跳至
[2004年或之前] 2010 年新一頁.......

首頁

尾頁

大宅

大宅

原帖由 Ivy.CL 於 10-10-29 02:24 發表

之前果版.....封鬼左喇......

由今天起, 從新開始

大宅

尼2日仲凍wor, 我家2個已換冬季校服喇 。
思翰游凍水........咪好死凍 小心病倒呀 !

天晚北上開會 , 開飯 & 過夜, 唔知大陸涑成點...............

P3.....真係另一個新開始, 大人細路都要從新學習過, 各位....努力呀吓

子爵府

嗰頭講完我哋開咗幾年都未講滿一版, 點知轉頭就比人封咗添, 真係咪亂講嘢呀!

子爵府

回復 2# Ivy.CL 的帖子

啲兩日佢都仲係游下午, 個太陽出晒嚟, 所以唔多涷. 聽日游朝早同後晚游室外就應該至難頂!

子爵府

Ivy.CL,
北上多補品呀! 唔怕涷!
琴晚我都忍唔住同思翰去咗吉野家食返個牛肉火鍋!

大宅

吓....乜會俾人 "封頂" 架咩...?!
remind 都冇,好毒辣呀吓!

Aunty Boss,
咁凍要北上開飯局呀,著多件衫 woo...
重要咪咁勞氣,留留啖氣暖肚呀嘛 !
Take care !!

Cyrusmum,
還好,呀思翰哥瞓醒變番地球人...係識"凍"的 !!
咁鬼凍要游早/outdoor,實在太....太殘忍喇,真係要迫他做夠熱身先好,唔係好易中招咋!

大家都要 TAKE CARE 呀!

子爵府

今朝我已經掙扎過幾分鐘去唔去游水好, 一諗起聽晚隨時會走堂(Halloween), 又唔敢再走, 唯有死死地氣起身! 過去叫思翰起身, 發覺原來佢呀媽懶啲!

子爵府

嘩! 啲度鋪滿塵呀!

思翰下星期四開始考試, 不過仲未開始温書. 今個星期日仲要去小提琴表演, 一早就要去綵排, 咁又無咗一日. 所以星期六就要好好開始定先啦!

大家諗唔諗定聖誕有無啲乜嘢好比班小朋友玩吓? 講得嚟都差唔多時候啦!

子爵府

琴日放咗學, 同思翰入咗科學園參加咗個滑翔機工作坊, 發現嗰度仲有好多展覽睇, 我哋睇咗成個鐘後都意猶未盡, 今朝游完水再去咗逛4-5個鐘.

我覺得嗰度好多嘢啱佢哋睇, 有科學實驗, 有發明, 有電動車......有教育意義得嚟又唔悶.聽日係最後一日, 如果有時間, 可以去行吓!

如果對科技無興趣, 亦可以過維園玩渣打嘉年華, 我哋去過兩年, 一樣好精采, 好多手工藝教佢哋做, 啲材料都幾揼本架!

男爵府

係喎, 我入來打掃呀

原帖由 Cyrusmum 於 10-11-11 22:43 發表
嘩! 啲度鋪滿塵呀!

思翰下星期四開始考試, 不過仲未開始温書. 今個星期日仲要去小提琴表演, 一早就要去綵排, 咁又無咗一日. 所以星期六就要好好開始定先啦!

大家諗唔諗定聖誕有無啲乜嘢好比班小朋友玩吓? 講得嚟 ...
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

大宅

Ah ha..... new page, yeah....

子爵府

捱埋聽日就得啦! 加油!

男爵府

公起公起

原帖由 Cyrusmum 於 10-11-22 18:03 發表
捱埋聽日就得啦! 加油!
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

子爵府

終於考完試啦!

子爵府

cherryma,

Christmas Party? 好呀! 我支持呀! 不過有乜好提議?

大宅

原來有新一頁....都未過年.....我剛先bookmark左喎, 唔怪得唔識過嚟啦

等我搬番過嚟先

大宅

聽日好凍呀! 游冬泳呀!!

子爵府

原帖由 mamiya 於 10-12-7 14:20 發表
聽日好凍呀! 游冬泳呀!!

你哋要游室外?
之前思翰都肯著泳衣, 宜家唔肯著咪仲驚過佢. 仲有放毛巾既地方又離泳池一段路, 所以都好易中招!

大宅

係呀, 游室外架, 需然D水話係暖水, 不過室外上水都好滋味. 所以佢地係一上水就著大褸! 仲要年中無休, 紅日都要照游, 全年只放初1, 2,3咋.

原帖由 Cyrusmum 於 10-12-7 17:44 發表

你哋要游室外?
之前思翰都肯著泳衣, 宜家唔肯著咪仲驚過佢. 仲有放毛巾既地方又離泳池一段路, 所以都好易中招!

首頁

尾頁

跳至