論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

痴孖根,新工人做了4日又話唔做
[

伯爵府

原帖由 sleepingbo 於 11-1-15 01:17 發表

而家既工人好唔掂,所以請到怕。mouth:

男爵府

:問了她,她話我罵個女,所以她唔想做!
借口!昨天同Agency話同我唔夾!
[

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我果個又係做左一個月唔做話要番家鄉, 真係俾佢玩死, 佢地痴線都唔咁害我啦

複式洋房

死啦 !! 我個件做左6日, 今朝見佢開始執野..我feel到佢想唔做...
但未正式同我講 ...佢係唔係要1個月通知我 ? 定係話走就走 ??

男爵府

而家D工入真係有病架....

禁止訪問

公爵府

回覆 3# ckymimi 的文章

你要小心呀,呢d一早有去意既人無幾耐就會付諸行動.我個古惑印做左三日,已透露想走,果然一個多月就借d意向我問罪,質問我呢樣個樣(搞到找好似佢妹仔咁),即日執包伏走,走後重要反口屈.

終有一天,佢會玩小動作, 借意同你爭執,如果你唔識做(比錢送佢),佢就會玩失縱或報警等等下流招數.要盡量唔好比佢事先運走行李,另可以試吓aent傾唔傾到,好多時工人唔怕agent, 還唔到錢agent無佢乎,玩吓手重投靠工會教會,真係唔知咩人幫佢出生活費,窩藏欽犯.

男爵府

yan yan~~
原帖由 0526 於 11-1-15 12:09 發表
幾千蚊請d 黎香港當旅遊既工人真係比佢地累死.
樓主 : 你哥個係 bun 定係印呀 ?
以前d 印印個個 at least 都會做7個月先走, 即還晒錢比 agent 先走, 點解而家d 印印好似唔 怕無錢還既 ?? !! ...
[

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 mr.bb 於 11-1-15 10:55 發表
我果個又係做左一個月唔做話要番家鄉, 真係俾佢玩死, 佢地痴線都唔咁害我啦

me 3 !! she said she is no heart to do wor !

大宅

我個PK印做左未夠一個月話唔do, 比佢害Q死, 駛幾千蚊換來激氣

複式洋房

原帖由 happyfanny 於 11-1-16 01:10 發表
我個PK印做左未夠一個月話唔do, 比佢害Q死, 駛幾千蚊換來激氣
d外傭真係好奸,見你有小朋友,無左佢唔掂就扭計。如果小朋友大已入學,放學後有人幫手睇,我覺得請家務助理好過。

別墅

原帖由 sleepingbo 於 11-1-15 01:17 發表

做了4日又話唔做??? 唔係FA?
請問你係LOCAL請定係OVERSEA架?

大宅

我件做了未夠3個月要走人, 因為"我屋企太多人, 太嘈", 我話我一早話左係咁啊, 佢咋傻扮朦, 話唔記得了, 好confused wor, 佢想搵D屋企全日冇人, 任佢舞的工, 你們有冇筍工可介紹比佢呀?

agent點? 是否換人? 一般是否3個月內包換?

男爵府

原帖由 0526 於 11-1-15 12:09 發表
幾千蚊請d 黎香港當旅遊既工人真係比佢地累死.
樓主 : 你哥個係 bun 定係印呀 ?
以前d 印印個個 at least 都會做7個月先走, 即還晒錢比 agent 先走, 點解而家d 印印好似唔 怕無錢還既 ?? !! ...

而家d印姐真係好難明佢地.
要還7個月人工$21,000,但未還晒錢又會走,agent會幫佢地揾過份工.但咪只係成為agent的搖錢樹.不斷為agent打工.

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

印印係唔係即走? 若果係叫佢賠番1個月人工比你, 仲要仲寫番封resign信....

複式洋房

不過佢吾比一個月代通知金, 佢做多個月, 妳都無符喎, 吾通妳重留佢一個月系度呀.

珍珠宮

見到你地呢d post就真係愁!乜e+ d工人差成咁?!死啦,我呢件年尾約滿如果唔續再請就煩死!我仲要唔返工,都唔知有冇人做?!

大宅

原帖由 jw1211 於 11-1-16 16:20 發表
不過佢吾比一個月代通知金, 佢做多個月, 妳都無符喎, 吾通妳重留佢一個月系度呀.

如果佢肯做多一個月, 我唔想, 要佢即走, 係咪就算佢辭職我都要比多一個月人工佢架? 否則就要留佢一個月
咁咪即係佢唔do, 我都要比多個月$佢走

首頁

尾頁

跳至