期一做過腹腔鏡手術..但我沒有埋怨~
因為醫生要保障我既生命..
醫生向我講BB應該在身體自然流走了..
她發現我子宮內膜厚左..建議我做刮宮..
希望刮宮能幫到我..同埋發現D殘留 ...

Dear WINGCAR,

I am truly sorry to hear that. Anyway, please always remember that the most important thing is your health comes first than anything.

Take good care and hope everything will go smooth for you.

首頁

尾頁

跳至