跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

我預產期本來是2月3日, 已經預約了1月21日開刀, 在12月12日早上有小小水流出濕了底褲也不知道是穿了羊水, 12月14日那天見紅陣痛, 住了2晚醫院情況穩定後出了院, 可是12月18日那天就真係穿水, 又要再入院, 醫生說最好等到34週才生, 醫生幫我打了4支強肺針, 之後幾日情況有時穩定有唔穩定, 最後等到12月21日晚就開刀生出來, 阿B出世後, 我在手術中突然大量出血, 幸好撿回一命.....

阿女出世有1.8KG, 現在還在醫院, 我好掛住佢. ...

伯爵府

真係早左好多丫,好彩依家BB同媽咪都平平安安,希望BB快D夠磅可以出院,媽媽你都要休息多D呀!!!身子弱,唔好咁操勞!!

複式洋房

哎呀~ 早左好多... 幸好母子平安,媽媽要多休息補充力量,bb身體健康快啲出院與媽媽團聚~

God Bless Your Family~

大宅

嘩....真係早左好多啵...
不過母子平安就ok 啦..
希望 bb 可以快啲返屋企, 你身體都快啲回復啦~

大宅

畀面勳章

嘩 ~ 唔好擔心啦 ~ 醫生佢o地會照顧 bb ~
你自己都好好抖吓啦 ~ bb 送俾你o既 x'mas gift ~

大宅

最緊要大小平安
1.8kg即係幾多磅呀?政府醫院係咪要某一磅數至可以出院

伯爵府

原帖由 釘釘 於 10-12-28 12:20 發表
最緊要大小平安

即係3.96磅呀,要5磅先可以出院

大宅

Tks God..........
恭喜妳母女平安之餘更希望妳身體盡快復元 多 D 休息啦~~~

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

媽媽好叻AH...
你要好好休息養好身子ya~~

複式洋房

嘩! 真係好早窩, 最緊要係母女平安!

rain621, 好好休息休養身體^^

別墅

wow, you are the first among us! great that you and bb are both safe. Wish bb can go home soon la :)

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

還是恭喜你母子平安.....
要多多休息啊!
小b 好快會長大夠磅數出院架喇!! 加油!

複式洋房

congratulation~ 叻媽媽, baby想同你過christmas and new year

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

亞b 好快出院架咋....你自己小心身體~

大宅

恭喜你....多多休息! 進補r...!

Have a Happy New Year with ur BB girl!

子爵府

畀面勳章

原帖由 釘釘 於 10-12-28 12:20 發表
最緊要大小平安

大約是3.96磅左右, 呢幾日收水仲輕咗DD...

醫生話除了最少要2.25KG先可以出院外, 仲要看看她飲奶的情況, 因為要佢自己夠力吸奶先可以. 同埋看看有冇其他問題.....

呢2日醫生話佢有D黃, 要曬燈...

現在我每天都會PUMP定D人奶叫我老公帶去醫院, 希望佢吸收啦....

出院前見佢插了喉, 真係心痛死了,,,,,

水晶宮

恭喜晒!! 希望b女可以快d出院

嘩!!! 早左咁多出世o既? 睇黎我都要快d執好個走佬袋至得!

大宅

congratulations! 最緊要而家母女平安, bb好快會番屋企, 多d休息! 之前醫生有冇話有機會早咁多? 係突然間落低左? 我都好擔心會早, 我仲有好多野要開刀前完成...

公爵府

Hi rain621,

恭喜!!!你係第一個見到自己BB的2月份媽媽呢

多d休息啦, 抖多d食多d好野, 然後過幾日同BB過新年啦

子爵府

魅力公主 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

恭喜晒

首頁

尾頁

跳至