跳至

首頁

尾頁

別墅

醫生說我爸爸有糖尿病, 加上我又肥 , 所以早期要我飲多次糖水 .....到左 28周 又要飲

人地個個大肚都係飲一次, 我上一胎都係一次

而家要飲2次 ........好難飲啊

下星期要返贊育飲 ,.........我好怕嘔啊

姑娘說會加左檸檬汁 比前幾年的易入口了

不過我依然怕怕.....最好飲左等我對甜野都怕怕 ...
[

大宅

畀面勳章

我都係爸爸有糖尿病, 我 14 weeks 時飲過一次...味道似超甜的凍檸水~~~

我覺得最慘就係空肚飲呢杯野...

我都係0係贊育飲的

等待驗證會員

下...唔止一次呀?
我上星期飲了一次啊...因高齡加上媽咪有糖尿病...
好難飲...好甜...飲到喉嚨有點漿住既感覺。

別墅

我10月都要飲, 你地講完都有d驚

別墅

係啊好多媽媽都嘔左出來 就無效了 要再約時間飲過...........我點都要頂住唔好嘔 ..........

可不可以自己溝水OR 加多D檸汁尼
[

等待驗證會員

好似唔可以溝水飲架...
個姑娘教我 ...要慢慢飲,唔好飲咁急, 無咁易嘔架~ 飲完杯野之後, 你都可以飲些少水沖沖一個喉嚨!

飲完杯糖水後, 開始計兩小時再抽血架...如果嘔佐....就前功盡廢....因為要再飲再計兩個鐘....

加油呀!!!

複式洋房

係咪個個都要飲架? 請問係幾時飲架? 我無被通知要飲糖水呀... 有d驚添... mouth:

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 bomkimchi 於 10-9-9 10:03 發表
係咪個個都要飲架? 請問係幾時飲架? 我無被通知要飲糖水呀... 有d驚添... mouth:mouth:" />

上胎我都有飲...冷冰冰既E院.....感覺唔好....唔知係我MAMI有糖尿...SO 要飲....

男爵府

畀面勳章

我下星都要飲丫...聽到你地咁講,好似好難飲啵...點算,我已經怕抽血,又要等佢幾個鐘...>,< 仲怕...>,<

大宅

畀面勳章

我爸爸有糖尿病, 但又冇叫我飲糖水既?

等待驗證會員

其實....又未至於真係好惡頂既....
只係一杯好甜既水....
我頭頭都好怕...因為由當晚零晨12點開始唔準食野...直至第2朝抽血, 再飲糖水, 再wait 2hrs , 再抽血...之後就完成喇! 頭頭覺得又難飲, 又冇野食...好似好慘...但之前個晚我食了一盒飯...又ok喎! 都頂得住~

原帖由 han0531 於 10-9-9 12:35 發表
我下星都要飲丫...聽到你地咁講,好似好難飲啵...點算,我已經怕抽血,又要等佢幾個鐘...>,< 仲怕...>,

等待驗證會員

你幾歲...?
你有冇填form 時提到爸爸有糖尿病?
我自己就因為高齡加屋企人都有糖尿病, 所以要飲糖水。
如果是但只中一樣...我唔知係咪就唔洗呢...?

原帖由 mizmizmiz 於 10-9-9 13:56 發表
我爸爸有糖尿病, 但又冇叫我飲糖水既?

子爵府

原帖由 bomkimchi 於 10-9-9 10:03 發表
係咪個個都要飲架? 請問係幾時飲架? 我無被通知要飲糖水呀... 有d驚添... mouth:mouth:" />

我都無喎, 無論政府定私家, 都無人同我講過要飲糖水喎...唔知係咪因為我1. 唔算高齡, 2. 家族無糖尿病史

大宅

唔係人人都需要飲的,但我要囉,哈哈,26-28週先飲!

大宅

試下帶支飲管去飲, 易入口d...

子爵府

原帖由 qqmmbb2009 於 10-9-9 14:41 發表
唔係人人都需要飲的,但我要囉,哈哈,26-28週先飲!

明白晒, 咁我希望我唔洗飲啦...

大宅

畀面勳章

我有提過自己爸爸有呀,
但我未過30歲呀, 所以先唔洗~?

原帖由 claudialuk 於 10-9-9 14:16 發表
你幾歲...?
你有冇填form 時提到爸爸有糖尿病?
我自己就因為高齡加屋企人都有糖尿病, 所以要飲糖水。
如果是但只中一樣...我唔知係咪就唔洗呢...?

大宅

我飲完後, 個人暈得好緊要, 仲 "BILL" 冷汗.之後個姑娘比我係床到休息先好D...... 真係怕怕!
11/4 兩個月大了!! 要減肥呀! 6.47kg
11/3 第一次去打針, 心痛死媽媽了! 4.77KG
14/2 很冷的情人節, BB 出院啦! 3.4 KG
11/2 寶貝仔出世啦! 3.45KG

大宅

今胎岩岩商高齡,所以要飲!想問下有幾大杯?我好驚會嘔

別墅

我都唔係高令 , 我27歲第2胎 ,, 爸爸有糖尿 ,加上我本身肥胖 上一胎無事 , 尼胎姑娘說要 check 住 因為我生完第一胎 肥左好多
[

首頁

尾頁

跳至