自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

人地唔駛放工?

侯爵府

好媽媽勳章

有咩問題 個個都係夠中就收工la, 你要換 就早d去la
原帖由 AnnaFlower 於 10-9-22 11:14 發表
BJN7j_xCDqY

人地唔駛放工?

子爵府

咁個班人唔可以去第間攞咩 ?? 人地有咁多日子,你們班黃大仙之友唔早去攞,係等人收工先黎攞,都痴........咪以為擺上網就大晒,唔該用下個腦啦.
公司叫你們黃大仙班友收工,你們都唔會唔收工呀 ?
人地員工就唔使收,成晚等你班友黎攞月餅咩

水晶宮

本未倒至

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我都唔覺有咩問題喎,人哋唔係得一日時間比你換,冇人叫你最後一刻才換,責任不在於餅店,而係自己。

侯爵府

好媽媽勳章

靠惡就得 :;pppp:
原帖由 mimi005 於 10-9-22 11:44 發表
本未倒至

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

使唔使通宵營業

男爵府

我尋日8點左右都經過
果時無咁多人架喎,不過有police係度
有個女人好大聲講話自己好遠嚟架.
點解要咁遲先去拎呢?
又點解唔一早打電話去問下人地幾點close呢?

伯爵府

痴線,自己唔CHECK下人地幾時收工就去攞餅, 仲要惡人先告狀。

我試過有次訂左餅唔記得攞, 佢打電話比我提我,我即刻叫工人飛奔去攞餅呀。 佢地好似真係幾早收舖的。

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 ZZdaphne 於 10-9-22 11:50 發表
使唔使通宵營業

麵包鋪收晚上8點半有什麼問題?我樓下個間收8點, 要換就早D換, 擺上YouTube又點, 咁就有道理?:;pppp:

珍珠宮

熱血金章

大聲就當係道理, 而家d人真係.....

我所知不同的分店, 會係唔同既營業時間, 所以唔印時間係餅卷, 係可以理解的.
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珊瑚宮

環保接龍勳章

好記得上年我媽咪有好多美心月餅卷, 要我幫佢去攞. 佢都係差唔多deadline才叫我幫佢, 淨低一兩日時間, 我仲好記得自己真係飛到去攞架....人地要收工好正常...

咁真係要睇下張卷背有冇instruction囉...仲有美心上年果張我仲記得有寫不包括那些舖.

聖安娜我唔知, 因為無睇過張卷...要睇清張月餅卷至知邊個著邊個唔著.

有電話我直頭打電話去問佢幾點收工, 我一向問清楚至行動.

如果係自己遲左, 無得怨啦.

侯爵府

痴線,你CHECK下人地幾點收鋪啦!
一味話人地唔岩,咪以為俾左錢大曬KA

大宅

香港太多呢 d 人啦,以為大聲就等於有道理 好在好多網民都好心水清!

侯爵府

有冇人知間舖其實幾點關門的?人哋正常時間關門,啲人自己遲咗,唔通要人哋開番門比你咩?仲要拍低放上網,簡直不知所謂。

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

男人老狗, 拍人片擺上網就以為自己啱晒, 真係不知所謂的人 !!!!

(自己打電話去問下人地幾點關門咁簡單的野都唔識)

大宅

點解會咁架?要講道理的,換月餅係自己的安排,除非人地日日不開門或有月餅都不換俾你就話吾合理。不好以為咩都拍片放上網或者找傳媒就一定可以迫到人先得架,都要視乎件事係咪o岩先!
對與錯、是與非、有無責任感、有無良知、有無體諒別人的能力…呢d真係要好好教養我地下一代呀!如果我個仔係拍野果個哥哥仔,我寧願磡頭埋牆…

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我覺得而家d人錯左, 只會卸責話人地令佢錯, 要人地遷就返佢去彌補佢既錯......

唉!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

點解d人可以甘唔講道理!!
人地唔洗收工既?
客人就大曬?
唔好凌晨先去攞!!
仲要放上網,,佢知唔知醜架!!
餅店不嬲都係8點左右就收架啦
美心仲早呀!!比我係度一定罵爆佢地!!

男爵府

唉!講真個句明知做節就早啲去攞啦!人哋貼曬紙有收舖時間,你哋唔睇重話人,不過其實個女職員啲態度都唔係好好,見到咁嘅埸面重講句唔應該講嘅說話,唔知係咪一到節日間間餅店員工要OT關係一多人,講嘢就唔經大腦,之前係元朗廣場美心西餅又係,排長龍等比錢,但得一個收銀,之後有個阿叔火火哋就話快啲啦點做嘢架,點知個收銀就答有人買月餅券,之後個阿叔即駡,買月餅券大曬唔駛排隊,買包就要排隊,之後個女仔重駁咀,後來個主任先出嚟開多架機,唉!有時好多嘢都要睇下間舖入面啲阿頭點做嘢!

首頁
12345...9

尾頁

跳至