美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

hello~~大家好!
由我自己註冊左咁耐到宜家
一直煩住我o既毛孔, 雖然試過好多方法
但問題都仲未解決到! 而且洗左唔少錢!

隨著年紀愈來愈大, 連化妝都好似唔work遮唔到幾多!! 所以之前見到話有人自己做mts, 我都想試下自己做!

之前好似有人開個post但我搵唔到
我想自己試下做...應該揀邊隻針同要準備d咩??
希望真係有自己做過的會員會幫到我?

如果方便的話請告知邊喥買針,
咩牌子, 要買咩精華好之類, mask等等!! (可pm講!)
thank you very much!!!

子爵府

我都想知呀,雜誌見到有隻韓國牌子賣$499,好想試,但驚唔喏用!

民房

你怕唔怕痛ga..?傳統微針都幾痛,電動微針就冇咁痛,效果電動好似好D添...不過應該貴好多..
原帖由 DiE 於 10-9-22 17:25 發表
hello~~大家好!
由我自己註冊左咁耐到宜家
一直煩住我o既毛孔, 雖然試過好多方法
但問題都仲未解決到! 而且洗左唔少錢!

隨著年紀愈來愈大, 連化妝都好似唔work遮唔到幾多!! 所以之前見到話有人自己做mts, ...

別墅

原帖由 bonbonlush 於 10-9-25 22:18 發表
我都想知呀,雜誌見到有隻韓國牌子賣$499,好想試,但驚唔喏用!

係咪膠造針個隻,我有買呀!
佢保水個支野幾好用, 但針我未開未用!!
但我諗當佢按摩工具咁都得, 因為得0.25MM

別墅

原帖由 angelangg 於 10-9-26 00:00 發表
你怕唔怕痛ga..?傳統微針都幾痛,電動微針就冇咁痛,效果電動好似好D添...不過應該貴好多..

其實我諗起覺得幾搞笑
想當年我見到MTS時
我自己覺得有冇搞錯搵D針吉落塊面好CRAZY!
但而家自己真係咁做...?!

因為我之前出去做過一次0.3MM MTS 一D都唔痛
效果OK, 雖然唔算好貴, 但點都唔會好平,
自己做都要成本, 但起碼慳到多少!

但唔知做0.5MM 會唔會好痛???
我想自己做, 但係唔係好想用電針,
因為我覺得難控制D...
同唔想要等幾日先可以回復...
所以,1MM或以上應該唔會考慮

所以想問下自己動手做過o既意見!! thz!

首頁

尾頁

跳至