自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

一個月內有冇呢?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔駛簽證!

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100803&sec_id=4104&subsec=11867&art_id=14305457

侯爵府

以前有無去過台灣先?

伯爵府

2023年兔年勳章

呢個係要網上簽, 只不過係免費only~~

侯爵府

無錯, 香港人去台灣一定要簽證

可以去金鐘申請, 或者去到台灣機場做落地簽證
網上申請即時有, 只要個網CONFIRM左, PRINT出黎就OK, 出入境時帶埋過境.....不過我記得要去過台灣先可以做網上簽證...因為入唔到過網, 我唔敢CONFIRM
原帖由 bonbonyy 於 10-10-8 21:38 發表

呢個係要網上簽, 只不過係免費only~~

伯爵府

2023年兔年勳章

原帖由 pyjess 於 10-10-8 21:47 發表
無錯, 香港人去台灣一定要簽證

可以去金鐘申請, 或者去到台灣機場做落地簽證
網上申請即時有, 只要個網CONFIRM左, PRINT出黎就OK, 出入境時帶埋過境.....不過我記得要去過台灣先可以做網上簽證...因為入唔到過網, ...
香港出世都得~~
另外, 如果唔係香港出世, 就算去過, print out 左張網上簽證, 最好都帶埋上次張舊証....我和朋友剛去完, 佢唔係香港出世, 雖然做左網上簽, 係兩邊出入境都有比人問佢攞舊証睇~~

侯爵府

我都係前2日先返黎, 不過O係香港出世, 所以唔知原來唔O係香港出世就要帶舊證
原帖由 bonbonyy 於 10-10-8 22:07 發表
香港出世都得~~
另外, 如果唔係香港出世, 就算去過, print out 左張網上簽證, 最好都帶埋上次張舊証....我和朋友剛去完, 佢唔係香港出世, 雖然做左網上簽, 係兩邊出入境都有比人問佢攞舊証睇~~ ...

伯爵府

2023年兔年勳章

原帖由 pyjess 於 10-10-8 22:14 發表
我都係前2日先返黎, 不過O係香港出世, 所以唔知原來唔O係香港出世就要帶舊證

哈哈...我個fd 都唔知, 冇帶.....
比人問完佢冇...都攪左陣先過到....當時幾驚要佢即刻回家攞呀!!mouth:

珍珠宮

好媽媽勳章

冇去過台灣,不在香港出世,但有三粒星.

另外,我bb(3歲)又點呢?佢落地簽得嗎?

伯爵府

2023年兔年勳章

原帖由 PCMW 於 10-10-8 22:28 發表
冇去過台灣,不在香港出世,但有三粒星.

另外,我bb(3歲)又點呢?佢落地簽得嗎?

咁就一定要去金鐘申請傳統台証....
詳情可睇呢度--->http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=12251394&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至