跳至

首頁

尾頁

別墅

你地個阿B而家大約幾多磅呀?

大宅

畀面勳章

我上星期睇,阿b大約1磅多少少(500gm)
依家應該又重左d囉
我b身長同重量都幾標準

如果你想要個reference,可以參考下面條link:
http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart

大宅

畀面勳章

我昨日照結構,21w3d,bb重411g,醫生話哩個週數應該重400g

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我22wk照結構..bb有571g!醫生話正常

別墅

點解我照結構時醫生冇講bb重量, 只是話尺寸正常

別墅

我23week照果陣, BB得419g, 醫生就話OK喎~~ but我見D mama個B 22 week 都起碼有500g以上, 我怕我個B太細粒呀......

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係啦,我照結構時都冇講到bb幾重,就算問bb size,都只係話正常,冇講宜家係幾多cm。

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

今日照結構時問醫生
佢話家陣講幾重係無意思GA
係等到咁上下大喇..
先知係咩碼的BB喎
但佢都UP左俾我聽..
約莫400G...符合周數
最主要係...佢度過所有內臟都正常
咁就已經還得神落喇

大宅

我做結構都冇講bb幾重呀!
佢只係講size正常
2011 新手媽媽^^
hello!我係201101王小b^^
12w1 彈o下彈o下 訓覺豬@@ 30w2  嘴仔勁似爸爸
16w1 又係訓覺豬><
17w2 吮吮食指  好鬼Q^^
20w4 郁手踢腳冇時停 原來係百厭仔><
28w1 原來係肥b= =

大宅

原帖由 戲如人生 於 10-9-17 20:36 發表
今日照結構時問醫生
佢話家陣講幾重係無意思GA
係等到咁上下大喇..
先知係咩碼的BB喎
但佢都UP左俾我聽..
約莫400G...符合周數
最主要係...佢度過所有內臟都正常
咁就已經還得神落喇 ...

你做o左結構拿!點呀?dr mo唔知會唔會好d呢?
網上d媽媽成日讚佢好!
我阿b o向未時產檢dr 張已經話佢係中偏大bb!
而且我同c6都高大!阿b應該唔細粒得去邊
2011 新手媽媽^^
hello!我係201101王小b^^
12w1 彈o下彈o下 訓覺豬@@ 30w2  嘴仔勁似爸爸
16w1 又係訓覺豬><
17w2 吮吮食指  好鬼Q^^
20w4 郁手踢腳冇時停 原來係百厭仔><
28w1 原來係肥b= =

別墅

我昨天 20week 照結構, BB得377g, 醫生都話重量和 size OK喎.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 lovebaby2011 於 10-9-18 18:27 發表

你做o左結構拿!點呀?dr mo唔知會唔會好d呢?
網上d媽媽成日讚佢好!
我阿b o向未時產檢dr 張已經話佢係中偏大bb!
而且我同c6都高大!阿b應該唔細粒得去邊 ...

dr.mo幾好架~!有問必答!佢話過左7個月開始分到bb咩size?佢話呢個週數個個bb都係咁上下!我book埋下個月照4d...我就16x c6就17x~我大仔歲半前都覺得佢好矮..之後佢開始扯高..而家未夠3歲同佢撘車都比人問?我希望細b唔好細粒~!

首頁

尾頁

跳至