興趣嗜好

跳至

首頁
12345...25

尾頁

男爵府

大家用開有咩好用好玩,特別係親子APPS,一齊黎分享下。如果MARKET 冇,最好有下載LINK。
我會定期將大家推介既APPS 加入第一版。
小朋友GAME (FREE)

DISNEY PUZZLE
COLOURING HELLO KITTY
ANGRY BIRDS
KIDS SHAPE PUZZLE LITE
(我個囝最鐘意玩)
123S ABC Handwriting(教學寫abc,好好用)
ABC Flash Cards
Rolling Sheep
Shrek Kart
(史力加人物好得意,大人都啱,好似nds mario kart, 可以用wifi連線玩,好正)
Talking Rex (talkingtom恐龍版,睇完與龍同行一定install)
Basketball Shot
Can Knockdown
Paper Toss
Heat
WHAC-A-MOLE
Jewels

波子棋大戰
飛行棋大戰
RESTAURANT STORY
BEKERY story

KID MODE
可以SET小朋友的年紀, 之後會跟年紀出D GAMES比你選來玩,唔同年紀會出唔到GAME, 會有DORA, 阿曼, 芝麻街, ..好多唔同的GAME, 好多選擇, 唔洗每個GAMES DOWNLOAD。
coin pirates (推錢機)

好用工具 (FREE)
Quadrant Standard (睇你部機有幾快,我i9000未rook 八佰幾,root左行1600,爽!)
RockPlayer (1.4.7版唔使錢,好好用既movieplayer, rmvb都得)
Pure Calendar
Google Sky (令你成為天文學高手,下次個小朋友問你天上粒咩星,一開機對住都知)
Compass
Mirror(有前鏡先用得)
Dolphin Browser HD
中華萬年曆

power AMP (最好用既music player ,可以按folder 分)
Advanced Task Killer
My Tracks
(行山好好用,幫你睇到你行既路程同地理環境,重有速度,行車都得)
Tango(iphone 版都有,同iphone video call 都得,好正,出外國唔使再用idd,又唔使錢)
Whats APP
Hong kong Movie
Pure Calendar(日曆工具)
BLIK(日曆工具)
Apps Organizer (將ICON分類入FOLDER)
快手下載.(有好多電影下載看)
AUTOBOY BLACKBOX (行車記錄儀。呢個APPS就可以幫大家慳番錢啦。)
CWMoney , Expense Tracker, Financisto (理財APPS。)
little photo (影相apps 好好用)
鈦備份(可以backup你部手機既 apps & 內容架)

1. 小熊來電通知(來電filter)
2. Data counter (上網流量counter, 分3G及wifi)
3. mini info (提供電量,內置storage,sdcard storage,CPU..等使用資料, 佢有widget,免費版只顯示電量,內置及sd storage資料)
4. AudioManager Console (各種音訊調效widget)
5. FxCamera (好好用的相機)
6. vplayer (可播rmvb,無免費版,只有試版,試完要比錢買)

8. BarcodeScanner
9. Apps Organizer (整理app,將各種app分入不同的folder,而folder可顯示於桌面,對於有無數app的用家,查找appl非常方便)
10. lock screen widget (唔駛按開關掣關機)
11. Pattern Wallpapers (簡單漂亮的花紋wallpapers,佢提供的wallpaper,DL之後,刪左app,無app都可照用)
12. 3G watchdog (3G data 流量counter,但唔count wifi, 所以我睇流量係用data counter, 不過好處係安裝左, 開左3G data , 左上角就會顯示3G字樣)

1. WISBOOK
用電腦在http://www.coay.com/index.
php
到注冊, 咁就可以用WISBOOK 在COAY這個網到DOWNLOAD電子書 , 應該全部係簡體字,但好多選擇。
4. MYOBSERVATROY
香港天文台, 有晒天氣資料
5. PRINCESS MEMORY GAMES
公主配對遊戲, 我家的公主有公主病, 最合她。
6. 24READER ANDROID
電子書, 有要錢同唔洗錢的,繁體字書, 有喜羊羊

JD930    發表於 18-9-26 12:07

侯爵府

畀面勳章

原帖由 oldbean 於 10-12-31 22:14 發表
大家用開有咩好用好玩,特別係親子APPS,一齊黎分享下。如果MARKET 冇,最好有下載LINK。

親子就睇下小朋友有幾大,
好似我果個得兩歲多,
所以裝左
Basketball Shot
Can Knockdown
Paper Toss
Heat
WHAC-A-MOLE
等簡單遊戲比佢需要時玩...

複式洋房

del....
happy YauYau,happy baby

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

有個angry bird好好玩...
原帖由 oldbean 於 10-12-31 22:14 發表

大宅

醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 jcy 於 11-1-5 13:13 發表
有個angry bird好好玩...

呢個必dl架喎
talking Tom好攪鬼,connect 4都岩小朋友玩,真係好多apps可以free dl架

琥珀宮

yes ar...

btw...呢排個angry bird有d問題...每次玩完出去...唔可以再入番...要熄機先入得番...
原帖由 花子 於 11-1-5 13:49 發表

呢個必dl架喎
talking Tom好攪鬼,connect 4都岩小朋友玩,真係好多apps可以free dl架

侯爵府

畀面勳章

原帖由 jcy 於 11-1-5 17:35 發表
yes ar...

btw...呢排個angry bird有d問題...每次玩完出去...唔可以再入番...要熄機先入得番...

應該唔會喎,
出Angry Bird時有冇去番主menu再return一下正式exit個game呀?

如果真係入唔番可以上Market DL "Taskiller",
用 Taskiller kill 左 Angry Bird 再入就得,
唔使 reboot 部機...

琥珀宮

今晚返去攪攪佢先
原帖由 A346 於 11-1-5 17:38 發表

應該唔會喎,
出Angry Bird時有冇去番主menu再return一下正式exit個game呀?

如果真係入唔番可以上Market DL "Taskiller",
用 Taskiller kill 左 Angry Bird 再入就得,
唔使 reboot 部機... ...

琥珀宮

btw...想問下點出去main menu??...我用x10
原帖由 A346 於 11-1-5 17:38 發表

應該唔會喎,

唔使 reboot 部機... ...

侯爵府

畀面勳章

原帖由 jcy 於 11-1-5 17:49 發表
btw...想問下點出去main menu??...我用x10

襟左上角暫停制,
再襟第二個制 (三點加三劃果個),
襟左下角箭咀,
再襟左下角箭咀,
出到最出個畫面襟手機個return制,
就會問你"ARE YOU SURE YOU WANT TO QUIT?"

琥珀宮

tkx...尋晚搵到
原帖由 A346 於 11-1-5 18:02 發表

襟左上角暫停制,
再襟第二個制 (三點加三劃果個),
襟左下角箭咀,
再襟左下角箭咀,
出到最出個畫面襟手機個return制,
就會問你"ARE YOU SURE YOU WANT TO QUIT?" ...

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

請問河馬即係咩 GAME名呀?

原帖由 Yomamashop 於 11-1-6 21:38 發表
我裝了河馬, 我時常跟我b一起玩, 河馬可愛好多!!

大宅

原帖由 Yomamashop 於 11-1-6 21:38 發表
我裝了河馬, 我時常跟我b一起玩, 河馬可愛好多!!

其實有好多類似架,talking乜、talking物....
不過收費既就唔會dl
我個小朋友最鍾意揼佢肚dum,揼到佢訓低

大宅

剛買左desire HD, 有時你地講完個Apps名上market搵, 出左好多類似名稱, 咩TaskKiller full , TaskKiller Free.....應該係邊個先岩呢...請指教

侯爵府

畀面勳章

原帖由 花貓 於 11-1-7 12:07 發表
剛買左desire HD, 有時你地講完個Apps名上market搵, 出左好多類似名稱, 咩TaskKiller full , TaskKiller Free.....應該係邊個先岩呢...請指教

通常 Free 或 Lite 版就免費,
不過會有廣告或功能有限制,
可以試用下先,
如果真係覺得好好用就可以考慮下買完全版,
你睇價錢就睇到...

另外如果同名o既太多可以睇下有幾多粒星,
再睇下o的screen shot (可以襟o的screenshot放大黎睇),
再睇下o的人o既評論都有助你揀apps…

最後最簡單就係免費o既DL落黎試用下,
唔o岩咪uninstall,
收費o既就比錢後立即試用,
唔o岩o既係15分鐘內uninstall可以全數退款...

侯爵府

畀面勳章

原帖由 pigpigma2010 於 11-1-7 04:49 發表
請問河馬即係咩 GAME名呀?

係咪呢個 Talking Hippo ?

侯爵府

畀面勳章

原帖由 花子 於 11-1-7 10:53 發表

其實有好多類似架,talking乜、talking物....
不過收費既就唔會dl
我個小朋友最鍾意揼佢肚dum,揼到佢訓低

其實唔係太貴我覺得都可以買下,
咪當買玩具比小朋友玩o羅,
依家係出面買件玩具都唔止十蚊八蚊啦...

琥珀宮

其實呢個玩咩ga
原帖由 A346 於 11-1-7 13:56 發表

係咪呢個 Talking Hippo ?

大宅

原帖由 A346 於 11-1-7 13:58 發表

其實唔係太貴我覺得都可以買下,
咪當買玩具比小朋友玩o羅,
依家係出面買件玩具都唔止十蚊八蚊啦...

我細細聲話過你知丫!
部機係C6岩岩出俾我,加埋無限PLAN,佢paid架,我唔可以咁過份@@

首頁
12345...25

尾頁

跳至