婆媳關係

跳至

首頁
12345...34

尾頁

大宅

好唔開心.......我同老公由拍拖到結婚,佢一直都好唔仲意我,但我地都可以拍到10年拖,仲有左bb跟住結婚.佢唔仲意我係因為我係獨女,屋企冇拜神(佢好迷信,又成日話基督教天主教係邪教).我知佢唔仲意我,但我真係同老公真心相愛,我都唔理佢咁多.
我記得我生bb果時,咁岩我老公要去上海開會一個星期,佢阿媽又話女人坐月一定要在99家,我老公一心唸住都好,佢唸住阿媽有經驗可以幫下我,咁我唔想99又有咩唔仲意,我又見可以令老公安心,咁我就去99家坐月.點知..................我生完出院2日,我99就趕我走,要我留下bb(bb係仔),我話要帶bb走佢搶左我bb唔比我,我好冇助好驚返左媽媽屋企,又打比老公,我老公好嬲問佢阿媽點解要咁做,99竟然講大話話係我生完唔理個仔就走左,唔知我發生咩事?話我好冇責任心,呢d老婆唔好要喇,你方你搵唔到第二個女人咩?阿媽比錢你,有錢咩女人都搵到呀,同呢個女人離婚啦,個仔你放心,阿媽請最好既律師,點都會同你攞番個仔既,仲要一蚊善養費都唔比佢呀.......我老公聽完之後

(待續....)

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

下,點解會比佢搶走bb?比我會即時報警,佢又唔係bb媽媽,有乜資格擁有bb,點解當時唔帶埋bb走?你咁大個人洗驚你99?佢都係女人一個姐,話時話邊個搶我bb我一定同佢死過!

複式洋房

你奶奶好过分哦

大宅

好恐怖.......

男爵府

跟住點...?

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

點解你會吾搶返個BB....如果系我我一定會出手打佢...

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

嘩..咁o既99都有? 佢short o架?
本來諗住訓, 但都想睇埋個下集先, 跟住點呀...? 好緊張呀

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好變態既99呀!

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

如果事情係真既..睇黎佢係有計劃咁wo...
我係你會搞大佢報警...

洋房

佢係咪痴線架????
咩生物黎架????????????
咁依家bb係咪响佢手呀?
可唔可以報警話佢搶左你個仔????
真係替你擔心呀

男爵府

育兒性格勳章

比著我會即刻報警囉!!!!

痴線搶人個仔??

妳99 賤格到不得了呀!!!!
仲要講個咁既大話......
咩叫 "阿媽有錢, 有咩女人搵唔到"
乜樓主妳依家好唔見得人咩?!?!?!? (獨囡又點呀????唔明wo)

不過樓主, 好想知...
點解當時你會 "容許" 99 搶你個仔, 然後妳自己真係走左去... ??? 也許妳太淋善啦.....亦估唔到妳99 咁樣"使橫手" 法囉.....
如果你看到面前的陰影,別怕,那是因為你的背後有陽光!

地球是運動的,一個人不會永遠處在倒楣的位置。

人不能太方,也不能太圓,一個是會傷人一個是會讓人遠離你,因此人要橢圓!

別再用0.5的思維管理這個2.0的世界了!

[強國]搞笑+發人深省的句子
http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=2706370&highlight_id=0&page=1

翡翠宮

做咩唔即時打比老公~放低個b比佢.....

比我我打左比老公再打比媽咪~之後再報警

大宅

俾著我就即刻行出屋企跟住報警炒大佢,佢憑咩搶你bb呀,如果我99係咁我實加多兩錢肉緊打俾c6,同佢講佢媽緒好唔穩定搶左個b仲趕我出門,我而家好驚佢會對bb不利所以報左警,總之先下手為強.
如果第二時我99出呢招我諗我會仲開心,可以趁機令佢以後再無同我爭b既機會為左個b幾惡毒既野我都做得出呀:;pppp:

伯爵府

最緊要你老公信邊個。 但如果你99惡毒成咁,你根本無可能同你99共存,你要林下你老公二choose一會choose邊個。

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

真係好過份!!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

佢好X街囉.....

點解你唔報警,我會同佢死過囉...10月懷胎,咁辛苦生出黎既BB比人搶左

你而家點?拎返BB未?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

睇到我火滾---唔係你99有幾衰, 而係你根本冇捍衛和好好保護自己個bb! 99入晒位話你唔理阿b係啱, 你真係冇保護阿b, 點解可以放低bb自己走? 就算佢用槍指住你個頭, 我諗作為媽媽寧願同佢同歸於盡都唔會放低個bb!

你識得上嚟用「惡毒」去形容99, 咁你都唔係好"淋"啫, 因為比人踩到上心口都唔知的大有人在. 99對新抱唔好就10個有9個都係咁(但唔代表99做得啱), 但媽媽唔理自己bb就冇幾多個.

個個睇到你post都知你99衰, 但同時都會問點解你可以忍心放低個bb, 你真係要好好諗下自己處理方法是否正確.

伯爵府

畀面勳章

99衰就係一個事實,但放下bb走人,就一定不可接受,bb幾日人仔,
你甘都捨得,恕我直言,你都幾鐵石心腸~
你為咩唔報警,你好驚?你個bb米仲驚...你99甘憎你,又講大話,你都講到佢"惡毒",你就唔怕佢會對你bb不利,跟住入你數....到時bb有咩事,你哭都無用.
你生佢出來,就要保護佢,你做唔到,就米生啦~
丟下bb自己走佬的老母,我睇唔出你有幾值得可憐囉~

最可憐個人,係bb~~係如果大左知道有甘的事,對佢實係一個傷害....

複式洋房

樓主而家點呀? 你99真係好恐怖.....
下次再有同類事件, 記住點都一定要帶小朋友走, 就算要報警都好
我係你而家即刻去報警備案先, 保障自己嘛
大吉利是日後有咩事要爭小朋友撫養權, 唔會有位俾佢地入你曾經拋棄小朋友離家出走
你冇即刻報警同自己走, 係咪因為你生完身體虛弱, 唔夠力同你99爭, 你又驚留係到你99唔知會唔會傷害你? 又驚繼續同99搶會整親bb?
同埋話晒都結左婚, 始終都要俾面老公......亦唔想搞到咁僵係咪?

首頁
12345...34

尾頁

跳至