夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好耐無上黎bk,一來因為老公唔鍾意,二來我同老公感情唔太好,次次上來睇完post都好多感觸,於是自己都唔想上來睇。

但今次我真係忍唔住,我好唔開心唔知應該點做,唔知我同老公的關係仲可唔可以,或應唔應該挽救…

大宅

我同老公關係一向有啲疏離,兩人之間的問題有排講唔清。

但導火線就係前日,我陪爸媽去完2日一夜長隆返黎,第2日check下佢電話,無諗到竟然check到野。

佢同一個叫angel的女同事一日互通十幾電話,半夜1點幾都有!仲係我返黎後沖涼果陣send sms比佢:返左黎,去左沖涼

係咪提醒angel唔好打來?

大宅

雖然佢唔認兩人有曖昧,但我都係好唔信,同好傷心。

琴日,食飯時我問佢,有無同同事講我懷疑佢地有嘢,佢話:佢今日放假喎。

但我今朝再睇佢電話,佢洗晒所有通話同sms紀錄,我再check佢分鐘數據,發現佢有同angel通電話><

如果身無屎,點解要剷電話?
如果有同angel講過琴日件事,點解食飯時又唔坦白,比個避重就輕的答案我?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

話無野妳信唔信? 只係睇下去到咩階段啫?

問下自己想點, 底線係邊度, 咩情況都假設下, 想吓以後既日子自己點樣先開心!!!

大宅

我都唔知點好,我估佢地未發展到親密的階段,但我個心好亂,因為離婚代價好大,我唔知點面對屋企人。

幸好未有小朋友,真係要走時無咁多顧慮…

大宅

醒目開學勳章

樓主:

冷靜...冷靜....再冷靜

首先, 唔好俾情緒控制你既理智, 所以萬大事發生咗都要冷靜思考問題!

既然他刪除了所以電話記錄即係怕你見到不滿, 咁佢仲在乎你同佢之間既關係, 可能佢向女同事訴苦, 但怕你以為佢有私情, 驚你睇到會諗多咗, 咪唔想女同事打擾同你相處時間, 你自己都有講, 大家不嬲感情唔太好, why?

佢同第二個之間發生乜事你控制唔到, 但你與他之間係你掌控範圍, 咁先做好自己, 然而佢要揀第二個咪祝福佢囉, 既然你呢隻掌佢唔同你拍, 咁佢係要同第二個拍, 由佢囉, 感情迫唔來, 時間可以證明一切!

大宅

小小小BB,

我同老公的問題,真係好難講,核心係,我覺得佢唔愛我,對我好冷淡。
而佢,佢話我對佢無以前咁好喎,結婚後又肥左。

平日佢放工返黎就對住部電腦,或者ps3,到眼都睜唔開先瞓,想同佢傾下都無機會。叫佢去食飯,睇戲,按摩就左拖一日右拖一日唔願去。

性生活,我地近乎零,可以幾個月,至半年,甚至九個月都無事發生,掂都唔掂我。

過時過節自然唔會主動氹下我開心,上年我仲有同佢出下街,見到有間「朱2繩」店清貨一折,我同佢講:有人老婆就快生日lu喎,唔知佢會唔會執件平貨送比老婆呢。
佢竟然當聽唔到!

幾個月後結婚一周年第二日,佢放假,我地經過花店,我話:「花花呀,有花花喎…」
佢就好惡咁話:「咁又點呀!」

我都唔知比咩反應?!咁你唔想送咪唔好送囉,為咩要兇我呢?!

自始我好心淡,我承認佢講得啱架,我係對佢無以前咁好,因為根本無人對我好…

宜家我由得佢返工放工打機瞓覺,無再話要求佢陪我,咩生日聖誕,我都無再送禮物比佢,我已經好灰心,宜家仲搞多個angel出來……

原帖由 小小小BB 於 10-11-30 10:03 發表
樓主:

冷靜...冷靜....再冷靜

首先, 唔好俾情緒控制你既理智, 所以萬大事發生咗都要冷靜思考問題!

既然他刪除了所以電話記錄即係怕你見到不滿, 咁佢仲在乎你同佢之間既關係, 可能佢向女同事訴苦, 但怕你以為佢有 ...

複式洋房

so bad!

複式洋房

how old r u? i would separate with him if i were you. u dont have any children so everything would be easiler. he knew u have checked his cellphone so he will delets everything before he gets home. u will have to guess what they have talked today which is even worse then u actually see it. do u still love him or u just get used to this lifestyle?

大宅

Dear 5geng,

我就快31,結左婚未夠2年,之前雖然都對2人關係有好多不滿,亦有諗過離婚,但可能未死心啦,始終覺得有機會,大家可以相處得好啲。

佢之前好少表達佢的不滿,可能怕麻煩,唔想溝通,唔想爭吵。所以我成日問佢開唔開心,佢都話無野,同我一齊開心,無諗過分開。

點知原來全部係敷衍我,根本佢都覺得2人感情有問題,只係佢懶得去解決…

呢件事我地拗左幾個鐘,得出幾個重點:
1.佢話同angel無野,多數傾公司野,都有傾感情問題,話想問下女仔意見,改善同我的關係,唔想我成日唔開心。
2.佢都有諗過離婚,但佢都唔想,佢話以後陪我多啲,大家再努力下。
3.佢剷電話只係怕我見到唔開心,其實佢地真係無野。

我有90%唔相信佢,但我覺得就咁判佢死罪又好似太衝動,唉,好亂…

原帖由 5geng 於 10-11-30 11:14 發表
how old r u? i would separate with him if i were you. u dont have any children so everything would be easiler. he knew u have checked his cellphone so he will delets everything before he gets home. u ...

大宅

又有一事想請教大家意見,由於我唔知事情會發展到咩程度,如果我一陣去銀行將聯名戶口啲錢轉定一半去自己戶口先,係唔係好衰?

雖然我唔覺得老公會衰到咁,但如果佢真係早過我拎晒啲錢出黎

大宅

回復 7# mkt 的帖子

既然你老公對你咁冷淡, 態度咁差, 現在又多個第三者, 不如在你們未有孩子之前分開算吧! 長痛不如短痛, 男人唔會認自已有別的女人, 就算認咗話同個女人斷絕來往, 是真是假有誰知? 你個心都會有條剌, 到時只會使你生活在猜疑痛苦的生活裡, 不過這是個人意見, 現在視乎你是否還愛這個男人, 包容他所有對你的行為 .

複式洋房

i think u r still young. 佢之前好少表達佢的不滿,可能怕麻煩,唔想溝通,唔想爭吵. is he always been like this before getting married?佢話同angel無野,多數傾公司野,都有傾感情問題,話想問下女仔意見,改善同我的關係,唔想我成日唔開心。佢剷電話只係怕我見到唔開心,其實佢地真係無野. i dont mean to make u worried or upset. but i had a similar experience as urs. my ex told me the same thing. we had a fight n i left our house. i went back to the house the next day morning. my ex has gone to work but i found that woman sleeping on our bed watching dvd. but finally i have forgived him. we broke up later for another reason.佢都有諗過離婚,但佢都唔想,佢話以後陪我多啲,大家再努力下。但我覺得就咁判佢死罪又好似太衝動,唉,好亂…its hard to dedide what to do as u dont want to give up ur relationship with him. may be 大家再努力下 n see what happens

複式洋房

take all of the money la, not only half of it. he should pays for what he has done

複式洋房

bt what happen if ur relationship is getting better? he must be very angry la

大宅

5geng,

平時佢都唔理錢銀野,(其實佢宜家家用都唔比),就算到時佢問啲錢去左邊,我咪話拎左去炒股囉,投資不嬲我負責。

最怕只係我地既relationship愈來愈差…

複式洋房

so take all of the money out asap la. honestly, even if he said 以後陪我多啲,大家再努力下, he usually just say it. he may treats u better for the first few months (or even weeks). the thing is, ur c6 n angel are co-workers n they c each other everyday. what can he do to take ur trust back? will he change his job? u will b keep thinking about what c6 n angel do n talk everyday. will he come home from work immediately? if he said he is working OT. do u believe him? even if he is, he will be working with angel, too. men always say they r busy busy busy, they r tired from work n they dont want to talk. they just want to have some quite time eg. internet. what does he do on the internet? playing online game or chatting with someone? why doesnt he like u to come to bk? doesnt he like to go come to bk or go online? is it bcoz he is scared of u r doing the same thing as he does? but i think he still loves u at this stage. i may post things that make u upset and worried but i just want to realistic

複式洋房

佢話同angel無野,多數傾公司野,都有傾感情問題,話想問下女仔意見,改善同我的關係,唔想我成日唔開心。why does he have time to talk to angel about him n u. but not talking with u? I'm getting more angry and angry with this man la. he is working,too so y doesnt he give 家用?

大宅

因為佢之前份工好辛苦,我地又有d儲蓄,所以佢轉左做半工,每個月有5千蚊左右收入,咁就無再比家用勒。

其實我識佢咁耐,每個月5千蚊佢係有得淨既,因為佢做飲食,公司食飯唔洗錢,佢又唔多出街或買衫買嘢,佢以前都係洗3千蚊左右。

佢轉工後我都有問過佢,夠唔夠洗?會唔會每個月有少少錢剩,過去聯名戶口?點知佢話無。

佢無買過新電話,新衫褲鞋襪,新銀包新袋(最少無買比自己)。但佢銀行戶口啲錢就真係個個月都洗晒。洗去邊佢自己知…

宜家我都唔過數去聯名戶口…

大宅

佢上網通常都係玩online game,刨馬經,睇電影,當然,我唔係屋企時就會睇a片。

佢唔鍾意我上bk,因為佢唔想我上來呻,講佢是非,又怕我睇得多對佢諸多懷疑,又或者見人地老公咁好,會對佢心生不滿。

我以前都投訴過佢唔理我,佢亦應承過會陪我多啲,但當然係做唔到,所以……

有時我會諗,男人係咁上下,就算搵過個,過多兩年可能都係咁敷衍,不如大家再互相適應下…但宜家…

一點了,我去銀行過數先……=_="

原帖由 5geng 於 10-11-30 12:27 發表
so take all of the money out asap la. honestly, even if he said 以後陪我多啲,大家再努力下, he usually just say it. he may treats u better for the first few months (or even weeks). the thing is, ur c6 n ...

首頁

尾頁

跳至