美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

有無媽咪試過呢個方法, work 唔work 架 ? 入黎分享下啦....

大宅

畀面勳章

原帖由 SHYY 於 10-5-3 19:19 發表
有無媽咪試過呢個方法, work 唔work 架 ? 入黎分享下啦....

work ga. 我都試過.

民房

可唔可以唔要個 沙律~"~

大宅

畀面勳章

原帖由 GemLam 於 10-5-4 11:12 發表
可唔可以唔要個 沙律~"~

無沙律ga....只係每餐食半個西柚同唔可以食澱粉質

民房

如果......

早餐: 西柚 1/2 +面包

午餐: 西柚 1/2 + 菜 +肉 or 間唔中加麥皮

晚餐: 西柚 1/2 正常 多菜多魚 少飯

咁樣得唔得呀????????

複式洋房

原帖由 GemLam 於 10-5-4 12:49 發表
如果......

早餐: 西柚 1/2 +面包

午餐: 西柚 1/2 + 菜 +肉 or 間唔中加麥皮

晚餐: 西柚 1/2 正常 多菜多魚 少飯

咁樣得唔得呀????????

早: 唔可以食bread
晚: 唔可以食飯

我都試過呢個減肥餐,係work的!佢既一定要介澱粉質,先可以burn到體內的fat。
壞處係:要跟menu,以食物的化學作用產生效果,所以比較麻煩
好處係可以量可以任食到飽肚,唔使肚餓
但食12日要stop2日,正常飲食才可再開始

複式洋房

搵到個時個餐單,俾你參考下:

<西柚減肥餐>
特別注意事項:此餐單不適合有食/食緊藥的靚女,因為西柚係會分解咗藥的功效的...請注意!!!

不可以食/含澱粉質的食物:
蛋糕、餅乾、麵包、克力架、批餅、番薯、飯、馬鈴薯、粟米、南瓜、芋頭、糖果、通心粉、麥、西米、apple、白菜、栗子

可以及不可以食
1.
一切的飲品需為低糖(diet)及冇咖啡因
2.
不可食白洋蔥、馬鈴薯、芹菜、白色蔬菜、澱粉質(例如:麵包)、糖

3.
可以食青椒、胡蘿蔔、洋蔥、蕃茄、椰菜花、青瓜、紅小蘿蔔、包心菜、生菜 、菠菜

餐單
緊記:依以下餐單連續十天後停兩天(任食)
早餐:西柚半個或汁(不加糖)、蛋二隻(任何食法)、煙肉二片 、咖啡或茶一杯(冇咖啡因)
午餐:西柚半個或汁(不加糖)、沙律、肉(任何款式及食法) 、咖啡或茶一杯(冇咖啡因)
晚餐:西柚半個或汁(不加糖)、沙律或蔬菜(可加油及調味品) 、肉(任何款式及食法)、咖啡或茶一杯(冇咖啡因)
消夜:蕃茄汁或淡奶一杯
注意事項
以上的餐單沒有份量的限制,你大可食至完全胞肚。但不可以隨意加減 餐單內的項目,例如不可以在早餐減去煙肉,午餐內減沙律 。這餐單的設計是以食品的組合,達至身體自行燃燒脂肪 。其中西柚十分重要,因為這是用以發動燃燒脂肪程序的催化劑。
減少飲咖啡,因為咖啡能影響胰島素的平行,妨礙脂肪燃燒的進行 。請盡量以每餐一杯為限,能以清水代替更佳。
每餐之間的時間,不要進食任何食品,如你依照以上餐單的食物類別及飽 肚,應不會肚餓的。緊記餐單中是避免進食糖、澱粉質 ,因這些都是類脂化合物,並會轉化為脂肪。食品中的肥油是不會產生脂肪的反而會幫助燃燒脂肪 ,所以你可以食牛油,或油炸食品。但甜品、麵飽、白色蔬菜 、甜薯都不能食。
進度方面
以上的餐單組合,如你是依照各食物組合,第一天,重量不變 ,五天內你會發現明顯的重量減少,10天後大約可減10磅。

民房

又一大早正雞蛋同煙肉 又正沙律...返工好難正

男爵府

原帖由 kkalice 於 10-5-4 10:17 發表

work ga. 我都試過.

work 既朋友,入黎分享下你地減到幾多磅? 我想減 10 磅唔知得唔我呢

大宅

好媽媽勳章

減咗6磅幾, 不過都顯著下. 如果keep住食, 應該可以.

星期六日最煩, 因為多數出街食飯. 咁我搾西柚汁帶出去. 餸菜方面就好難就晒自己. 果段日子要推晒d飯局至好.

男爵府

原帖由 sunha 於 10-5-5 08:44 發表
減咗6磅幾, 不過都顯著下. 如果keep住食, 應該可以.

星期六日最煩, 因為多數出街食飯. 咁我搾西柚汁帶出去. 餸菜方面就好難就晒自己. 果段日子要推晒d飯局至好. ...

我都係諗住過左sunday 母親節至開始食,我諗嗰 12日,真係要推晒d飯局至得囉

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

會反彈
同埋我落到某個磅數就唔再落lu

珍珠宮

好媽媽勳章

反而我覺得飯局咁食法好合適 平時約咗fd去食晚飯, 果餐晚飯我只食菜+肉, 食幾多都唔駛就住, 不過我會帶埋西柚汁去飲囉

反而我覺得呢個餐單係好適合有好多飯局嘅人~~lunch係餐廳叫沙律食都方便架~~~
原帖由 SHYY 於 10-5-5 13:22 發表

我都係諗住過左sunday 母親節至開始食,我諗嗰 12日,真係要推晒d飯局至得囉

大宅

好媽媽勳章

之後要減少食澱粉質同糖, 就可以keep到, 如果又食返平時一樣, 係會反彈架.

其實減肥係要長期改變飲食習慣.

男爵府

有無sis 想一齊開始減肥呀??? 入黎傾下,大家一齊加油啦... 我下星期就開始,希望可以減到 6-8 磅啦

男爵府

今日開始啦....第一日,夜晚我仲走去做埋運動,去公園急步行左 45 分鐘

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我聽果種係午飯同晚飯前各食半個西柚便可減肥,我未試過,因我討厭西柚

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

係得ga!我好耐之前試過一次,不過我有做運動,個時減左15磅到,不過之後就好易肥番,我上星期又開始,不過唔知點解冇之前咁忍到口,成日偷食野,又冇咩恆心做運動~唉!

男爵府

原帖由 cherry913 於 10-5-11 11:39 發表
係得ga!我好耐之前試過一次,不過我有做運動,個時減左15磅到,不過之後就好易肥番,我上星期又開始,不過唔知點解冇之前咁忍到口,成日偷食野,又冇咩恆心做運動~唉! ...

同自己講係得架.... 要忍...忍...忍....
我今朝磅過輕左1.8磅, 大家加油啦 !

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 19# SHYY 的文章

it work on me...I am having it since mid March....so far from 54kg to 49.5 kg..target 45kg....keep it up sis

首頁
12345...7

尾頁

跳至