跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

其實有少許啡分泌物係唔係正常呢.

我有2個朋友有左都有少許啡分泌物都最後bb都係健健康康出世了.

如果有少許啡分泌物但肚唔痛係唔係代表無事呢?

大宅

畀面勳章

我自上星期BINGO後都好似多左分泌, 啡色又有,淡粉紅都有過, 但好肚痛就無, 我等到下週見婦科才講, 不過我上一胎試過2次見紅, 所以比起依家呢D 少啡我又無好緊張咁, 認為都係正常的, 總之唔係M COME 就放心了...

珍珠宮

好媽媽勳章

啡我就無 ,
但有黃黃地既 ,
唔知正唔正常 ,,
我有兩隻大小魔怪""

別墅

我由BINGO到以家一直都有流啡, 同粉紅既物體..直到以家6W幾啦仲要多佐每日都有好似M COME黎個D物體, , 不過都係每日去1,2次TOLIET抺個陣就係無啦...宜家好困擾呀!!!! 因為我係第一胎, 以家BB都7W幾啦, 但係仲係咁..我真係好驚呀..

有無人係咁而又個BB又無事既呢..我真係好擔心呀!

複式洋房

原帖由 chk1128 於 10-10-19 21:50 發表
我由BINGO到以家一直都有流啡, 同粉紅既物體..直到以家6W幾啦仲要多佐每日都有好似M COME黎個D物體, , 不過都係每日去1,2次TOLIET抺個陣就係無啦...宜家好困擾呀!!!! 因為我係第一胎, 以家BB都7W幾啦, 但係仲係咁.. ...

你睇左醫生未呀?一定要瞓多D床,唔好行咁多,坐都唔好呀~

take care!

男爵府

大家有流啡真係要休息多d,
我而家6w幾, 都試過有兩次有啡,
每次大約幾日,
休息多d會好好多架,
千祈唔好操勞

大宅

畀面勳章

我呢個星期(5 weeks) 已經無啡了

別墅

LittleBunnyBaby,
我有睇醫生, 醫生都叫我休息, 佢話如果之後出啡或者血既情況多過以家就要即刻搵佢囉. 我以家都係逢大便谷一谷就又血囉..不過之後又無. 以家排佐11月1日號先睇呀. 休息己經休息好多啦...瞓到個頭都痛埋呀...:(

大宅

畀面勳章

你咁好可以瞓到頭痛, 我都想休息一下, 不過對於在職媽咪兼放工後要照顧個細路, 真係好難有得休息, 諗諗下生完大囝後真係未試過瞓到頭痛,倦到頭痛就大把...
原帖由 chk1128 於 10-10-20 14:47 發表
LittleBunnyBaby,
我有睇醫生, 醫生都叫我休息, 佢話如果之後出啡或者血既情況多過以家就要即刻搵佢囉. 我以家都係逢大便谷一谷就又血囉..不過之後又無. 以家排佐11月1日號先睇呀. 休息己經休息好多啦...瞓到個頭都 ...

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都好擔心呀~ 尋晚發現有1cm x 0.5cm啡色分泌~ 之後無~
但今日又發現有2cm x 1cm分泌~ 但淺色咗~ 係淺黃啡色咁~
個肚仍有m come feel~ 唔係大痛~ 咁驚唔驚呀?
其實我無做嘢~ 家務又唔使我做~ 我又唔粗勞~ 又無出街~ 真係唔明點解會咁呀~
搞到我呢兩日好驚呀~ 成日入廁所check下仲有無流.....

複式洋房

建議去睇下醫生啦! 安心些!個人都可以放鬆點嘛

大宅

去照下,睇下醫生安心D。我都係日日去廁所都望下自己有無分泌。不過我的係黃黃地。

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我平時都係黃黃地, 不過今朝發覺得始變"卡其色", 又唔係完全啡

別墅

我由星期四開始流啡,所以昨日好驚咁去左睇醫生,醫生話係正常,佢會有D人冇流,有D人流啡,亦有D人流血,最緊要係休息唔好四圍去,同埋如果無啦啦流好多同埋流血,要即刻去睇醫生,唔好拖~

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我睇咗醫生~ 開咗d安胎藥比我~ 好好彩暫時無再流過.....但仲未照到心跳~ 照果日剛剛6weeks.....好擔心

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

我都有少少呀!醫生開左4日假比我休息!
唉!不過個大仔又氣管喘呀!
醫生話如果再發燒最好入院怕佢會肺炎!
邊到有時間休息呀...

大宅

今日係day 24 原本等緊派彩, 點知今朝去廁所見紅流血, 唔知M come 定 bingo 流血, 我上胎又係驗到bingo 就開始流血到week 10, 今晚放工要買支棒棒check 下先知答案, 又流血, 好怕, 我寧願係m come , 下月再努力過. ....... 咁樣會好擔心個b 不穩.......

複式洋房

原帖由 sytckm 於 10-10-25 15:02 發表
我睇咗醫生~ 開咗d安胎藥比我~ 好好彩暫時無再流過.....但仲未照到心跳~ 照果日剛剛6weeks.....好擔心

唔好咁擔心啦~等多兩個星期再照啦~冇事嘅~你要同亞b一齊努力呀!

大宅

我10月27號開始流啡,每日小小,持續到而家,係30號已睇C+,用陰超,E生(產科專科E生)話5星期無咁快照到心跳,開了安胎藥比了假叫我無流鮮血就得要relax,11月13再覆診....

但上星期決定睇多個E生(普通家庭E生)佢話流啡好大機會阿B唔健康無心跳要做人工流產比晒心理準備(壓力)我令我都喊左幾日,佢寫紙昨日再照,但係照肚超7W3D,不過結果(照個個人)話照唔到心跳,size重得6W.....好灰,我都唔未敢返去普通家庭E生度覆診.......

點都好我希望星期六照陰超有心跳.....
我會盡量放鬆

大宅

Hi chk1128

I am exactly same as you. I have 流啡 since 20 Oct until now. I am now still taking sick leave. My c+ dr gave me sick leave until next Fri. I can't do anything but only worry about the 流啡 will impact the baby.

原帖由 chk1128 於 10-10-19 21:50 發表
我由BINGO到以家一直都有流啡, 同粉紅既物體..直到以家6W幾啦仲要多佐每日都有好似M COME黎個D物體, , 不過都係每日去1,2次TOLIET抺個陣就係無啦...宜家好困擾呀!!!! 因為我係第一胎, 以家BB都7W幾啦, 但係仲係咁.. ...
url=http://www.youngnutrition.net][/url

首頁

尾頁

跳至