心聲留言

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

成日跳台令我真係勁唔方便~~~

公爵府

報到1號
原帖由 吱仔與lo仔 於 10-11-17 10:47 發表

公爵府

接上個topic既問題...
其實我相信我fd唔係show-off既人,因為初初只係講自己住薄扶林....
講真吖,我唔想人地老公亂唸野咋,同埋我知道個朋友生活過得好,已經覺得好足夠了.

我想講既係,好多明星夢寐以求既生活,e+我fd都有哂...真係覺得好開心呢^0^
原帖由 吱仔與lo仔 於 10-11-17 10:47 發表

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

到~
乜唔係"啪聽"咩?
http://ishare.iask.sina.com.cn/f/12511894.html?from=like

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我又嚟

侯爵府

愛※是※不※保※留
http://www.hkedcity.net/uploaded_files/eworks/0412/40671_ust.swf

侯爵府

心情好差, 爸爸要做手術
愛※是※不※保※留
http://www.hkedcity.net/uploaded_files/eworks/0412/40671_ust.swf

公爵府

我今個月又+人工呀^^
YEAH~

侯爵府

恭喜
原帖由 WINNIEYIP 於 10-11-17 17:37 發表
我今個月又+人工呀^^
YEAH~
愛※是※不※保※留

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 pinkykei200 於 10-11-17 16:20 發表
心情好差, 爸爸要做手術

身體有咩事?mouth:

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 WINNIEYIP 於 10-11-17 17:37 發表
我今個月又+人工呀^^
YEAH~

咁好嘅

侯爵府

要做一個長達7小時的大手術, 我真的非常擔心, 雖然爸爸叫我們不用擔心, 但我真的做不到.
手術已經安排在1月3日上午mouth: mouth:
原帖由 acbeans 於 10-11-17 18:18 發表

身體有咩事?mouth:mouth:" />
愛※是※不※保※留

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

PINKY,順其自然啦!利要成日諗住無事既先得架!

雲雲,恭喜你有人工加!

侯爵府

婆婆, 其實都有嘗試過, 正在努力中
原帖由 小路 於 10-11-17 20:54 發表
PINKY,順其自然啦!利要成日諗住無事既先得架!

雲雲,恭喜你有人工加!
愛※是※不※保※留

珍珠宮

好媽媽勳章

pinky, 我祝福你爸爸做完手術後盡快康復

我明你擔心佢嘅, 不過向好果便諗, 如果唔做手術就唔會好返喇~~~~做點都好過唔做, 所以你唔好太擔心喇

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

Pinky~
如果你爸爸係唔適合做呢個手術既話,我相信醫生都唔建議,你知家陣d醫生講野幾保留架啦,特別係政府醫生,佢地驚要揹飛架..
不過我都明白~做手術一定存在風險,不過醫生都冇任何反對既話,而你爸爸又接受既話,我相信世伯一定得既,你地兄弟姊姐孫仔孫女要比多d支持鼓勵公公爺爺 ~唔好太擔心,既然決定存,就將所有擔心既事情化作正能量支持公公

珍珠宮

好媽媽勳章

云妮, 我覺得你唔駛咁mind, 同你個fd出嚟食飯飲茶~~~睇吓佢係咪想同你交心先, 如果係, 我唔覺得有咩問題囉~~~~佢老公點諗係佢老公嘅事, 佢同你都覺得ok就無問題啦

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我搵倒補習哥哥喇~呀豆,唔該晒你 ~我去你介紹比我個網道留資料,佢地搵左呢個哥哥比我,29號開始lu~
呢個男仔既自我介紹~
本人就讀城大專上學院翻譯及傳譯副文學士課程,中學畢業於東區的聖馬可中學,小學畢業於香港中國婦女會丘佐榮學校。會考中文考獲3等(D);英文4等(C),其中閱讀卷獲5等(B);另外中史獲B。而高考英文考獲D,其中寫作卷獲C。長於英文和歷史,並能教導拼音、普通話、電腦等。
本人雖然成績不出眾,但定必以耐心及適當的技巧教導,並以自己所學的和學習經驗傾囊相授。並會盡力解答家課及各科問題。
本人曾替小四學生補習,亦曾於中學母校替初中同學輔導功課。
本人曾任快餐店助廚,學到溝通技巧、處理問題技巧、如何保持耐性等。另外,於半年內當義工,主要照顧兒童及長者。在中學校內曾任英文學會閱讀小組副主席,對舉辦提升英語能力及興趣的活動有一定的經驗。
本人認為要提升語文能力,需不斷練習。教導時不會只限於課本內容,而會輔以日常運用的技巧訓練,如閱報、口語溝通、自由寫作等,並按進度調整。
望 貴家長及同學給予機會,本人會盡力達成閣下對教導的要求。

公爵府

其實我最擔心既就係,假如出黎食飯,我去個d地方,又唔岩佢去,佢去開個d地方,我又唔慣,最最最驚佢叫我去酒店high tea咋>_<"
你知道我幾咁c聞架喇,講野又溫柔@@
失禮人就唔好喇....
原帖由 吱仔與lo仔 於 10-11-18 10:00 發表
云妮, 我覺得你唔駛咁mind, 同你個fd出嚟食飯飲茶~~~睇吓佢係咪想同你交心先, 如果係, 我唔覺得有咩問題囉~~~~佢老公點諗係佢老公嘅事, 佢同你都覺得ok就無問題啦 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

即係咁, 佢未嫁前去邊樹食飯吖?? 我估都係一般我地會去嘅地方喇~~ 我會同佢講我食唔起酒店~~亦唔想去酒店, 因為我覺得太侷促喇~~不如開懷地食1餐好過啦~~我會提議去茶餐廳/我想去嘅地方~~咁佢以前都去呢D地方架啦係咪??? 我覺得如果佢係真心做FD嘅應該會體諒嘅~~~

首頁

尾頁

跳至