跳至

首頁

尾頁

子爵府

如題!
是自己, 學校, 工人定嫲嫲/婆婆戒的?

大宅

(細佬)大概1.5歲時已戒左...係婆婆+工人戒的...
其實哥哥都係咁上吓時間戒, 婆婆話開頭要15-20mins"兜"一次, (可能成日都會瀨), 但小朋友慢慢會比你"兜"......最緊要有耐性, 有恆心...
大概半個月就見到成績, 宜加細佬(2歲2個月), 夜片已經成功戒左2個星期....真係慳左唔少$, 同冇咁熱

原帖由 yankaka 於 10-6-14 14:53 發表
如題!
是自己, 學校, 工人定嫲嫲/婆婆戒的?

珍珠宮

已成功,係我自己幫佢介,我是FTM.

禁止訪問

子爵府

真係好呀!
我99而家先叫做開始同佢戒咋, 仲要唔係好持久咁做, 我由阿仔歲幾開始已經同99講架啦, 佢話夏天先喎, 到而家已經好夏天啦, 又未好有系統咁同佢戒, 都唔知點好!
我自己就朝早除片後帶佢去一次尿尿囉, 唉...我係在職媽, 只有假期可以同佢練, 真係好無奈!

禁止訪問

禁止訪問

醒目開學勳章

男爵府

嘗試緊. 係我同姊姊鼓勵佢. 不過我唔急, 大女都係兩歲半才戒, 佢九月又唔駛返學, 唔急.

公爵府

歲半開始同佢介, poo poo就十分成功, 好快就識, 同埋一定話你知佢要去大大, 但係vv就好多時要提佢去, 到兩歲先真係介埋日片, 去街片, 但瞓覺就一定要著.

別墅

未開始戒,(因之前天氣還冷) , 夏天到了, 現在計劃中開始...唔急! 明年才k1

大宅

我有d worry, 唔知點教???

因同囝囝vv, he doesn't like it...he says no no...., so stop & stop....but now...I ask him again & again, he says no no....
his sister knows how to vv in 9 mths old! So, anyone can help me!!! boy is not easy to learn it!

原帖由 Valy 於 10-6-16 23:11 發表
嘗試緊. 係我同姊姊鼓勵佢. 不過我唔急, 大女都係兩歲半才戒, 佢九月又唔駛返學, 唔急.

洋房

個多月前就戒了,方法是睇Daddy"殊殊"就識了。

子爵府

原帖由 bonniehky 於 10-6-21 21:59 發表
個多月前就戒了,方法是睇Daddy"殊殊"就識了。

呢個都係方法, 但我個仔唔肯企上櫈仔到疴落塔, 只肯企地下就咁疴...因為我個沖涼位唔係浴缸, 所以可以比佢企嗰到疴!

民房

我個女poopoo好快已經戒到, 約歲半, 而weewee 就於 2-3星期前才用戒片褲仔戒, 都算幾好, 宜家佢會示意, 但就通常就急得滯, 趕唔切!

大宅

月餅勳章 好媽媽勳章

我自己同個女介既,都算半成功!,因為夜晚訓覺佢都仲要包番塊片,日頭同出街就唔駛再著片!當佢急急既時候,會識得同我講"媽咪,賴尿呀...賴尿呀!"

子爵府

醒目開學勳章

我個囡依家每次要大小便, 就會講"忍住!忍住!" 跟住跑去TOILET架啦! 坐上之後就會講"唔駛忍啦!", 跟住"ALL"啦! 好攪笑!
喺屋企都有2個月沒有瀨啦! 但是出到街, 我都仲未敢呀! 因為亞囡好多時要去得好密! 佢都未可以忍到咁耐, 我驚趕不上去TOILET呀!

禁止訪問

洋房

我亞囡21個月左右已成功戒片, 不過睡覺時間就未lor. . .

複式洋房

16 months..but wear nappies when sleep at nite

大宅

原帖由 tszfungmama 於 10-7-9 14:36 發表
我個囡而家day time 已經冇用片片, 但出街同瞓覺我就唔敢喇!

我都係呀~

首頁

尾頁

跳至