親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

check過百年,而家$1換$3.80台幣,first找換店$1換$3.59台幣,即蝕5%,我如果換$5000,就少左$250,好唔抵。不過要出到中環都幾遠。

子爵府

2018復活節勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

Me too, I want to know. Pls tell us.

大宅

畀面勳章

可以考慮下沙田中心的"生生",3個月前我去換台幣時的rate與百年一樣,現在就不知道了。

但亦可以在香港換少少,到當地機場才兌換(應該可以再高少少),但我試過在台北,直接走入銀行兌換仲高些,只係要登記你的passport no.吧了!

囡囡媽

男爵府

原帖由 囡囡媽 於 10-12-12 12:15 發表
可以考慮下沙田中心的"生生",3個月前我去換台幣時的rate與百年一樣,現在就不知道了。

但亦可以在香港換少少,到當地機場才兌換(應該可以再高少少),但我試過在台北,直接走入銀行兌換仲高些,只係要登記你的passport no.吧了! ...

唔該晒!唔洗特登搭車出中環,慳返車費同時間!

http://hk.myblog.yahoo.com/bibi-lovelove/article?mid=3109

大宅

原帖由 Kanax 於 10-12-13 11:04 發表

唔該晒!唔洗特登搭車出中環,慳返車費同時間!

http://hk.myblog.yahoo.com/bibi-lovelove/article?mid=3109
我在tst 美麗華對面找換店 對 3.81 , 算唔算好呀?

男爵府

原帖由 yukichan1974 於 10-12-14 12:21 發表
我在tst 美麗華對面找換店 對 3.81 , 算唔算好呀?

仲好d喎!我剛問左生生,佢話對3.731,請問你果間叫咩名?

大宅

唔記得個名, 位置係金巴利道香檳大廈, 總之響美麗華停車場口對面, 都幾礙眼架.

我上星期五行過見到, 咪一次過o禁左一萬蚊諗住換晒佢囉, 點知佢話無咁多台幣, 所以我今朝又再去換左hk$3000
原帖由 Kanax 於 10-12-14 13:55 發表

仲好d喎!我剛問左生生,佢話對3.731,請問你果間叫咩名?

子爵府

2018復活節勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

Hi, yukichan1974 :

請問你HK$3000兑換了多少台幣?

原帖由 yukichan1974 於 10-12-14 15:27 發表
唔記得個名, 位置係金巴利道香檳大廈, 總之響美麗華停車場口對面, 都幾礙眼架.

我上星期五行過見到, 咪一次過o禁左一萬蚊諗住換晒佢囉, 點知佢話無咁多台幣, 所以我今朝又再去換左hk$3000 ...

男爵府

原帖由 yukichan1974 於 10-12-14 15:27 發表

我上星期五行過見到, 咪一次過o禁左一萬蚊諗住換晒佢囉, 點知佢話無咁多台幣, 所以我今朝又再去換左hk$3000 ...

請問你有無佢個電話?因唔係好近,要打電話去問左先去,唔該晒!

大宅

回復 2# EggBB 的帖子

hk$3013 = tw$11500

大宅

回覆 2# Kanax 的文章

無喎, 你要的話....我睇下明早返工前有無時間行過去問吖

大宅

岩岩收到家姐個tw朋友通知, 果度都係對3.7x 咋

子爵府

Me too, I also want to get the phone no. Please tell me. Thanks.:)

原帖由 yukichan1974 於 10-12-15 00:17 發表
無喎, 你要的話....我睇下明早返工前有無時間行過去問吖

大宅

唔好意思呀, 今朝要飲中藥, 所以拖遲左出門口, 我lunch time 會去附近食飯, 晏d同你地匯報吖
原帖由 EggBB 於 10-12-15 07:09 發表

Me too, I also want to get the phone no. Please tell me. Thanks.:)

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 yukichan1974 於 10-12-15 11:58 發表
唔好意思呀, 今朝要飲中藥, 所以拖遲左出門口, 我lunch time 會去附近食飯, 晏d同你地匯報吖

i want to know too, tks.
明天會更好~~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

不好意思,我想問如在當地機場或同當地bank兌換,個rate大約高幾多?

原帖由 囡囡媽 於 10-12-12 12:15 發表

但亦可以在香港換少少,到當地機場才兌換(應該可以再高少少),但我試過在台北,直接走入銀行兌換仲高些,只係要登記你的passport no.吧了! ...

大宅

金雪找換店
尖沙咀金巴利道18號地下
電話:2739 7898
原帖由 Kanax 於 10-12-14 23:10 發表

請問你有無佢個電話?因唔係好近,要打電話去問左先去,唔該晒!

子爵府

Many thanks your information.

男爵府

原帖由 yukichan1974 於 10-12-15 15:29 發表
金雪找換店
尖沙咀金巴利道18號地下
電話:2739 7898

唔該晒呀!

首頁

尾頁

跳至