想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我打算訂呢3隻,我m都算準,只係m後荷爾蒙跌一跌有出血情況(而家睇咗個ec無咗出血情況),同埋黃體唔夠(睇咗中醫都無乜改善),所以想問食過呢隻藥嘅sis,食咗m係唔係由準變咗唔準架?食咗幾耐先bingo呢?食完有無特別唔舒服?可以分享下嘛?Thanks!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我係食卵子, 草本維生素, 而老公就食精子維生素.....

今次係第二個cycle食, 因為而家食緊排卵藥, 所以停咗, 不過明天就可以食番....

我經期就無遲, 經期量普通, 血塊少咗......都要睇多一兩個cycle, 好難判斷....因為我以前都係咁.......

不過我未中呀~

伯爵府

老公今個月先係第一次食.....

禁止訪問

回復 2# sezsuet 的帖子

伯爵府

原帖由 yandor 於 2010-11-23 05:11 PM 發表
我剛剛收到貨....未開始食...我只買了卵子精子維生素咋
1) 草本維生素..是針對邊方便架????
2) 知唔知有子宮肌廇可唔可以食架???會唔會越食越衰???
3) 食卵子維生素....是否不如以食中藥??? ...

佢有個話 美國 FertileCM 草本潤滑丸,幫助精子運送、受精卵的著床、及提高受孕的機會

2同3都唔係好清楚

別墅

我第二個cycle 食, 冇吾舒服, 吾知有冇關係, 我今個cycle day 14 排egg, 之前係day 12排, 所以cycle 長左2日, 要睇多幾個cycle 先知有冇關, 但我都係未中 T_T

大宅

如果血塊少咗應該係好事黎架喎!中醫成日都話有血塊唔好架嘛!咁你食完黎m黎咗幾多日呀?有無長咗或短咗呀?

原帖由 sezsuet 於 10-11-23 16:45 發表

今次係第二個cycle食, 因為而家食緊排卵藥, 所以停咗, 不過明天就可以食番....

我經期就無遲, 經期量普通, 血塊少咗......都要睇多一兩個cycle, 好難判斷.... ...

大宅

回復 6# bbchau 的帖子

bbchau,
你未食之前有唔舒服?咁你有無食埋草本潤滑丸同埋老公有無食精子維生素?其實遲咗兩日都ok,我見d人話正常d14排卵,d28黎m,所以應該無問題嘅!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 yandor 於 10-11-23 17:11 發表
我剛剛收到貨....未開始食...我只買了卵子精子維生素咋
1) 草本維生素..是針對邊方便架????
2) 知唔知有子宮肌廇可唔可以食架???會唔會越食越衰???
3) 食卵子維生素....是否不如以食中藥??? ...

咁你食中藥係咪幫助生bb 先 ? 如果係, 或者暫時停中藥, 因 卵子維生素 都好似含中藥 / 藥草/ 天脄藥草成份.

複式洋房

在邊買訂?香港市場有冇賣??
:-D:-D:-D琳琳於2006年1月30號....3.06kg!:-D:-D:-D

伯爵府

原帖由 史迪仔 於 2010-11-23 06:38 PM 發表
如果血塊少咗應該係好事黎架喎!中醫成日都話有血塊唔好架嘛!咁你食完黎m黎咗幾多日呀?有無長咗或短咗呀?

無短無長喎.....我黎m黎咗3-4日....越見越少

別墅

原帖由 史迪仔 於 10-11-23 18:42 發表
bbchau,
你未食之前有唔舒服?咁你有無食埋草本潤滑丸同埋老公有無食精子維生素?其實遲咗兩日都ok,我見d人話正常d14排卵,d28黎m,所以應該無問題嘅! ...

我老公都有食呀! 食前同食後冇乜特別, 唯一係m前爆豆豆, 食左之後呢兩個cycle一粒都冇爆.
我諗住今次訂埋草本潤滑丸..... 聽jm話幫助丁丁輸送, 又試多樣.....你開始食未呀?

複式洋房

可否回答我??想知在邊買
:-D:-D:-D琳琳於2006年1月30號....3.06kg!:-D:-D:-D

大宅

我會係有機bb度訂,但網址我要搵下,或者你可以問miffymiffy都可以,佢仲有一隻助孕茶架!唔知得唔得呢?

原帖由 幻夜神行 於 10-11-24 08:00 發表

大宅

未呀!我準備訂咋!但要15-25日先收到,應該要下個月先可以開始食啦!你係m後食定黎緊都照食呀?

原帖由 bbchau 於 10-11-23 22:45 發表

我老公都有食呀! 食前同食後冇乜特別, 唯一係m前爆豆豆, 食左之後呢兩個cycle一粒都冇爆.
我諗住今次訂埋草本潤滑丸..... 聽jm話幫助丁丁輸送, 又試多樣.....你開始食未呀? ...

伯爵府

原帖由 幻夜神行 於 2010-11-24 08:00 AM 發表

http://www.brainybb.com/

別墅

原帖由 史迪仔 於 10-11-24 08:30 發表
未呀!我準備訂咋!但要15-25日先收到,應該要下個月先可以開始食啦!你係m後食定黎緊都照食呀?

黎緊都可以照食, 另外如果你有食開葉酸就要停食, 因為絕維生素已經有, 所以佢地吾見議食過量葉酸

洋房

如果食緊排卵藥.....係咪即係成個cycle都唔可以食卵子維生素??

咁草本潤滑丸又可唔可以同排卵藥一齊食呢??

原帖由 sezsuet 於 10-11-23 16:45 發表

我經期就無遲, 經期量普通, 血塊少咗......都要睇多一兩個cycle, 好難判斷.... ...

複式洋房

原帖由 sezsuet 於 10-11-24 08:44 發表

http://www.brainybb.com/

謝謝你~~
我和老公商量決定試食~
準備訂~
p.s
今個月昨天又係失敗~
很奇怪點解很早3天m黎
平時遲5天黎...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至