自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

昨晚放工係地鐡站見到幾袋好大袋好似紅白藍的物品,然後我都估佢地係大陸人準備返大陸架喇!
不過我冇咩理佢,繼續行.因為趕時間,行行下,見到其中一個女人抱起個女仔,around2-3歲係個銀色垃圾筒上屙尿.
我即時o左咀,大陸人呀,唔該你啦,如果你係執垃圾果個,係幾難受呢!
地鐡的垃圾筒又通常只鋪下報紙係底咋,點執呀!
真係估唔到,今時今日仲有人係咁.唉......
如果唔係趕時間,我真係會行埋去炳佢呀....痴線架.

男爵府

開放自由行,惡果

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章

我都話見個大6 人係 disney 兜起個仔 係 飲水机樹柯尿
原帖由 日日見住你 於 10-12-29 16:41 發表
昨晚放工係地鐡站見到幾袋好大袋好似紅白藍的物品,然後我都估佢地係大陸人準備返大陸架喇!
不過我冇咩理佢,繼續行.因為趕時間,行行下,見到其中一個女人抱起個女仔,around2-3歲係個銀色垃圾筒上屙尿.
我即時o左咀,大 ...

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係難為d清潔工人...

翡翠宮

回覆 1# 日日見住你 的文章

其實我唔想"企"視佢地, 不過我真係好唔LIKE 佢地. 如果有外國人問我係唔係COME FROM CHINA, 我會好唔開心..

伯爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都係呀... 好想劃清界線,但可以咩??
原帖由 JunichiOkada 於 10-12-29 17:38 發表
其實我唔想"企"視佢地, 不過我真係好唔LIKE 佢地. 如果有外國人問我係唔係COME FROM CHINA, 我會好唔開心..

*得饒人處且饒人!!
*Be able to forgive, and forgive !!
*許しを、できるようしようと許す!!
*용서를, 수 만나 용서를!!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

佢地既習慣有咩辦法呀
我早前係街邊都係,個廁所行弘20步都無都唔同小朋友去,係要喺街邊既
超黑人憎呀.

伯爵府

在香港如此,在內地更加恐怖,有日我同一班朋友上深圳玩,見到一個小朋友(大約歲幾)'mou"左係到疴尿,個亞媽都由得佢,之後,見到佢開始出力,準備......,可憐既係商場清潔既工人,真係不知所謂

原帖由 日日見住你 於 10-12-29 16:41 發表
我即時o左咀,大 ...
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

男爵府

我覺得香港政府應該周圍貼海報, 講出乜嘢係唔應該做, 例如通街小便係犯法嘅, 如果唔係, 仲邊有外國人敢嚟香港. 仲點做國際都會呀. 溫總講嘅居安慮危, 都應該包埋呢樣.

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

我覺得有時太細既小朋友可能真係忍唔住,但唔該,方便完應該清理返佢...

男爵府

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我會講I COME FROM HONG KONG囉

原帖由 JunichiOkada 於 10-12-29 17:38 發表

大宅

係呀, 我都見過, 所以我唔敢用disney既水機囉, 情願自己辛苦d 揹到一袋都係水。

原帖由 ShinTeresa 於 10-12-29 17:25 發表
我都話見個大6 人係 disney 兜起個仔 係 飲水机樹柯尿

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 3509 於 10-12-29 05:57 PM 發表
我覺得香港政府應該周圍貼海報, 講出乜嘢係唔應該做, 例如通街小便係犯法嘅, 如果唔係, 仲邊有外國人敢嚟香港. 仲點做國際都會呀. 溫總講嘅居安慮危, 都應該包埋呢樣. ...

冇用嫁喎,
佢地睬你都傻啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 龍鳯媽媽 於 10-12-29 06:47 PM 發表
係呀, 我都見過, 所以我唔敢用disney既水機囉, 情願自己辛苦d 揹到一袋都係水。

嘩,如果我會去廸廸尼真係自己帶多D水,
或者去度買水,打死唔飲個D水機

禁止訪問

禁止發言

首頁

尾頁

跳至