自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我仔有哮喘,,佢依家一到早上同晚上就咳咳咳咳咳
真係每兩秒就咳一次每次咳幾下,,,
我個心好煩呀!!!!!好驚佢有事.........

我已經每四個鐘比佢吸三下氣同埋食左咳藥同敏感藥
再係甘我會癲喇!!!
佢真係堅不斷咳咳咳咳咳咳咳咳咳咳咳咳呀!!!

殺左我啦!!!
我媽已經鄧''川貝''比佢飲左一次...
又食左幾日藥日日吸氣,,
食對氣管好既15+honey成兩年喇,,
三百幾蚊一樽嫁,,都仲係甘咳咳咳,,

想我點呀仔!!!!!!!!!!你爭氣d啦好無!!!!!!!

民房

你有冇同佢試過天炙,,,真係得架
原帖由 nikinokb 於 10-11-9 22:28 發表
我仔有哮喘,,佢依家一到早上同晚上就咳咳咳咳咳
真係每兩秒就咳一次每次咳幾下,,,
我個心好煩呀!!!!!好驚佢有事.........

我已經每四個鐘比佢吸三下氣同埋食左咳藥同敏感藥
再係甘我會癲喇!!!
佢真係堅不斷咳咳咳咳 ...

水晶宮

哮喘系好長手尾...
少奶奶的身份,丫頭的命...

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 54heima 於 10-11-9 22:35 發表
哮喘系好長手尾...

醫哮喘就係 游泳 或做多些 運動!!!

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

原帖由 54heima 於 10-11-9 22:35 發表
哮喘系好長手尾...

20101011190800M

酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆

已刪除用户

別墅

天炙我囡做左都係咁咳 我真係就黎depression.

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

原帖由 大力大力 於 10-11-9 22:37 發表

係呀, 最好嘅又無副作用, 就係游水~
你真係要試吓呀。
係喎, 你仔仔幾歲 ?

大宅

佢早晚會咳應該係氣管敏感
再加上佢有哮喘
所以先會咁
平時你要帶佢去游水,
唔好跑步丫, 會仲利害
穿包頸既衫
唔好飲涷野
生果有好多都唔食得
有子個D都唔得
西洋菜, 菜乾, 青紅蘿白湯唔飲得
竹庶水, 廿四味唔飲得
佢咳得好利害個陣
你可以比柸熱水佢吸氣
吸D熱氣會好D
唔好太陽落左山先沖涼
經驗之談希望幫到你

大宅

有次我又係兩秒咳十下,肺都咳到痛,有個朋友教我拿杯滾水吸d蒸氣,會即刻好好多架!我覺得呢個辦法好好,不如你都試下啦。

男爵府

你試下同佢搽少少簿荷膏你佢喉嚨同背脊到咁會好啲架,因為呢排我仔仔又係半夜係咁咳唔停,佢又訓唔到,最慘係試過咳到嘔,我見我媽咪咁做,仔仔真係咳少咗同冇咁辛苦,只是個人體驗。

大宅

畀面勳章

你試吓煲鱷魚肉加川貝啦,假如我食完西藥吾掂,我就會煲呢個湯,對我就好OK,因我有氣管敏感,一咳親手尾都好長,但鱷魚肉好難買到正貨.

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我哥細時都係有哮喘

果時, 都係幾歲大, 比老豆迫佢去學 SWIM, 學成後, 成日去 SWIMMING, 次次都游15-20個塘

未夠10歲就甩左哮喘啦!!! 到而家 37歲, 都未再復發

原帖由 大力大力 於 10-11-9 22:37 發表

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我依家先上倒黎覆你地!!!嗚嗚嗚........
好想喊呀......
我仔岩先勁嘔呀.......嘔到痴肺呀佢......
好心痛呀........

訓前比佢吸左氣,仲係好咳訓唔著
我娘的佢起身食小小米粉比藥佢食,,(止咳同敏感藥)
訓左係床五分鐘大叫媽咪,我跑入去,
佢已經開始勁嘔嘔足五分鐘.....我幾驚佢抖唔倒氣呀...
嚇死左我喇咩都嘔哂佢同我講肚仔(佢指胃)好痛

嘔完我比水佢浪口,再飲左兩啖水,,又嘔過...........
佢嘔左幾十下呀...........每次係咳咳咳..跟住嘔
又咳咳咳.繼續嘔........................

岩岩哄左佢訓..............好可憐呀

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我仔五歲,佢怕水嫁,醫生話佢對水有恐懼
所以我唔迫佢學游水,佢連海都驚嫁

佢唔跑得步.一跑就咳同喘
平時會幫佢包住條頸,但呢排D天氣佢頂唔倒

佢已經唔飲凍野嫁喇,涼茶果D無飲過
生果只係時不時食火龍果...

鱷魚肉加川貝又整過但都係發,
晚晚搽左簿荷膏先訓嫁喇.

佢都仲係好辛苦抖氣同個鼻極度辛苦

係咪我屋企D咩敏感?
但夏天唔會嫁係冬天先甘....

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你有無試過同佢睇中醫呀????

翡翠宮

好媽媽勳章

重有無飲奶... 試下戒幾日 ..........

大宅

火龍果唔食得架
有子既都唔得
香蕉, 西瓜, ...都唔得
蘋果同橙就OK
天氣太乾都會
你比D 蒸氣佢吸下會好D
唔游得水就同佢行路
日日行1個鐘
去行山都OK
佢咁敏感你唔好比蜜糖佢飲啦
唔係一定飲得架