跳至

首頁

尾頁

複式洋房

里依返工...成日都對住部腦....好累.好想訓...食完野仲衰....釣埋魚....
大家有冇咩方法可以冇咁易眼訓呀~?

男爵府

你返到工都好野呀,
可能因為我返工遠啦,
一返工就又暈又嘔又攰,
而家最多返兩日就要放兩日休息,
辛苦到想死呀,
希望12w後會好少少啦

伯爵府

早d瞓,
最好同事知你有左/最近唔舒服,
頂唔住個時恰一恰會好好多,
Lunch又恰一恰,
去洗個臉都可以解一解

別墅

好媽媽勳章

我之前都好辛苦, 日日放工番到屋企, 第一時間瞓係張床度唔想陏

呢個星期好d, 冇咁攰, 但都好眼瞓...

大宅

畀面勳章

趁唔覺眼時就close eye 眼釣魚, 都ok休息到幾個字gei...

複式洋房

我就開工忙到死...根本冇可能有時間恰眼瞓...番到屋企就話瞓就瞓...好似關左總制咁...

大宅

MommyPanel勳章

我以前坐巴士係絕少訓著架...
而家架車未行夠5分鐘就訓到落車喇...(45分鐘車先返到屋企)
好在我係車訓時唔會fing 黎fing 去o者..
而家盡量令自己before 12點前訓...
但最少會起兩次身去toilet...好慘~

返工時間有時都好眼訓~ 有時開會仲訓著左 (因為睇powerpoint, 燈光太柔和啦)...
唯有起身行兩個圈, 飲啖水, 或者食個蘋果/ 食個橙囉...
唔飲得coffee..

洋房

我依家少食多餐, lunch time 食少少野, 然後恰一恰...都ok ga. 晚晚係12點前訓會好好多... of course 11點前would be the best!

大宅

日日好似魂不附體咁

返工多野做就仲死, 放工坐車企係度都瞓得著. 利害過隻豬..

複式洋房

我返工都幾遠架..坐車又一定冇位坐..已經我要on shift.....返早都好d..可以早d返屋企訓...返中更就要成12點先返到屋企..
里排成日範眼訓..食完就訓...個肚腩大左好多...慘....係公司...冇機會可以訓一訓...比人見到..又比人話..

大宅

我也是要on shift的....真係好辛苦
原帖由 cathydicky 於 10-11-19 15:36 發表
我返工都幾遠架..坐車又一定冇位坐..已經我要on shift.....返早都好d..可以早d返屋企訓...返中更就要成12點先返到屋企..
里排成日範眼訓..食完就訓...個肚腩大左好多...慘....係公司...冇機會可以訓一訓...比人見到. ...

複式洋房

原帖由 chan.connie 於 10-11-20 11:01 發表
我也是要on shift的....真係好辛苦

今日坐巴士先辛苦....勁多人...架車又焗...我企企下都覺得身體唔對路..好似有d想嘔, 又冇空氣咁...即刻sms老公話佢知先...之後就眼前一片空白, 出晒冷汗, 死都足住欄杆先...之後老公就打黎...陪我講左幾句..好似好返少少...

依家坐係office...想嘔呀....又頭痛.

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我開始發現我有個無良僱主同同事
我已經通知左俾佢地我有B, 點知除左一句"恭喜"之外, 之後都好似唔記得左咁
平時係office坐係度都好易攰啦, 呢排我都要出街做野, 個B好似渣乾我D energy咁好易攰, 佢地都係照叫我出街, 呢個時候我都寧願自己當時勁嘔一場俾佢睇我真係有左BB呀!
我做細既, 肚又未見, 唔通我都要叉起條腰同佢講我大肚唔出街咩~:-x

複式洋房

原帖由 LazyBear 於 10-11-20 11:39 發表
我開始發現我有個無良僱主同同事
我已經通知左俾佢地我有B, 點知除左一句"恭喜"之外, 之後都好似唔記得左咁
平時係office坐係度都好易攰啦, 呢排我都要出街做野, 個B好似渣乾我D energy咁好易攰, 佢地都係照叫我出街 ...

梗係要同佢地講到明啦...我都同公司講左...即日就幫我安排好..唔駛我出街...有d同事未知..仲以為我升職....
快d同公司講到明...^^

男爵府

原帖由 cathydicky 於 10-11-20 11:43 發表

梗係要同佢地講到明啦...我都同公司講左...即日就幫我安排好..唔駛我出街...有d同事未知..仲以為我升職....
快d同公司講到明...^^

都好難開口講啦, 佢地都知道我有左架, 仲話等你第時個肚大想出都出唔到啦...
咁我仲講咩好...:cry:

大宅

但而家緊要過見肚時喎. 一係搵個相熟既醫生寫紙話唔可以做粗重野, 再唔係叫醫生寫紙你放假囉.

原帖由 LazyBear 於 10-11-20 23:57 發表

都好難開口講啦, 佢地都知道我有左架, 仲話等你第時個肚大想出都出唔到啦...

大宅

但而家緊要過見肚時喎. 一係搵個相熟既醫生寫紙話唔可以做粗重野, 再唔係叫醫生寫紙你放假囉.

原帖由 LazyBear 於 10-11-20 23:57 發表

男爵府

原帖由 meeow 於 10-11-21 13:35 發表

都有人教我請病假, 點都抖番幾日先
D氣力真係大不如前...

大宅

孕婦請假公司都預左架啦.即然佢地無為你諗,咪請幾日假自己抖下唔洗內疚.

好彩我d同事都還好,同埋我係team leader.好多時下午食完飯,佢地都叫我頂唔住就瞓陣先,有乜野佢地幫我頂住.

原帖由 LazyBear 於 10-11-21 15:38 發表

都有人教我請病假, 點都抖番幾日先
D氣力真係大不如前...

複式洋房

原帖由 meeow 於 10-11-21 23:11 發表
孕婦請假公司都預左架啦.即然佢地無為你諗,咪請幾日假自己抖下唔洗內疚.

好彩我d同事都還好,同埋我係team leader.好多時下午食完飯,佢地都叫我頂唔住就瞓陣先,有乜野佢地幫我頂住.

...

咁你d同事又真係幾好wo..我都想我d同事可以咁...

首頁

尾頁

跳至