論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我家BUN BUN 原本2011年1月中,我地原本先再同佢續約同埋放大假,但佢要求CHRISTMAS放假回家,大假約由12月22至1 月1日(已經是幾個月前同我要求),當時我地問佢會唔會續約,佢都冇問題.

但問題係佢今次放假回老家呢張機票錢係我地俾定佢(當係續約時個張機票)/定係佢自己俾(我地等佢回港時再續約時以CASH計算當時機票錢俾番佢)/定係用D乜野方式可以保障我地呀?????

有冇試過咁樣?????????????

複式洋房

If she is good, I think you pay la. Basically, you need to bear the ticket for go and return.

大宅

bryanssf ! 我覺得你可以同佢傾為左保障大家, 一人一半先, 到佢返來續約, 你比埋個一半佢.

象牙宮

原帖由 elmodoris 於 10-12-8 15:47 發表
bryanssf ! 我覺得你可以同佢傾為左保障大家, 一人一半先, 到佢返來續約, 你比埋個一半佢.

agreed.

CHRISTMAS放假回家,大假約由12月22至1 月1日
不得不贊你的 bunbun 叻到死. high season 機票最貴的時候想回鄉!

水晶宮

聖誕節回鄉,又真係開心D架.
咁啦.學樓上媽咪講,機票先一人比一半,番來先比番佢.
至於機票貴,咪當bonus囉.

大宅

如果我地等佢回來時,再以當時既機票價錢再以CASH形式補番俾佢(因為CHRISTMAS真係貴D)咁樣做又可以嗎,有問題嗎?

首頁

尾頁

跳至