夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

結婚前老公都冇而家咁衰~佢個陣都算錫我...
但脾氣真係臭到不得了!!!但我忍..因為個陣有仔仔..
唔可以俾佢激到我!!!
有左..又唔捨得俾錢做檢查..又唔捨得俾錢買bb野~
下下屈朋友屈親戚買!!!!!
到生左..理都唔理個仔..所有野都係我做...坐月都係自己坐..佢只係晚晚煮一餐我食..但其他野都要我自己去理~~夜晚仔仔喊...都唔會幫我..佢只會用被蓋住自己~一直訓.....耐左就埋怨我唔理佢...唔同佢搞野....
一唔搞就黑面..發脾氣....仲試過好多次話唔搞野就離婚!!!我都照忍.....而家仔仔開始大....想俾佢番n1..
又唔俾..佢話貴.冇錢俾佢讀~~~咁我話我番工...
去俾學費..佢話我番工有幾多錢....幾千蚊...叫我唔好番~但冇錢又可以有錢買股票///去釣魚...買2千蚊支魚竿~~~~當我問佢拎錢...句句都話冇錢!每個月佢搵至小10000...但佢俾家用..都係800-1000....呢1000蚊係包哂我同仔仔食2餐同用..有時仲要買埋屋企日用品!
一定唔夠用~~~~~佢就成日指意我媽同奶奶..叫佢地買尿片奶粉....但佢冇諗住俾番錢....老馮親友俾!!
食飯都係....個個星期都同佢媽食飯...又係佢媽俾~~
既然你咁樣叫人買野食飯~~應該有錢多出黎~~
但點解問親都冇錢!!叫佢俾多200蚊我~~都好似我乞佢咁....叫我拎左唔好再問佢拎!!!!!!咁樣好辛苦~
你養我地係責任ma.....佢自己係出面都唔知有收埋幾多........成日都發脾氣..小小野都可以發一餐~
食飯去邊食都要我就佢..唔就佢就黑面嬲我~~
又要成日認叻...同佢做朋友有利益先做...冇o既連朋友都唔想搵!!!又成日向佢朋友講大話~我話我大洗..
話我唔想番...但其實我好想...好想番工..唔想成日受氣!!
係人前就扮到點錫個仔..點錫我...話就話愛我~
但轉頭就變哂......日日都搵事黎嘈~~~~~

男爵府

畀面勳章

搵工返啦!!

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

800-1000駛一個月? 搵份工少極都有幾千蚊,駛乜忍佢?

大宅

原帖由 pinkyhinhinmum 於 10-9-29 14:43 發表
結婚前老公都冇而家咁衰~佢個陣都算錫我...
但脾氣真係臭到不得了!!!但我忍..因為個陣有仔仔..
唔可以俾佢激到我!!!
有左..又唔捨得俾錢做檢查..又唔捨得俾錢買bb野~
下下屈朋友屈親戚買!!!!!
到生左..理都唔理個仔. ...
好明白你既感受,全部都系表面既野,咩都一個人理,BB有咩都系自己擔心自己煩,無人分擔,有老公等于無老公,BB有爸爸等于無爸爸,甘既婚姻仲可以繼續幾耐呢??如果可以,我都希望樓主先穩份工做,當你習慣佐原來只有你同BB都一樣甘開心既時候再作決定吧。加油!

大宅

你而家好似以前既我一樣.
拎家用好似同佢乞禁. 我忍左佢8年頂到冇得再頂,再加上佢8年裹冇理過2個仔同係大陸有女人, 頂到舊年我自己
去攪離婚. 我個陣去返工,佢同我講你返工,叫佢媽湊仔,
同我講你自己比返$$我媽. 我份糧用左晒落屋企,佢家用唔問唔會比,問佢就話冇$$. 正賤人 有$$同大陸雞打牌同包女人 冇$$養仔. 如果自己有份工,唔駛比佢洽得禁過份. 不過,你要預左到時佢可能話你有份工,而家巴閉喇等等難聽說話.
呢D男人真係唔駛恨,自己執生,唔好比佢洽得禁盡啊!

複式洋房

樓住, 我都覺得你應該返工... 使自己錢點都好D, 講句野都可以大聲D

禁止發言

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

同佢乞錢咁辛苦, 自己揾錢好過....

靠佢養死得...

別墅

加油呀~我同你情況差唔多~生左個女之後老公都冇咩錢俾過我~奶粉,尿片都係靠小小網拍收入,女女而家約2歲,起初仲要係同99,姑奶一齊住~就連坐月情況仲衰過你~而家我有工番,同c6搬左出去住貴屋~食都要最平先可以過活,你不如先整理好自己心態~就會見到條生

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

有個甘既男人 當初點會嫁?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 sandy1425 於 10-9-29 18:54 發表

agree

大宅

原帖由 maranda_yeung 於 10-9-29 15:28 發表
你而家好似以前既我一樣.
拎家用好似同佢乞禁. 我忍左佢8年頂到冇得再頂,再加上佢8年裹冇理過2個仔同係大陸有女人, 頂到舊年我自己
去攪離婚. 我個陣去返工,佢同我講你返工,叫佢媽湊 ...

其實我都懷疑佢出面係咪有第2個ga..但冇證據ga!!!
佢d電話我又check唔到...上網又唔知佢密碼!!!
如果佢有第2個仲好啦...可以快d離婚~~拎佢d善養費~
但佢份人我知道...佢就算知道個官判左...一定會走數!到時我個仔同我咪冇保障囉!!!!??有冇人知佢係咪可以走數??
其實我都想離婚...不過而家我仲未save到錢...同埋我仲等緊間公屋!!公屋個名係我o既....如有公屋...搞好哂~住好...我就可以同佢離婚!!
但又要諗邊個湊仔...同埋我搵工?好多野煩啊~~~

大宅

原帖由 sandy1425 於 10-9-29 18:54 發表

當初佢冇而家咁衰~同埋佢太識講大話~~太識扮野!
唔係佢朋友早幾日話我知佢原來跟本都唔想生仔..唔想擺酒~~係我面前扮哂鐘意bb...同埋又計到有賺先擺酒~到我有左...未夠3個月個陣..我前後因為見紅入左急症..
次次我話入院睇醫生就會話又睇..好多錢俾你睇咩~睇完又冇藥食....咁就哂左100蚊!!!就係個陣先知惡夢開始~~佢同佢朋友講~陀仔陀到我咁煩.....><好難聽的說話!!我話照oscar...超聲波..又話貴唔俾錢我照~結果我媽俾左1200蚊!!!!!仔仔出世前d日用品都係佢親友出...bb車同bb床都係佢屈d朋友買~~~~基本上...佢只係買過d尿片奶粉囉!!!!!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你地好後生ga?

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

你一個月得一千蚊 你話儲到$至走…我覺得你呢世都走吾甩

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 sandy1425 於 10-9-29 20:27 發表
你一個月得一千蚊 你話儲到$至走…我覺得你呢世都走吾甩

一千蚊點儲到錢, 都係靠自己揾!唔養自己都養個仔.

禁止發言

大宅

原帖由 維港 於 10-9-29 22:29 發表

得1000仲想草錢?? 開飯都唔夠!!
$1,000/30日/3餐/2人= $5.55/餐, 食到營養不良!!!

之前我隻貓生左bb....賣左佢地...都有幾千蚊袋o既!!
其實我都唔想咁樣搵錢~~~但真係冇計...我先行呢步!!
咁多位唔好插牙!!><""

離唔離婚....而家仲未決定到!!我想到有公屋先梗係最好啦~而家暫時忍下先...唔忍都忍左年幾喇....到我有d把握走都唔遲!!!

別墅

女人.....一定要自力更新的!!
無收入? 個頭唔方抬得起,講句野唔方大聲!

男人,就係咁賤!

方法一:
樓主如果你係能力可以搵到份工的話,
出去搵野做,仔仔有2歲可以讀全日N1!

方法二:
同衰公離婚,同個仔申請公屋,申請單親綜緩,社處會有人幫你小朋友入學同減免學費!

祝樓主早日脫離惡夢

大宅

$1000 買奶粉尿片都唔夠.

首頁

尾頁

跳至