跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下各位媽媽如你們的小孩有報讀此校, 感覺如何? 好壞都想知, 唔該

複式洋房

小朋友剛讀K1, 返在約1個月, 暫時都OK. 要多d時間觀察 :)

希望讀完K1, 英文 la la 聲.

民房

Very good kindergarten, I like it very much up to now.

別墅

想問下佢地有無教寫中文同普通話呢?

複式洋房

我個小朋友仍未寫中文, 但認到中文字如,"人, 門, 口, 耳...."
普通話就應該已唱歌為主.
(但我有教小朋友2句, 就是"我愛爸爸, 我愛媽媽")

英文真的進步不少, 已經可說幾句簡單句子.
如 Tidy up the school bag, put on the table, sit on the chair, colour the circles....

原帖由 BabyYukYuk 於 10-10-1 17:15 發表
想問下佢地有無教寫中文同普通話呢?

別墅

依家好煩, 佳寶和地利亞也收了囡囡, 不知如何決擇, 所以想知地利亞教學如何. 請大家回覆發表. 唔該

原帖由 Daniel-Florence 於 10-10-5 22:56 發表
我個小朋友仍未寫中文, 但認到中文字如,"人, 門, 口, 耳...."
普通話就應該已唱歌為主.
(但我有教小朋友2句, 就是"我愛爸爸, 我愛媽媽")

英文真的進步不少, 已經可說幾句簡單句子.
如 Tidy up the school bag, put ...

別墅

see this link...
http://forum.edu-kingdom.com/vie ... &extra=page%3D1

複式洋房

回覆:美孚地利亞幼稚園

Halo !唔知上面幾位今年仲係咪地幼k2生?我女仲係婀!

大宅

回覆 agiselle 的帖子

囡囡讀得好嗎, 我想幫仔仔報2013年入學.
係咪天主教學校?

複式洋房

引用:回覆+agiselle+的帖子 囡囡讀得好嗎,+我想

原帖由 gogogo2 於 12-01-18 發表
回覆 agiselle 的帖子

囡囡讀得好嗎, 我想幫仔仔報2013年入學.
Ok Ar! 學到英文番黎!我細囡出年都入k1!呢間冇話咩教!

gogogo2  thanks a lot!  發表於 12-1-18 14:45

別墅

回覆 gogogo2 的帖子

地利亞是天主教的, 但幼稚園基本上很少接觸.

我以前細個都是讀天主教幼稚園, 沒有接觸宗教, 直至小學就開始接觸天主教.

天主教是比較嚴的, 小朋友一般會比較自律.

中學就全接觸, 會讀埋天主教, 基督教, 回教. Buddish, 等等.

宗教考試fails, 就要留班!

gogogo2  唔該晒 :)  發表於 12-2-10 10:52

大宅

回覆 Chris852 的帖子

多謝回覆. 你係唔係讀天主教中學? 會學其他宗教? 我以前讀基督教中學, 唔會學其他宗教.

別墅

我以前都是讀基督教中學, 我們要同時學埋天主教, 回教, 佛教等起源, 教意等...我以前讀的中學讓同學們了解不同宗教, 唔會迫我們信教...,
當然日日有早會, 返團契. 我以前當然比較熟聖經, 一講邊章, 邊節, 一開聖經就開中.

gogogo2 發表於 12-2-10 10:55
回覆 Chris852 的帖子

多謝回覆. 你係唔係讀天主教中學? 會學其他宗教? 我以前讀基督教中學, 唔會學其他宗 ...

珍珠宮

讀呢間學校既小朋友..家長是否都要流利英語方便同班主任溝通呢

別墅

Depends,
I actually speak both English & Chinese in school...

別墅

Hi all, my son is going to this school in is sep ar!

首頁

尾頁

跳至