親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

環保接龍勳章

高尾山睇紅葉 , take cable car, and visit the trickart museum.

高尾山 is worth going. (less than 1 hr ride from Shinjuku)

http://www.takaotozan.co.jp/index.htm

高尾山 trick art museum
http://www.trickart.jp/about.html (with coupon)

禁止訪問

水晶宮

環保接龍勳章

高尾山is well known for 行山. There are around 8 trails, so you can choose the one that is most comforting for you. I walked from the 高尾山展望台TO 藥王院. There are some 石級, but not too many.
http://www.takaotozan.co.jp/takaotozan_eng1/course/index.htm

I spent one whole day in 高尾山, (around 1.5 hours in the trickart museum)

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

下列地方,唔係位於東京。

1. 箱根 (神奈川県)
6. 富士急 (山梨県)
7. Mother Farm (千葉県)

原帖由 洋洋 於 10-10-25 16:20 發表
將會東京自由行, 隨了以下(1-7),

還有什麼好去處呢? 請大家提意!

1. 箱根
2. 台場
3. 上野動物園
4. 淺草霤門
5. 東京迪士尼/海洋
6. 富士急
7. Mother Farm

...

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有小朋友可以去麵包超人館.

子爵府

因為如果唔知人數,目的等,好難提供意見。請先回答下在列問題

1.其實你去幾多日?
2. 大約係幾時去?
3.有幾多人,
4.想玩D咩?
5.有小朋友係幾多歲?

原帖由 洋洋 於 10-10-28 15:06 發表
1 - 7以外, 有冇提意?

大宅

我都PLAN緊行程,12月24日出發去東京七日,帶一個差唔多四歲囡囡,住Keio Plaza, 想去的地方有:
廸士尼----必去
MOTHER FARM----必去
Kidzania----必去
HELLO KITTY LAND
新宿SHOPPING
水旋館
可唔可以比D意見

子爵府

七日,扣取頭尾2日, 你得5日。

1日廸士尼
1日Kidzania:都可以玩一日,不過,肯定排餐死,而且,要注意有D日子係無得玩即場,要預先上綱book。 有時間可以去埋台場。
1日MOTHER FARM: 要注意交通時間,我覺得太遠。
1日: HELLO KITTY LAND+新宿SHOPPING
1日 : 水旋館: 邊間?橫濱?
成個trip, 都有可能玩晒以上地方。不過,你唔會有時間行街,而且,聖經節肯定好多人。
Suggest:你唔好去 mother farm(太遠) , 改去上野公園(有動物園)。咁你會有多半日shopping.

原帖由 ypiriswong 於 10-10-29 00:03 發表
我都PLAN緊行程,12月24日出發去東京七日,帶一個差唔多四歲囡囡,住Keio Plaza, 想去的地方有:
廸士尼----必去
MOTHER FARM----必去
Kidzania----必去
HELLO KITTY LAND
新宿SHOPPING
水旋館
可唔可以比D意見 ...

大宅

畀面勳章

回覆 12# 洋洋 的文章

I will also take my 5 year old son to Tokyo during Christmas. My tentative plan is as follows:

Day 1: Arrival at hotel in the afternoon - no special plan for the rest of the day
Day 2: 富士急
Day 3: Mother Farm
Day 4: 八景島 (may go to 麵包超人館)
Day 5: No plan yet
Day 6: Evening flight - no special plan in the morning yet

No need to go shopping.

Anyone knows whether Toy Kingdom is suitable for 5 year old boy?

大宅

唔該哂,我諗可能唔去HELLO KITTY LAND

珍珠宮

BK Milk勳章

請問係咪2大1小去? 小朋友幾大架?

我黎緊1月去東京6D5N, 因為小朋友2歲未夠, 所以樂園唔諗住去.. 我除左東京, 諗住去伊豆2D1N浸溫泉... 或者可能去箱根就算, 因為近D方便D..

帶小朋友去行程唔可以編得密麻麻, 要每個景點預多D時間.. 因為佢地行下停下....

我個行程都未plan完, 因為要包括埋shopping

大宅

如果唔去HELLO KITTY LAND,改去麵包超人博物館或西武園會唔會好d?因為我好想shopping,已盡備去血拼 大家分享吓大人同小朋友有咩shopping地方必去,我個人想去tokyo
hands & Kiddy land,Laforet
囡囡差唔多四歲

複式洋房

I am going to Tokyo with my 15 months son in late Nov for 5 days. I planned to go:
Disneyland
富士急Thomasland
麵包超人館
箱根溫泉
I will drive from Tokyo to 富士急,then go 箱根in the evening. Co my flight will be depart at 7pm, so I will spend the last day in 箱根.
Any suggestion if for outlet nearby?

子爵府

無咩分別,都係唔會多出時間 shopping。

原帖由 ypiriswong 於 10-10-30 13:28 發表
如果唔去HELLO KITTY LAND,改去麵包超人博物館或西武園會唔會好d?因為我好想shopping,已盡備去血拼 大家分享吓大人同小朋友有咩shopping地方必去,我個人想去tokyo
hands & Kiddy land,Laforet
囡囡差唔多四 ...

子爵府

你得5日要去咁多地方,應該好趕同玩唔晒。

你要計下交通時間。最未果日先玩箱根,應該玩唔到。 玩箱根最少要一整日。如果你仲要出機場,我諗渣車要預4個鐘。仲要計埋塞車,還車,早2個鐘chedck in, 要預多D時間。
其實,最未果日先從箱根出機場,時間上係好risk.

原帖由 Cytine 於 10-11-1 08:10 發表
I am going to Tokyo with my 15 months son in late Nov for 5 days. I planned to go:
Disneyland
富士急Thomasland
麵包超人館
箱根溫泉
I will drive from Tokyo to 富士急,then go 箱根in the evening. Co my f ...

複式洋房

thanks gor your advice. I am may either go Thomasland or 麵包超人館, which one is more suitable for my 15m son? Thanks.
原帖由 Fatty 於 10-11-2 10:55 發表
你得5日要去咁多地方,應該好趕同玩唔晒。

你要計下交通時間。最未果日先玩箱根,應該玩唔到。 玩箱根最少要一整日。如果你仲要出機場,我諗渣車要預4個鐘。仲要計埋塞車,還車,早2個鐘chedck in, 要預多D時間。
其實,最未果 ...

首頁

尾頁

跳至