論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我家印大姐,家下係羅湖看守所入邊做手工.下個月一月四日,就完滿返歸啦.
半個月前,我整理屋企.係細房的床下底,摷咗一大包嘢出來. 入邊有6樽香水同埋面巾紙.香水係佢0既.大包面巾紙,同我屋企用開0既差唔多.唔怪之0固時,我懷疑過用面巾紙做家務啦~~

當時好趕時間,我將啲香水放咗係一張細枱.0固張枱的質料係壓縮板,唔係木頭,係cheap料做0架.跟住,唉! 我家大少爺覺得好奇,拆開一樽研究.倒啲出黎,跟住,枱面開始起化學反應.好似啲皮膚敏感,起風疹咁樣,腫起一大塊.當時好香好香好香.......我地抺咗好耐好耐好耐.....都係抺唔到.開門窗散味.我一家開始有小小咳.到今日都仲香緊.

呢樽嘢係0固位印大姐0既"加拿大"用0架.因為佢又係狐小姐.佢係我屋企都用咗兩年嘍.真係唔知佢中咗幾多毒.因為佢平時著衫,我地又唔覺咁刺鼻.

到今日,我仲驚緊0固啲俾我地吸咗0既香味,會唔會仲係肺部~~
快樂的甜芋快樂的甜芋

別墅

黠解你會知佢係羅湖看守所入邊做?

男爵府

原帖由 charmaine0301 於 10-12-17 10:53 發表
黠解你會知佢係羅湖看守所入邊做?

入邊0既社工打俾我.話俾我知0架.佢係入邊做手工時,心入邊仲挂住我,揾社工姑娘揾我,話我欠佢錢.佢8月3日做咗蒙面大盜,去銀行打劫我,被警察叔叔帶走.話走就走啦.都未俾返我一個月代通知金.
快樂的甜芋快樂的甜芋

別墅

原帖由 甜芋 於 10-12-17 11:01 發表

入邊0既社工打俾我.話俾我知0架.佢係入邊做手工時,心入邊仲挂住我,揾社工姑娘揾我,話我欠佢錢.佢8月3日做咗蒙面大盜,去銀行打劫我,被警察叔叔帶走.話走就走啦.都未俾返我一個月代通知金. ...

真係咁都得... 衰到咁嘅? 都唔知點解我地個政府仲要幫呢d人...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

咁都唔使掟返印尼? 仲可以係深圳度? 放心, 呢D人賊性難改, 如再encore, 中國無HK咁大量嘅. 一定要坐jail.

男爵府

原帖由 charmaine0301 於 10-12-17 11:24 發表

真係咁都得... 衰到咁嘅? 都唔知點解我地個政府仲要幫呢d人...

當時我有讚揚社工姑娘.但係我都好想有0固咁樣的社工姑娘幫我.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 lily-of-valley 於 10-12-17 11:33 發表
咁都唔使掟返印尼? 仲可以係深圳度? 放心, 呢D人賊性難改, 如再encore, 中國無HK咁大量嘅. 一定要坐jail.

佢已經係入面做手工啦.坐完后,遞解出境.其實佢受到應有的處罰.
快樂的甜芋快樂的甜芋

別墅

但點解在羅湖, 不是在hk?

男爵府

原帖由 charmaine0301 於 10-12-17 11:51 發表
但點解在羅湖, 不是在hk?

羅湖看守所是在香港範圍的.
快樂的甜芋快樂的甜芋

別墅

oic... 咁真係抵佢喇!!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

原帖由 甜芋 於 10-12-17 11:42 發表

佢已經係入面做手工啦.坐完后,遞解出境.其實佢受到應有的處罰.

等待驗證會員

原帖由 甜芋 於 10-12-17 11:01 發表

入邊0既社工打俾我.話俾我知0架.佢係入邊做手工時,心入邊仲挂住我,揾社工姑娘揾我,話我欠佢錢.佢8月3日做咗蒙面大盜,去銀行打劫我,被警察叔叔帶走.話走就走啦.都未俾返我一個月代通知金. ...

佢打劫你仲唔洗坐監?
仲可以去深圳繼續搵食?
oh no!

男爵府

原帖由 Painful 於 10-12-17 13:28 發表

佢打劫你仲唔洗坐監?
仲可以去深圳繼續搵食?
oh no!

坐咗啦
快樂的甜芋快樂的甜芋

珍珠宮

係銀行度打劫你? 咁搞鬼?

男爵府

回復 1# Siuchoi 的帖子

佢攞咗我兩張支票,隨便簽咗0固名,去提10萬元現金.
快樂的甜芋快樂的甜芋

別墅

原帖由 甜芋 於 10-12-17 13:49 發表

真係低b + 大膽呀!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 1# Siuchoi 的文章

我都好想知,點打劫

別墅

佢諗住攞左你10萬元返印尼用一世呀!

象牙宮

你講過, 我記得了. 呢檀野認真狼.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

甜芋,我見羅湖看守所都以為係大陸。XD
總之呢隻豬賊真搞笑。XD

首頁

尾頁

跳至