心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

初時搬返黎都無咩~

住落先知原來同屋企裡一個人係溝通唔到架~
之後大家唔講野,我都里係自己房咁就好好多~

原來對住電腦,就代表得閒,上網搵平奶粉花幾多時間同精神丫,我唔夠訓又唔夠精神,又無人可以幫我手湊BB,如果我有收入無奶粉果陣就可以落街買喇~~講幾多都係咁,完全無親情,有時幫我抱一陣BB,我心裡就有好溫暖既感覺,點解溫暖既感覺只可維持那麼短既時間呢!~

複式洋房

千萬不要有這種感覺,鑽牛角尖漸漸會產生抑鬱ga,多些看著bb,佢一定係世上最可愛,最愛你,最需要你的人,只要為了bb,任何事都變成不重要,你不習慣跟家人住,家人可能也需要時間習慣,只要bb一日一日長大,可愛的小人兒自會成為大家重要的橋樑!

大宅

原帖由 paulinefll 於 10-9-21 21:52 發表
千萬不要有這種感覺,鑽牛角尖漸漸會產生抑鬱ga,多些看著bb,佢一定係世上最可愛,最愛你,最需要你的人,只要為了bb,任何事都變成不重要,你不習慣跟家人住,家人可能也需要時間習慣,只要bb一日一日長大,可愛的小人兒自會 ...

多謝妳丫~果時真係好唔開心架~如果可以快D有公屋就好喇~可惜遞表只有2個月~唉~~~

男爵府

好媽媽勳章

其實, 我都一樣有呢種感覺...

大宅

今日覺得只可里埋係房,廳係禁地,只要踏足一步,就會有事發生,生活係恐懼之中~

複式洋房

我因為要工作,所以bb要放在婆婆家,不能留在自己身邊,雖然有俾家用,但初時外家仍有怨言,那時我的感覺跟你們一樣,很想放工後去看bb,但在外家總是聽到無窮的抱怨,心情一直不好,直到bb近一歲,愈來愈可愛,婆婆及姨媽等愈來愈喜歡他,現在我才可以放下心來,亦可以每天去探望bb而不必擔驚受拍,現在想來,明白大家都要時間去適應,而且只要培養了感情,便萬事好商量,千萬不要太早下定論,也不要太悲觀啊!

大宅

多謝妳分享同鼓勵,但因我D脾氣好易忟同燥,都有D影響既~

首頁

尾頁

跳至