美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

最近發現脚甲好似出現灰甲情況,有冇藥水好介紹呀?

禁止訪問

大宅

滴白花油 in the affected area.

My husband is now recovered. I intro this to my colleague and her 灰甲 also gone after use for 2 mths...

原帖由 blueberry123 於 10-9-15 09:06 發表

大宅

每日滴?滴幾多次?

原帖由 bloveb 於 10-9-15 13:46 發表

My husband is now recovered. I intro this to my colleague and her 灰甲 also gone after use for 2 mths...

男爵府

我從來無係大陸或香港做過腳底按摩架.

我諗可能穿得涼鞋多,又清潔得不夠徹底

原帖由 momojoyse 於 10-9-15 13:15 發表
快d去搵人搞, 否則成隻甲都無, 妳是否上大陸修甲, 點會有呢?

男爵府

Thanks for your advice, I will try this.

原帖由 bloveb 於 10-9-15 13:46 發表

洋房

可用Thursday Plantation的茶樹油Tea Tree Oil,在屈人寺有售。

子爵府

原帖由 blueberry123 於 2010-9-15 09:06 發表
不如你看看醫生,確診是灰甲再醫治,我自己數年前開始有灰甲,看西醫,食口服藥四個月,當中要驗肝,好返不夠半年,又返發,我今次去看政府,拿灰甲水,塗在甲上,有效果但很慢,要9-12個月.

大宅

畀面勳章

點解灰甲咁難斷尾? 我都有左灰甲好多年,見佢冇worst到,所以都冇理個佢,但E+都想睇医生搞搞佢.

子爵府

原帖由 jjhwong 於 2010-9-18 18:31 發表
點解灰甲咁難斷尾? 我都有左灰甲好多年,見佢冇worst到,所以都冇理個佢,但E+都想睇医生搞搞佢.
你已完全更治嗎?我好返不夠半年,又返發,完全是我太信醫生,我問佢,好返後要否把鞋襪全更換,他說不需要,就這樣,半年後又再中招,初初諗住由得佢,但原來是唔得,D菌愈食愈入,根本若你不用藥,正常的指甲是不會出,所以.要趁早,愈快醫愈好.

男爵府

我都試過係fitness center既更衣室冶倒,因為我成日都赤腳;醫左兩年,食藥唔得,搽 Loceryl都搽左兩盒先得。

複式洋房

好痳煩架.要睇皮膚醫生,食藥+搽野,就ok. 不過身體差左好多..

伯爵府

我唔理佢嫁

大宅

畀面勳章

我冇理到佢,見佢來來去去都係個果位置,又冇多到或少到,所以E+十五十六都吾知睇吾睇好,其實除左吾係好美觀之外都冇乜特別,反而我係驚野左俾女女,但如果要食藥先至根治到,仲話會食到個身體worst哂,所以又吾係好敢去睇,真煩.......

原帖由 瑪利2006 於 10-9-18 19:39 發表
你已完全更治嗎?我好返不夠半年,又返發,完全是我太信醫生,我問佢,好返後要否把鞋襪全更換,他說不需要,就這樣,半年後又再中招,初初諗住由得佢,但原來是唔得,D菌愈食愈入,根本若你不用藥,正常的指甲是不會出,所以.要趁 ...

大宅

白癬X很有效,日本製,價錢約$6X-8X,屈臣X及藥房有售,輕微的兩星期見效,嚴重的要一、兩個月。
原帖由 blueberry123 於 10-9-15 09:06 發表

禁止訪問

伯爵府

原帖由 beebee99 於 10-9-28 14:28 發表
我之前都係有灰甲]後經修甲師介紹搽咗灰甲藥水,好咗..唔係好貴$100 好過睇doctor,有興趣可pm u

pm to me,pl

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 beebee99 於 10-9-28 14:28 發表
我之前都係有灰甲]後經修甲師介紹搽咗灰甲藥水,好咗..唔係好貴$100 好過睇doctor,有興趣可pm u

pm me pls~
Thx~

複式洋房

我都想知詳情煩pm給我, thank!!

首頁

尾頁

跳至