網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我d貨仍然在集運, 和買家傾了很久, 他都不肯做延長收貨時間,我可以怎樣做?

大宅

原帖由 well_being 於 10-12-19 09:35 發表
我d貨仍然在集運, 和買家傾了很久, 他都不肯做延長收貨時間,我可以怎樣做?

其實佢唔肯延長都正常, 始終佢既責任已完成, 貨亦已簽收, 無一個生意人想d錢咁耐都周轉唔番

一係運左落黎先; 一係由得佢自動打款, 事後有問題至申請維權; 仲有個衰d既方法, 就係申請退款, 原因寫未收到貨, 申請過程每步都拖慢黎做, 應該拖到幾日... 不過事後實比賣家差評

公爵府

冇辦法 , 用集運係要冒多啲風險 , 貨物損壞難追究 , 但係過晒確認收貨期最易發生 , 賣家唔延期只有由佢自動過數 , 貨到手後質量問題可以申請維權 , 但係發少咗貨最頭痛 , 申請維權一般係唔會受理少咗貨嘅問題 , 如果少咗貨賣家又唔認數 , 真係冇野可以做 , 只有俾差評佢 ~

複式洋房

冇辦法,我開頭集運都有預先叫賣家延長確認時間,有啲唔做我生意添,咁之後就冇再叫,要人包兩次快遞無捐未必人人滯,唔係老奉,集得耐就由佢自動確認,用集運就預咗有風險,貴嘅易爛就直發。

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

原帖由 well_being 於 10-12-19 09:35 發表
幫係人情
唔幫係道理
冇點算架啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

我今次都有...第一次被拒...不過,無得講拗GA...見買左唔多, 當返來都爛曬...佢都話,貨都簽收左, 保障範圍都完左....到香港果程有MUG問題..係唔負責.....所以我都無聲出...

男爵府

BK Milk勳章

其實我想問維權的野..><
出面開左個TOPIC
http://forum.baby-kingdom.com/vi ... e%3D1&frombbs=1

複式洋房

試過買三樣集運返嚟得兩樣,好在賣家好人又爽快,冇留難就自動退款,唔退都冇計,集運簽收咗就當收貨冇問題,再轉寄幾多回合係買家自己嘅事,跨境網購集運就預咗要承擔風險。

男爵府

好媽媽勳章

做退款,再留言同佢講,未收到貨,等佢反對後又長多幾日...
我唔會問佢先....

首頁

尾頁

跳至