單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好我同EX分開左1年,個仔讀緊K2我E+未搵到野做,暫時都係攞綜援度過,
平時冇咩朋友,因為我怕人睇唔起我,但係有時唔開心又唔知點好.

伯爵府

原帖由 kmls16hk 於 10-9-14 12:03 發表
大家好我同EX分開左1年,個仔讀緊K2我E+未搵到野做,暫時都係攞綜援度過,
平時冇咩朋友,因為我怕人睇唔起我,但係有時唔開心又唔知點好.

可以好坦白同你, 同埋所有的bk朋友講,
0. 我要帳面上失踪了, 所以可以講下面咁多說話.....
1. 我都係攞綜援的, 原因就唔講咁多喇....
2. 同我熟d的朋友, 都知道我冇浪費時間....最多都係飲酒食煙啫.
3. 一齊出來玩過的朋友, 都可能會奇怪, 點解我好似完全唔會計教駛咗幾多錢咁的?

哈哈哈.....

再見各位....

好事, 我一定會繼續做, 另外, 應承為各位低收入朋友申請廸廸尼門票一事, 這星期也會開始!
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

侯爵府

hi,我都係離婚一年多了,暫時都係倚靠ex每月幾千蚊的養仔錢過活!
如果您現實唔識點面對人群,咁您有咩嘢都上來留下言喇~係好減壓的方法黎架

複式洋房

3Q你,我都好想係到識多D朋友
原帖由 babytszkin 於 10-9-14 12:19 發表
hi,我都係離婚一年多了,暫時都係倚靠ex每月幾千蚊的養仔錢過活!
如果您現實唔識點面對人群,咁您有咩嘢都上來留下言喇~係好減壓的方法黎架

瑪瑙宮

環保接龍勳章

亞伯,你去邊呀,做乜講野咁奇怪,無事嗎? ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
原帖由 酸棗仁 於 10-9-14 12:13 發表

可以好坦白同你, 同埋所有的bk朋友講,
0. 我要帳面上失踪了, 所以可以講下面咁多說話.....
1. 我都係攞綜援的, 原因就唔講咁多喇....
2. 同我熟d的朋友, 都知道我冇浪費時間....最多都係飲酒食煙啫.
3. 一齊出來玩 ...

大宅

你好呀..我單親左7年啦...

大宅

原帖由 kmls16hk 於 10-9-14 12:03 發表

你好 !! 我都係剛到 bk .. 單親左 7 年.. 不過今年年中剛剛正式脫離單親行列... 如果早幾年比我知道有這個網站就好了 ( 特別係係傷心的時候, 至少有人可以傾下 )

大家單親的朋友.. 努力~~~~

複式洋房

HK真係愈來愈多人離婚, 日日都有新人報到, 各兄姐努力活好每一天

子爵府

2024年龍年勳章

Hi everyone,

I am going to join you very soon, the court just confirmed today my petition and the custody, I've got the Care and Control, but still a long way to fight for my maintenance and my children living cost and the rent. I will try to be positive and optimistic.

複式洋房

我都係新丁,您好呀^^我都單親左14年lu..努力;加油呀!!!!

大宅

我現在才剛開始傷痛,徬惶....

Hysan - 乳名一一, 11-02-07, 8.4lbs

子爵府

畀面勳章

原帖由 joannebebehk 於 10-10-10 11:29 發表
我現在才剛開始傷痛,徬惶....

加油!我都係剛開始~

大宅

原帖由 yan511229 於 10-10-10 14:32 發表

加油!我都係剛開始~

你OK嗎?......我想痳醉自己,唔想諗!!

Hysan - 乳名一一, 11-02-07, 8.4lbs

複式洋房

為自己, 為bb都要加油

大宅

唉....

太突然, 中秋節前2天發生,中秋都唔可以團圓,今個月仲係周年紀念,好痛苦好徬惶!!

子爵府

畀面勳章

原帖由 joannebebehk 於 10-10-10 15:05 發表
唉....

太突然, 中秋節前2天發生,中秋都唔可以團圓,今個月仲係周年紀念,好痛苦好徬惶!!

我9月也是周年紀念,事發都好一段時間,佢走就係呢個月o既事,同佢一齊10年...
無錯~為個女我會加油!你都係呀!

水晶宮

我單親左1年多~

大宅

原帖由 yan511229 於 10-10-10 18:17 發表

我9月也是周年紀念,事發都好一段時間,佢走就係呢個月o既事,同佢一齊10年...
無錯~為個女我會加油!你都係呀!

我地都一齊10年啦.....太突然.....我仲未接受到.....仲未平復....控制唔到D眼淚.....有時唔想俾個仔見到...會去廚房厠所喊.....日頭個仔返咗學,我盡量唔留喺屋企....

但一到夜晚,個仔瞓咗.....全屋靜晒,咁多日我瞓唔到,睇住個鐘一格一格咁過,睇住個天由黑變天光,睇住個仔瞓得咁甜,又唔知發生咩事個樣,覺得佢好無辜,我留番D家務深夜做,消磨D時間,將D擺設今日放左邊,聽晚放右邊,D衫洗完又攞番出嚟洗....

我知唔值得,我知唔可以俾佢睇死,我知要時間療傷,但真係放唔低....佢點解可以咁易放手咁忍心

洋房

我都好多年啦

原帖由 苦媽 於 10-9-19 18:19 發表
我都係新丁,您好呀^^我都單親左14年lu..努力;加油呀!!!!

洋房

回覆 1# duducheung 的文章

大家努力呀

首頁

尾頁

跳至